Adama
AGRICOVER

ROMÂNIA, a OPTA PUTERE AGRICOLĂ a UE în 2017

Publicat: 27 noiembrie 2018 - 22:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA, ÎN CREŞTERE. Producţia agricolă a Uniunii Europene (UE) a avut o valoare de 432,6 miliarde euro în 2017, cu 6,2% mai mare decât în 2016. România a fost pe locul opt, cu 17,5 mld. euro, respectiv 4% din totalul UE.

Potrivit datelor publicate de Eurostat în noiembrie 2018, citate de Agerpres, în top au fost Franţa (72,6 mld. euro sau 17% din totalul UE), Germania (56,2 mld. euro - 13%), Italia (55,1 mld. euro - 13%), Spania (50,6 mld. euro - 12%), Marea Britanie (31,8 mld. euro - 7%), Olanda (28,9 mld. euro - 7%), Polonia (24,9 mld. euro - 6%) şi România (17,5 mld. euro - 4% din totalul UE).

În aproape toate statele UE valoarea producţiei agricole a crescut în 2017. Cele mai mari creşteri au fost raportate de Estonia (18,2%), Irlanda (13,6%), România (13,2%), Marea Britanie (12,6%) şi Polonia (11,1%).

În Germania, creşterea a fost de 8,6%, în Spania - 4,5%, în Franţa - 3,2% şi în Italia 2,2%.

Preţurile mai mari au dat valoare producţiei agricole

În 2017, producţia agricolă a UE a adus cu 6,2% mai mulţi bani în economie decât în 2016, în principal datorită majorării cu 10,3% a valorii producţiei animale. Potrivit datelor Eurostat, au fost valori mai mari cu 20,2% pentru lapte, 17,9% pentru ouă şi 11,6% pentru porci, majoritatea ca rezultat al creşterii preţurilor.

Valoarea producţiei vegetale în UE  a crescut anul trecut cu doar 3,6%, în condiţiile în care preţurile au urcat cu 1,9%, iar volumul cu 1,7%.

În cazul României, valoarea producţiei vegetale a crescut cu 17,9%, cea a producţiei animale cu 8,8%, iar valoarea serviciilor agricole s-a majorat cu 5,1%.

Vizualizat: 1362 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Italia este liderul european al producţiei de legume

Italia este liderul european al producţiei de legume

Italia ocupă locul întâi în Europa în ceea ce priveşte valoarea producţiei de legume, cu o cotă de piaţă de 19,3%, urmată de Spania (18%), Germania (10%), Franţa (9,2%) şi Olanda (7,7%).

PRODUCŢIE agricolă RECORD

PRODUCŢIE agricolă RECORD

MAI MULTE CEREALE. Raportul Consiliului Internaţional al Cerealelor (IGC) de la sfârşitul lunii mai estimează o producţie totală de cereale la finalul sezonului 2016/2017 cu 8 milioane tone mai mare faţă de cea din raportul precedent. 

SĂ NU FACEM din CREȘTEREA PRODUCȚIEI AGRICOLE O ÎNTRECERE SOCIALISTĂ!

SĂ NU FACEM din CREȘTEREA PRODUCȚIEI AGRICOLE O ÎNTRECERE SOCIALISTĂ!

MAI MULTE TONE LA HECTAR! Cui va folosi creșterea randamentului la hectar?! Cine are de câștigat în acestă întrecere absurdă?! Sunt întrebări pe care puțini și le pun. E adevărat că există tendința de a crește producția agricolă în perspectiva creșterii populației globului. Fapt care pare corect. Dar mă și întreb, dacă producem mai mult în condițiile în care cererea este limitată, ce se va întâmpla cu acestă creștere?!

ŢARA care a obţinut CEA MAI MARE PRODUCŢIE AGRICOLĂ din 1991 încoace

ŢARA care a obţinut CEA MAI MARE PRODUCŢIE AGRICOLĂ din 1991 încoace

RECORD DUPĂ RECORD. Conform estimărilor oficiale, în sezonul 2016/2017, producţia de cereale şi de leguminoase a Ucrainei va ajunge la 64 milioane de tone, cea mai mare recoltă din 1991, de când ţara şi-a câştigat independenţa. În sezonul trecut, producţia a totalizat 60,3 mil. tone de cereale şi leguminoase.

AGRICULTURA ROMÂNIEI în CIFRE! MILIOANE de FERME MICI și o PRODUCȚIE  AGRICOLĂ la jumătate față de alte ȚĂRI!

AGRICULTURA ROMÂNIEI în CIFRE! MILIOANE de FERME MICI și o PRODUCȚIE AGRICOLĂ la jumătate față de alte ȚĂRI!

PREA MULTE FERME, PREA MICĂ PRODUCȚIE, PREA PUȚINE IRIGAȚII. Agricultura României nu arată deloc bine în studiile făcute de Institutul Național de Statistică. Producție agricolă mică, numărul de animale a scăzut drastic, suprafețele irigate sunt la un sfert sau chiar mai puțin față de 1990. Suntem campioni doar la suprafețele cultivate cu porumb și floarea soarelui.

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii