Adama
AGRICOVER

Comisia Europeană susţine limitarea voluntară a producţiei de lapte

Publicat: 14 martie 2016 - 20:23
Comenteaza   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană este dispusă să autorizeze temporar cota voluntară de lapte cerută de fermierii din mai multe state membre UE, ca măsură de a contracara preţurile scăzute care au afectat industria lactatelor, a anunţat, pe 14 martie 2016, comisarul european pentru Agricultură Phil Hogan.

Planul de urgenţă, în valoare de 500 milioane de euro, anunţat în luna septembrie 2015 nu a fost suficient pentru a-i ajuta pe agricultorii europeni care se confruntă cu o scădere a preţurilor la carnea de porc şi lapte. La sosirea sa la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor europeni ai Agriculturii, comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, s-a angajat să „prezinte un nou pachet de măsuri semnificative”, notează AFP, citată de Agerpres. Au existat o sută de propuneri de noi măsuri, a subliniat ministrul olandez al Agriculturii, Martijn van Dam, a cărui ţară asigură, în prezent, preşedinţia rotativă a UE.

Franţa, prima putere agricolă europeană, susţine că a reuşit să pună la punct o poziţie comună în jurul unor măsuri destinate „să stabilizeze şi ulterior să reducă” producţia de lapte.

Sunt pregătit să propun aplicarea unor astfel de reguli, a declarat Phil Hogan în faţa miniştrilor europeni ai Agriculturii, deschizând calea pentru o măsură care permite operatorilor din sectorul laptelui să se înţeleagă, pe bază voluntară, cu privire la reducerea temporară a producţiei. Modalităţile complete ale acestei măsuri ar urma să fie finalizate de Comisie şi sper că vom fi în măsură să le comunicăm statelor membre în scurt timp, a adăugat Hogan. O asemenea măsură ar putea să se lovească însă de opoziţia Irlandei, Suediei şi Danemarcei, care şi-au majorat producţia de lapte, precum şi de cea a Marii Britanii, ostile măsurilor de intervenţie pe piaţă.

VIDEO: Ministrul Agriculturii Achim Irimescu explică modul în care măsura de limitare voluntară a producţiei de lapte i-ar putea ajuta pe fermierii români.

O altă măsură anunţată de Hogan, destinată să îi protejeze pe fermieri de scăderea preţurilor, vizează majorarea nivelului stocurilor pentru laptele praf până la 218.000 tone, respectiv de unt, până la 100.000 de tone.

tutun-mai-scump-ca-laptele, protest fermieri francezi_b

Foto de la protestul fermierilor francezi din iulie 2015: "1 ţigaretă - 37 cenţi, 1 litru de lapte - 29 cenţi"

De asemenea, Spania a insistat pentru o revizuire a preţurilor de în sectorul fructelor şi legumelor. Alte propuneri ale statelor membre vizează acordarea de credite la export, o idee care nu a fost exclusă de Executivul comunitar. Cu toate acestea, Comisia a avertizat deja că nu are intenţia să accepte noi cheltuieli finanţate de noi fonduri şi că are reticenţe în a utiliza „rezerva de criză europeană”, deoarece aceştia sunt banii fermierilor, mai notează Agerpres.

Vizualizat: 1658 | Video Video | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

Citeste si:

Fermierii au improvizat o fermă de vaci chiar lângă clădirea din Bruxelles unde s-au întâlnit miniștrii agriculturii!

Fermierii au improvizat o fermă de vaci chiar lângă clădirea din Bruxelles unde s-au întâlnit miniștrii agriculturii!

O fermă cu văcuțe a fost instalată temporar de către Federația Valonă a Agriculturii (FWA) și Uniunea Fermierilor Belgieni, direct pe asfalt, pe binecunoscuta arteră Rue de la Loi, între zona Schuman și parcul Cinquantenaire din Bruxelles, în Cartierul european.

Criză pe piața lactatelor europene. Este nevoie de un plafon!

Criză pe piața lactatelor europene. Este nevoie de un plafon!

Discuțiile la nivel european despre depășirea crizei pe piața produselor lactate sunt tot mai numeroase. Ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt, este de partea colegului său, ministrul francez al agriculturii, Stephane Le Foll, în această problematică.

„Mulţumiţi-i lui Merkel!” De ce rămân fermierii fără bani?

„Mulţumiţi-i lui Merkel!” De ce rămân fermierii fără bani?

Producătorii români de lapte nu mai pot spera la un pachet suplimentar de ajutor din partea Comisiei Europene! Vor rămâne cu cât au primit anul acesta, undeva în jur de 8 milioane de euro. Vecinii noștri, cum e Polonia, au cerut deja ca ajutorul să fie acordat şi în 2016.

Alte articole in aceasta categorie

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii