Adama
AGRICOVER

Viitorul creşterii animalelor în UE

Publicat: 19 octombrie 2020 - 18:02
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Studiu „Viitorul creşterii animalelor în UE: Cum să contribuim la un sector agricol durabil” se concentrează pe viitorul zootehniei în statele UE și „acoperă importanța economică a sectorului zootehnic, provocările de mediu și rolul său în tranziția către o sustenabilitate mai mare”". Raportul subliniază importanța sectorului, acțiunile care se pot întreprinde pentru a reduce emisiile și importanța guvernanței pentru a asigura continuitatea afacerilor agricole.

Importanța economică

Raportul UE, pregătit de experți independenți, evidențiază faptul că efectivele de animale joacă un rol cheie în producția agricolă europeană, economia și vitalitatea sa rurală.

Valoarea producției şi a produselor animaliere din 2017, în UE-28, a fost de 170 miliarde EUR, reprezentând 40% din totalul activității agricole. 58% din fermele din UE dețin animale și aproximativ patru milioane de oameni sunt angajați în sectorul zootehnic din UE.

Conform raportului, în 2017 au fost produse 47 de milioane de tone de carne în UE, din care carne de porc (50%), carne de pasăre (31%), carne de vită (17%) și carne de oaie și capră (2%). UE este acum al doilea cel mai mare producător mondial de carne, cu mult în urma Chinei, dar înaintea Statelor Unite.

În ceea ce privește consumul uman, proteina de origine animală acoperă peste 50% din conținutul total de proteine din dieta europenilor (UE).

În 2020, se așteaptă ca fiecare european să consume 69,5 kg carne și 236 litri lapte. Carnea de porc ocupă primul loc în preferinţele europenilor (31,3 kg), urmată de carnea de păsăre (25,6 kg) și carnea de rumegătoare (10,8 kg carne de vită și 1,8 kg carne de oaie).

semipreparate-carne_b

Impactul de mediu

În ceea ce privește provocările de mediu, studiul arată că sectorul zootehnic are un impact puternic semnificativ asupra mediului, atât în pozitiv, cât și negativ.

În 2017, sectorul agricol din UE-28 a produs 10% din emisiile totale de gaze cu efect de seră din regiune, cu mult mai puţin decât industria (38%) sau transporturile (21%).

Aproape jumătate din totalul emisiilor agricole din UE provin din fermentarea enterică (în principal la rumegătoare) și gestionarea dejecțiilor la toate speciile.

Sectorul agricol este angajat în inițiative de reducere a amprentei de carbon. Emisiile de gaze cu efect de seră din UE-28 au scăzut cu 24% între 1990 și 2013. Pe măsură ce s-au realizat progrese tehnice, a devenit posibilă atenuarea emisiilor de gaze în producția de furaje, utilizarea inteligentă a gunoiului de grajd (colectare şi depozitare); îmbunătățirea sănătății animalelor; utilizarea aditivilor furajer şi altele.

În ceea ce privește creșterea sustenabilitatea în sectorul zootehnic, studiul evidențiază eficiența producției animaliere din UE. Dacă UE reduce producţia zootehnică există riscul - în cazul în care cererea globală de carne crește - ca producția și impacturile asociate să fie deplasate din UE către alte regiuni ale lumii.

Inovarea va fi crucială pentru a reduce impactul negativ al sectorului creşterii animalelor, inclusiv utilizarea abordărilor agroecologice, a tehnologiei și a "circularității fermelor".

Studiul indică, de asemenea, importanța guvernanței pentru a asigura continuitatea afacerilor agricole și pentru a evita punerea în pericol a ocupării forței de muncă în timpul tranziției către sisteme durabile de creștere a animalelor.

Vizualizat: 2105 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

FIERBERE MARE ÎNTRE OIERII DIN ROMÂNIA! AGROINFO a publicat, în exclusivitate, ce au discutat vineri, 16 octombrie 2020, oierii cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Sibiu. Printre subiectele fierbinți se află și sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare pe cap de ovină, 17,9 euro/ovină pentru acest an.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

TERMEN LIMITĂ DEPUNERE ACTE! Până la data limită de 31 octombrie 2020 inclusiv, se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trimestrul III al anului 2020, anunță APIA într-o informare transmisă la solicitarea AGROINFO.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

FERMIER: STĂM CU 80 DE TONE DE VARZĂ PE CÂMP ȘI NU AVEM CUI SĂ LE VINDEM!

AGRICULTORII SUNT DISPERAȚI.  Stăm cu un hectar și jumătate de varză pe deal. Varză de calitate, frumoasă, însă, până când, nu avem cerere, nu putem face nimic, suntem în așteptare. Poate când se răcește un pic, oamenii se vor grăbi să ia varză pentru murat, este disperat un agricultor din Republica Moldova.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii