Adama
AGRICOVER

CE a aprobat importul şi utilizarea în producţia alimentară a trei variante de porumb modificat genetic

Publicat: 22 decembrie 2011 - 18:30
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană (CE) a aprobat, joi, importul şi procesarea a trei noi variante de porumb modificat genetic, dar şi a uneia de bumbac, atât pentru producerea de alimente cât şi pentru hrana animalelor, fără să aprobe însă cultivarea celor două soiuri în Uniunea Europeană (UE).

Cele trei variante de porumb modificat genetic - 'MIR604xGA21', 'Bt11xMIR604' şi 'Bt11xMIR604xGA21' - sunt cultivate de compania elveţiană Syngenta, iar cea de bumbac poartă codul de '281-24-236/3006-210-23', fiind produsă de compania nord-americană Dow AgroSciences.

Toate cele trei soiuri au primit avizul favorabil al Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (AESA) în 2010, care a considerat că îndeplinesc normele de securitate solicitate.

Iniţial statele membre nu au reuşit să ajungă la un acord privitor la utilizarea acestor soiuri vegetale, iar proiectul a ajuns din nou la nivelul Comisiei Europene, pentru luarea unei decizii finale.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1771 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Satu-Mare: Producţia de porumb, cu 78% mai mare decât cea din 2010

Satu-Mare: Producţia de porumb, cu 78% mai mare decât cea din 2010

În judeţul Satu-Mare, producţia de porumb din această toamnă este cu aproximativ 80% mai mare decât cea de anul trecut.

50% din producţia de porumb a americanilor devine combustibil, cum se procedează în România?

50% din producţia de porumb a americanilor devine combustibil, cum se procedează în România?

În China există regiuni care au înlocuit complet benzina cu bioetanol, iar în SUA jumătate din recoltă merge către biocombusitbili. 

Euralis Seminţe, în vizită la SC Agroperiland SRL, Judeţul Brăila

Euralis Seminţe, în vizită la SC Agroperiland SRL, Judeţul Brăila

Joi, 28 octombrie, echipa Euralis Seminţe a vizitat o societate agricolă din Comuna Traian, Judeţul Brăila, SC Agro Periland SRL, societate care a obţinut producţii de top cultivând atât porumb hibrid convenţional cât şi porumb hibrid cu sistem erbicid Duo System de la Euralis.

LAPAR: Rezultatele recoltării a 26 dintre noii hibrizi de porumb ai: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta

LAPAR: Rezultatele recoltării a 26 dintre noii hibrizi de porumb ai: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta

În cadrul exploataţiei agricole  din localitatea Orezu, comuna Ciochina, judeţ Ialomiţa, în anul 2011 au fost testaţi în condiţii de producţie un număr de 26 dintre cei mai noi hibrizi de porumb, proveniţi de la firmele: KWS, Caussade, Pioneer, Monsanto, Maisadour şi Syngenta.

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Piaţa porumbului: UE, SUA, China şi Ucraina „se bat” pentru a vinde în Africa

Uniunea Europeană încearcă să vândă supraproducţia de porumb de anul acesta, însă cucerirea altor pieţe, externe Europei, pare a fi greu de realizat în condiţiile unei concurenţe acerbe din partea SUA, China, iar mai nou a Ucrainei, potrivit reprezentanţilor Conferderaţiei Europene a Producătorilor de Porumb.

Problemele cultivatorilor de porumb europeni - analizate într-o conferinţă a CEPP, la Indagra

Problemele cultivatorilor de porumb europeni - analizate într-o conferinţă a CEPP, la Indagra

Confederaţia Europeană a Producătorilor de Porumb (CEPP) a organizat azi, în cadrul Indagra 2011, o conferinţă de presă privind principalele probleme ale cultivatorilor de porumb europeni dar şi evoluţia producţiei europene şi a pieţei de porumb.


Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii