Adama
AGRICOVER

Pescuitul în Marea Neagră - o provocare reală

Publicat: 17 octombrie 2011 - 10:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit unei declaraţii recente a comisarului european pentru afaceri maritime şi pescuit Maria Damanaki, Comisia Europeană nu poate controla pescuitul în Marea Neagră, dar poate încuraja dialogul şi cooperarea între ţările riverane, pentru a se promova caracterul durabil al pescuitului şi afacerilor maritime în regiune.

După prima parte a unei conferinţe privind afacerile maritime în Marea Neagră, organizată de executivul UE, Damanaki a subliniat că pescuitul în Marea Neagră este o provocare reală.

90% din flota de pescuit din Marea Neagră aparţine Turciei
În prezent, 90% din flota de pescuit din Marea Neagră este deţinută de Turcia, iar asociaţiile de profil din celelalte ţări riverane au reclamat creşterea cazurilor de pescuit ilegal.
„Cunoaştem provocările pentru pescarii din Marea Neagră şi ştim că unele sunt comune şi cu alte zone maritime europene, iar altele sunt specifice. Vreau să spun că intenţia mea nu este să creez tensiuni şi dispute politice. Cred că în primul rând trebuie să stea cooperarea economică şi să ne concentrăm pe câteva proiecte care aduc prosperitate şi profit pentru toţi. Referitor strict la pescuit, ceea ce am propus pentru cadrul financiar multianual 2014-2020 este o simplificare a procedurilor, astfel încât Fondul european pentru pescuit să fie mai accesibil”, a spus reprezentanta CE.

Aceasta a salutat ideea creării unui consiliu consultativ pentru Marea Neagră, care să aibă un dialog periodic pe domenii concrete - pescuit, afaceri maritime, acvacultură, energie eoliană, turism.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2620 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

România poate pierde 50% din fondurile europene pentru acvacultură

România poate pierde 50% din fondurile europene pentru acvacultură

Asociaţia Acvacultorilor Banat Sturio, membră a Federaţiei Naţionale a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), avertizează că România este în pericol să piardă 50% din fondurile europene destinate acvaculturii din cauza lipsei fondurilor necesare pentru cofinanţare.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii