Adama
AGRICOVER

Parlamentul European a adoptat noi reguli de etichetare a sucurilor de fructe

Publicat: 15 decembrie 2011 - 15:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat noi reguli de etichetare în cazul sucurilor de fructe şi al nectarurilor, în vederea eliminării confuziilor privind ingredientele acestora.

„Prioritatea noastră a fost să oferim consumatorilor informaţii precise pentru ca aceştia să ştie ce cumpără. Parlamentul a jucat un rol cheie în interzicerea adăugării zahărului în produsele vândute ca sucuri şi în clarificarea prezenţei zaharului sau a îndulcitorilor în băuturi similare”, a declarat raportorul în acest dosar, eurodeputatul spaniol Andrés Perelló Rodriguez (S&D).

Conform regulilor stabilite, un amestec de două sucuri trebuie să aibă în viitor o denumire care să reflecte cu exactitate conţinutul acestuia, spun deputaţii europeni.

Spre exemplu, un amestec de 90% mere şi 10% căpşuni va trebui denumit clar „suc din mere şi căpşuni”. În prezent aceste tip de suc poate fi denumit doar „suc de căpşuni”. Un nume generic de tip „amestec de sucuri” poate fi folosit dacă sunt prezente trei sau mai multe surse de fructe.
Etichetările de tip „fără adaos de zahar” nu vor mai fi permise pe nectaruri conţinând îndulcitori artificiali, cum ar fi zaharina, pentru a pune capăt potenţialelor confuzii.

Aceste reguli mai trebuie să fie adoptate şi de Consiliu pentru a intra în vigoare cât mai curând. Statele membre Uniunii Europene vor avea apoi la dispoziţie o perioadă de 18 luni pentru a-şi adapta legislaţia la noile reguli.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 5018 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Operaţiune Interpol şi Europol: Sute de tone de alimente neconforme confiscate în zece ţări

Operaţiune Interpol şi Europol: Sute de tone de alimente neconforme confiscate în zece ţări

Sute de tone de alimente şi băuturi contrafăcute şi neconforme, printre care şampanie, brânzeturi, ulei de măsline şi cafea, au fost confiscate în cadrul unei operaţiuni coordonate de Interpol şi Europol şi desfăşurate în 10 ţări.

Unde sunt poziţionate etichetele nutriţionale de pe ambalajele alimentelor?

Unde sunt poziţionate etichetele nutriţionale de pe ambalajele alimentelor?

Cu toate că etichetele nutriționale ale alimentelor ar trebui să fie plasate în partea aflată la vedere a ambalajului, pentru a fi uşor găsite de către consumatori, acestea sunt dosite pe verso produselor într-un colț.

Etichetele detaliate ne vor spune ce conţin alimentele: calorii, zaharuri şi alergeni

Etichetele detaliate ne vor spune ce conţin alimentele: calorii, zaharuri şi alergeni

Noua lege adoptată de Parlamentul European privind etichetarea intră în vigoare peste două săptămâni şi ne va fi de mare folos. Ambalajul produsului alimentar ne va informa obligatoriu şi detaliat despre conţinutul caloric de sare, zahăr şi alergeni. 

Tabără: Producţia vegetală destinată obţinerii de energie nu va afecta producţia de alimente

Tabără: Producţia vegetală destinată obţinerii de energie nu va afecta producţia de alimente

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, consideră că în următorii 50 de ani România nu va avea probleme care să afecteze producţia de alimente a ţării, în contextul în care o parte din producţia vegetală va fi destinată obţinerii de energie.

Agrostar: Producţia mare de legume falimentează producătorii agricoli şi îmbogăţeşte intermediarii

Agrostar: Producţia mare de legume falimentează producătorii agricoli şi îmbogăţeşte intermediarii

Federaţia Agrostar acuză Ministerul Agriculturii că „îşi demonstrează încă o dată incompetenţa şi lipsa de voinţă de a face ceva pentru agricultori” şi îi solicită ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, „să renunţe la postura de spectator care nu poate să facă niciodată nimic sau să-şi prezinte demisia”, în condiţiile în care, din cauza intermediarilor, producătorii agricoli riscă falimentul, iar preţurile legumelor în pieţe nu scad, deşi anul acesta s-au obţinut producţii mari.

Alimentele vor avea noi etichete la standarde UE

Alimentele vor avea noi etichete la standarde UE

Consumatorii europeni vor avea acces la informații mai detaliate și mai ușor de înțeles în legătură cu produsele alimentare și cu băuturile pe care le achizițonează, conform noilor reguli ce se vor aplica în întreaga Uniune Europeană.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii