Adama
AGRICOVER

Troc cu iz electoral: Ministrul Constantin dă 6.000 mp Primăriei Oradea pe investiţii la o fermă a MADR

Publicat: 17 iulie 2015 - 15:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajuns cu Caravana PNDR 2020 în jud. Bihor, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit vineri, 17 iulie 2015, şi cu primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan. Cei doi au căzut de acord cu transferul unui teren de la Agenţia Naţională Fitosanitară în subordinea Consiliului Local Oradea, pentru realizarea unui parc. Primăria Oradea ar urma să investească maxim 50.000 euro la o fermă din subordinea MADR.

„Am convenit cu domnul primar ca, în zilele următoare, să începem procedura, astfel încât bunurile aflate în domeniul public al statului şi administrate de Agenţia Naţională Fitosanitară să treacă, prin hotărâre de Guvern, în domeniul public al municipiului Oradea, în administrarea Consiliului Local, cu o destinaţie foarte precisă, şi anume parc.(...). Înţelegem să ne raportăm la realitatea pe care o traversăm astăzi, în zona respectivă s-au construit foarte multe case. Municipiul Oradea - şi mai poate municipiile din ţară - sunt sufocate de construcţii. În mijlocul oraşului, nu prea mai putem să avem activităţi agricole şi este important să fie redate spre interesul comunităţii” a declarat, în conferinţă de presă, Daniel Constantin, citat de Agerpres.

În contrapartidă, Primăria Oradea urmează să realizeze o investiţie în dotări şi amenajări în valoare de 40-50.000 de euro la Ferma Dosu (a Unităţii pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Bihor) din subordinea Ministerului Agriculturii, aflată la graniţa dintre municipiul Oradea şi comuna Borş.

„Ne-am înţeles cu Ministerul Agriculturii să ne predea un teren în cartierul Oncea, imediat după sediul Apelor Române. Până la primăvară, vom aranja un parc de 1,5 hectare pe acest teren, pentru locuitorii cartierului Oncea”, a anunţat primarul PNL al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, pe pagina proprie de internet.

Schimbul pare bun pentru cei doi: teren foarte ieftin pentru Primăria Oradea, plus voturi pentru ambii la alegerile de anul viitor, unde Daniel Constantin a anunţat deja că noul său partid vrea să iasă pe locul trei.

Caravana PNDR 2020 în iulie şi august

Potrivit datelor transmise redacţiei de AFIR, Caravana PNDR 2020 continuă în lunile iulie şi august 2015 în judeţele: Maramureş - 20 şi 21 iulie, Cluj - 23 şi 24 iulie, Sibiu - 27 şi 28 iulie, Alba - 3 şi 4 august şi Bistriţa Năsăud - 10 şi 11 august.

Scopul declarat al Caravanei PNDR 2020 este informarea potenţialilor beneficiari despre fondurile europene disponibile pentru agricultură şi dezvoltare rurală în perioada 2014-2020, iar ministrul Agriculturii participă la Caravana PNDR 2020 ca să promoveze Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală și înregistrarea de noi membri, susţin reprezentanţii AFIR. Potrivit acestora, Caravana PNDR 2020 este organizată de MADR şi de AFIR, prin birourile judeţene, cu sprijinul unor autorităţi şi parteneri locali.

Ministrul Daniel Constantin însoţeşte Caravana PNDR prin toată ţara. Printre vizite în ferme şi conferinţe de informare despre PNDR 2020, Daniel Constantin mai participă şi la câte o întâlnire cu membrii de partid din teritoriu şi mai inaugurează şi câte un sediu de partid.

Vizualizat: 1048 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ministrul Agriculturii ajunge joi şi vineri în judeţul Bihor

Ministrul Agriculturii ajunge joi şi vineri în judeţul Bihor

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va însoți caravana PNDR 2020 în județul Bihor, în zilele de 16 și 17 iulie 2015. Cu această ocazie, vor fi susținute patru conferințe de informare și prezentare a PNDR 2014 - 2020 și vor fi realizate cinci vizite de lucru la proiecte finanțate prin PNDR 2007 - 2013, informează MADR.

Ministrul împușcă doi iepuri. Cutreieră țara cu caravana PNDR și mai inaugurează și câte un sediu de partid

Ministrul împușcă doi iepuri. Cutreieră țara cu caravana PNDR și mai inaugurează și câte un sediu de partid

Daniel Constantin se află de două zile cu caravana PNDR în Satu Mare și Țara Oașului. Vineri, 10 iulie, șeful Agriculturii românești a degustat pălinca de Zetea, s-a întâlnit cu fermierii, dar a inaugurat și un nou sediu de partid. Altfel spus, un ministru eficient.

Şi miniştrii spun lucruri trăsnite: De ce vin subvenţiile târziu?

Şi miniştrii spun lucruri trăsnite: De ce vin subvenţiile târziu?

Agricultura primeşte cei mai mulţi bani europeni dintre toate sectoarele, iar plata unor sume atât de mari într-un termen scurt ar destabiliza cursul valutar, i-a răspuns ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, unui fermier din judeţul Arad care s-a plâns că subvenţiile ajung târziu la fermieri.

Unde vă puteţi întâlni cu ministrul Agriculturii în luna iulie?

Unde vă puteţi întâlni cu ministrul Agriculturii în luna iulie?

Caravana PNDR 2020 continuă în luna iulie şi începutul lunii august în şase judeţe din vestul şi centrul ţării. Fermierii se vor putea întâlni cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi cu reprezentanţi ai MADR, ai AFIR şi ai unor instituţii locale, care le pot oferi informaţii despre cum să ia bani europeni prin noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020.

PNDR 2020: Se modifică o parte din condiţii pentru investiţii în ferme şi tineri fermieri

PNDR 2020: Se modifică o parte din condiţii pentru investiţii în ferme şi tineri fermieri

Ministerul Agriculturii va permite utilizarea datelor din Registrul agricol pe 2014 şi pentru proiectele PNDR 2020, iar arenda pe 10 ani va fi obligatorie doar pentru suprafeţele pe care se realizează construcţii. De asemenea, tinerii fermieri se pot instala în maxim 2 ani de la înregistrarea la Registrul Comerţului, nu la APIA. Aceste modificări vor fi cuprinse în versiunile consolidate ale Ghidurilor solicitantului, pe care AFIR le va publica în 8 iulie 2015, odată cu lansarea noilor măsuri din PNDR 2014-2020.

AFIR a primit peste 180 de proiecte pe PNDR 2020

AFIR a primit peste 180 de proiecte pe PNDR 2020

Peste 180 de proiecte au fost depuse până acum la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pe măsurile de modernizare a fermelor, respectiv instalarea tinerilor fermieri, deschise la finalul lunii martie 2015, iar pe măsura pentru GAL-uri au fost depuse 164 de proiecte, care au depăşit alocarea sesiunii, potrivit secretarului de stat în MADR George Turtoi.

Ce le-a promis ministrul Daniel Constantin crescătorilor de ovine?

Ce le-a promis ministrul Daniel Constantin crescătorilor de ovine?

Crescătorii de ovine care s-au întâlnit vineri, 3 iulie 2015, în judeţul Arad, cu ministrul Agriculturii i-au cerut acestuia ca APIA să îi scutească de penalizări la depunerea cererilor pentru subvenţii, să primească adeverinţe pentru credite, dar şi ca Ministerul Agriculturii să le dea şi în acest an sprijin financiar pentru achiziţia de berbeci de prăsilă. Iată ce le-a răspuns ministrul Daniel Constantin!

Alte articole in aceasta categorie

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii