Adama
AGRICOVER

Se dezbate reforma politicii comune în domeniul pescuitului

Publicat: 27 octombrie 2011 - 13:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţa Comisiei Europene şi direcţia generală pentru pescuit (DG MARE) organizează o dezbatere cu privire la reforma politicii comune în domeniul pescuitului şi a implicaţiilor acesteia pentru statele membre. 

Evenimentul, la care vor participa experţi DG MARE şi reprezentanţi ai organizaţiilor de profil din Romînia, va avea loc vineri, 28 octombrie, cu începere de la orele 09:30, la sediul din strada Vasile Lascar 31, Bucureşti.

Politica comună în domeniul pescuitului (PCP)
De secole, flotele de pescuit trec, asemenea peştilor, de la o mare la alta, fără a ţine cont de frontiere. Întrucât activităţile unei flote de pescuit pot influenţa şansele altor flote, ţările UE au hotărât să gestioneze împreună acest sector, prin politica comună în domeniul pescuitului (PCP). Aceasta reuneşte o serie de măsuri menite să pună bazele unei industrii europene a pescuitului prospere şi durabile.

Principalele arii de acţiune ale politicii comune în domeniul pescuitului sunt:
•    stabilirea de norme care să garanteze că sectorul european al pescuitului este durabil şi nu dăunează mediului marin;
•    punerea la dispoziţia autorităţilor naţionale a instrumentelor de care au nevoie pentru aplicarea acestor norme şi sancţionarea contravenienţilor;
•    monitorizarea dimensiunilor flotei europene de pescuit şi prevenirea extinderii acesteia;
•    acordarea de sprijin financiar şi tehnic pentru iniţiative care pot contribui la durabilitatea sectorului;
•    participarea la negocieri în numele ţărilor UE în cadrul organizaţiilor internaţionale şi în relaţiile cu ţări terţe din lumea întreagă;
•    sprijinirea dezvoltării unui sector dinamic al acvaculturii (creşterea peştilor, a fructelor de mare şi a algelor);
•    finanţarea cercetării ştiinţifice şi a colectării de date, pentru a garanta că elaborarea politicilor şi luarea deciziilor au o bază solidă (a se vedea secţiunile Cercetare şi Colectarea datelor)

Comisia a iniţiat o reformă a politicii comune în domeniul pescuitului pentru a-i creşte eficienţa în ceea ce priveşte garantarea viabilităţii economice a flotelor europene, conservarea stocurilor de peşte, armonizarea cu politica maritimă şi furnizarea pe piaţă a unor alimente de calitate.

Vizualizat: 2452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Câţi bani primeşte agricultura europeană în 2012?

Câţi bani primeşte agricultura europeană în 2012?

Prin votul său din 26 octombrie 2011 privind bugetul UE pentru anul viitor, deputații europeni au încercat să revină la sumele propuse de Comisia Europeană, dar pe care Consiliul miniştrilor de Finanţe din UE le-a redus în iulie 2011, arătând că Parlamentul European vrea un buget pentru 2012 axat pe creștere, locuri de muncă și inovare în Uniunea Europeană, precum și sprijinirea dezvoltării și democrației în țările din vecinătatea UE. Comisia Europeană, Parlamentul European şi miniştrii de Finanţe din UE trebuie să cadă de acord, în luna noiembrie a acestui an, asupra bugetului Uniunii Europene pe 2012.

România avea deschise, la finalul lui 2010, 17 investigaţii privind fonduri UE pentru agricultură

România avea deschise, la finalul lui 2010, 17 investigaţii privind fonduri UE pentru agricultură

România avea deschise, la finalul anului 2010, un număr de 36 de investigaţii şi alte operaţiuni privind nereguli sau posibile fraude cu fonduri europene, dintre care 17 privind agricultura, 9 ajutorul extern, 3 legate de agenţii ale UE, câte două referitoare la fonduri structurale, comerţ şi cheltuieli directe şi unul privitor la ţigări, reiese din al 11-lea raport anual al Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), prezentat în 19 octombrie 2011, la Bruxelles.

Tinerii fermieri ar putea primi, pentru primele 25 de hectare, o plată pe hectar cu 25% mai mare

Tinerii fermieri ar putea primi, pentru primele 25 de hectare, o plată pe hectar cu 25% mai mare

Tinerii fermieri cu vârsta sub 40 de ani ar putea primi, în primii cinci ani de la instalare, o plată complementară pe hectar cu 25% mai mare pentru primele 25 de hectare, pe lângă prima de instalare pe care o primesc prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), a declarat, luni, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, în faţa comisiilor de specialitate, reunite, ale Parlamentului.

Pescuitul în Marea Neagră - o provocare reală

Pescuitul în Marea Neagră - o provocare reală

Potrivit unei declaraţii recente a comisarului european pentru afaceri maritime şi pescuit Maria Damanaki, Comisia Europeană nu poate controla pescuitul în Marea Neagră, dar poate încuraja dialogul şi cooperarea între ţările riverane, pentru a se promova caracterul durabil al pescuitului şi afacerilor maritime în regiune.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii