Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a publicat ieri, marți 13 iunie 2023, un anunț privind procedura de achiziţie publică de “Servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole”. De anul acesta, APIA aplică monitorizarea fermelor care cer subvenții agricole, un nou tip de control.
"Procedura de achiziţie publică de “Servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole”. A fost publicată procedura de achiziţie publică de “Servicii de control prin monitorizare a parcelelor agricole”.
IV.2.7) Condiții deschidere oferte:
Dată deschidere oferte: 17.07.2023, ora 15:00
Loc deschidere oferte: în SEAP
Notă: Recomandarea pentru cei interesati de procedură este de a urmări în permanenţă anunţul de participare publicat pe site-ul www.e-licitatie.ro pentru că mai pot apărea solicitări de clarificări şi răspunsuri la acestea, "anunță APIA.
"Valoarea minimă estimată a serviciilor de control prin monitorizare pe perioada acordului cadru = 6.176.000 lei fără TVA
Valoare maximă estimată a serviciilor de control prin monitorizare pe perioada acordului cadru = 24.704.000 lei fără TVA. Faţă de această valoare estimată, se vor elabora şi evalua ofertele din punct de vedere financiar.
Valoarea minimă estimată a unui contract subsecvent care va fi atribuit pe durata acordului cadru este de 1.214.000 lei fără TVA, aferentă cantității minime de 200.000 dosare de control prin monitorizare.
Valoarea totală maximă estimată a celui mai mare contract subsecvent care va fi atribuit pe durata acordului cadru este de 4.856.000 lei fără TVA, aferentă cantității maxime de 800.000 dosare de control prin monitorizare.
Acordul cadru se va încheia cu un singur operator economic.
Calendarul estimativ de aplicare a procedurii de atribuire a acordului-cadru:
Se estimează că Acordul-cadru se va aplica în perioada: iulie 2023 – iulie 2027
Estimăm că se vor atribui între 1 și 5 de contracte subsecvente pe an," precizează APIA în anunțul de participare publicat pe e-licitație.
Controlul prin monitorizare se adaugă din acest an, celorlate două tipuri de control cu care fermierii, crescătorii de animale care solicită subvențiile agricole sunt deja obișnuiți și anume: controlul clasic la fața locului și controlul prin teledetecție.