Adama
AGRICOVER

ŢARA MISTREŢILOR (II). Date OFICIALE: AVEM de TREI ORI MAI MULŢI MISTREŢI decât ar fi OPTIM!

Publicat: 27 august 2019 - 23:11
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

EFECTIVE DE MISTREŢI ÎN ROMÂNIA! Numărul mistreţilor din ţara noastră a crescut constant din 2015 până în 2018, reiese din rapoartele oficiale întocmite de Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP). Iată CIFRELE!

AGROINFO a analizat Centralizatoarele efectivelor de mistreţ evaluate, a realizarilor cotelor de recoltă aprobate şi a propunerilor de cote de recoltă pentru fiecare an începând cu 2016 până în 2019, documente publice, întocmite de specialiştii din Ministerul Apelor şi Pădurilor (MAP).

Datele MAP, prezentate în tabel, arată că, deşi efectivul optim de mistreţi din România ar fi în jur de 37.000 de capete, numărul real al acestora a crescut constant în ultimii patru ani, datele MAP înregistrând o creştere de 26.278 capete de mistreţi în acest interval: de la aproape 91.000 de capete în 2015, 99.200 de capete în 2016, aproape 105.000 capete în 2017 şi peste 117.000 capete în 2018. O scădere a efectivelor, la circa 99.700 capete de mistreţi, este preconizată pentru anul 2019.

Efective OPTIME de mistreţi în 2018, conform MAP: 37.025 capete

Efective de mistreţi ÎN PLUS FAŢĂ DE EFECTIVUL OPTIM în 2018: 80.113 capete (mai mult decât dublu faţă de efectivul optim)

Toate aceste efective se află în fonduri de vânătoare administrate, la ora actuală, de 738 de gestionari de fonduri cinegetice din toate cele 41 de judeţe ale ţării, inclusiv filialele Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) din fiecare judeţ.

Uitaţi-vă cu atenţie pe aceste cifre şi CITIŢI MAI DEPARTE!

EVOLUŢIA EFECTIVELOR DE MISTREŢI ÎN ROMÂNIA 2015-2019

evolutie-efective-mistreti-_b

În noiembrie 2016, intra în vigoare Hotărârea de Guvern 830/2016 pentru aprobarea Programului naţional de supraveghere, prevenire şi control al pestei porcine africane, precum şi pentru completarea unor acte normative.

La Capitolul V - Măsurile care se aplică pentru porcii mistreţi din fondurile cinegetice, parcurile naţionale, Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării", crescătoriile de vânat şi complexurile de vânătoare, Programul prevede, printre altele, următoarele:
Art. 28. Din momentul confirmării oficiale a primului focar de pestă porcină africană în România, cel puţin următoarele măsuri pentru combaterea pestei porcine africane în populaţiile de porci mistreţi sunt aplicate în zonele sub restricţii prevăzute de Decizia de punere în aplicare 2014/709/UE, pentru teritoriul considerat infectat, după cum urmează:
a) cotele de vânătoare sunt analizate de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, şi sunt stabilite ţinând cont de necesitatea reducerii populaţiei de porci mistreţi existente;
b) administrarea de hrană pentru momirea porcilor mistreţi la locurile de pândă este permisă;
c) hrănirea susţinută cu cantităţi îndestulătoare de hrană, pe parcursul iernii, a porcilor mistreţi este interzisă;
d) încurajarea vânătorii care are ca obiect anumite categorii de porci mistreţi, îndeosebi pentru femelele adulte şi subadulte; ŢINTA VÂNĂTORII ESTE ATINGEREA DENSITĂŢII DE 0,5 MISTREŢI PE KMP SAU MAI REDUSĂ, pentru a împiedica răspândirea bolii.

Pesta porcină africană (PPA) bântuia în jurul României din vara anului 2016, iar cele mai multe cazuri erau la mistreţi. Organizaţiile crescătorilor de porci cereau încă de atunci ca autorităţile române să ia măsuri ca boala să nu intre în ţara noastră. PPA a fost confirmată oficial pentru prima dată în România la finalul lunii iulie 2017, în judeţul Satu Mare, într-o gospodărie. Apoi, în iunie 2018, PPA a apărut şi în sudul-estul ţării, în judeţul Tulcea, şi s-a extins rapid şi în gospodării şi ferme, în mai multe judeţe.

Într-o lună şi jumătate, până aproape de finalul lunii iulie 2018, potrivit ANSVSA, erau confirmate deja 440 de focare de PPA la porci domestici în 7 judeţe din sud-estul ţării şi din nord-vestul ţării, din care 438 în gospodării şi 2 în exploataţii comerciale. Plus 16 cazuri de PPA confirmate la porci mistreţi.

Însă abia la finalul lunii august 2018, intra în vigoare Ordinul Ministerului Apelor şi Pădurilor nr. 827/2018 privind aprobarea unor măsuri pentru combaterea pestei porcine africane, prin care erau aprobate cote suplimentare de intervenţie la mistreţ.

Cota totală de intervenţie pentru întreaga ţară, stabilită prin Ordinul 827, era de 28.013 capete de mistreţi, în plus faţă de cota de 53.134 capete de mistreţi aprobată prin Ordinul MAP nr. 540/2018 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic, la care vânătoarea este permisă, pentru perioada de vânătoare 15 mai 2018-14 mai 2019.

Ordinul 827 prevedea că această cotă de intervenţie trebuie realizată în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a Ordinului (31 august 2018) în toate fondurile cinegetice neafectate de virusul pestei porcine africane, în timp ce în zonele de protecţie stabilite pe o rază de 13 km în jurul focarelor de PPA, „SE RECOLTEAZĂ INTEGRAL MISTREŢII şi cotele de recoltă aprobate pentru speciile şacal, vulpe, cioară grivă şi coţofană, prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, respectiv prin metoda "la pândă" şi "la dibuit", ÎN TERMEN DE 30 DE ZILE DE LA CONFIRMAREA VIRUSULUI.

Ordinul 827/2018 a fost abrogat în mai 2019, când a intrat în vigoare Ordinul MAP nr. 673/2019 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru unele specii de faună de interes cinegetic, la care vânătoarea este permisă, pentru perioada 15 mai 2019-14 mai 2020 şi care prevede o cotă de vânătoare la mistreţ de 65.560 capete pentru sezonul 2019/2020.

Acelaşi Ordin mai prevede că (Art. 9):
- pentru prevenirea răspândirii pe teritoriul României a virusului pestei porcine africane, autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare modifică mărimea cotelor de recoltă la specia mistreţ prin referat de aprobare, la solicitarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, în conformitate cu strategia pentru pesta porcină africană în partea estică a Uniunii Europene şi cu prevederile Deciziei Comisiei 2014/709/EU, precum şi că
- pe fondurile cinegetice din judeţele Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila şi Tulcea aflate pe frontiera de stat cu Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova, precum şi în zone încadrate la categoria „mare risc” în ceea ce priveşte riscul de răspândire a virusului pestei porcine africane, recoltarea exemplarelor de mistreţ se realizează obligatoriu din ambele sexe, urmărindu-se realizarea în proporţie de 50% din fiecare. Recoltarea exemplarelor de femele se va realiza atât din categoria celor adulte, cât şi din cele sub-adulte.

CE TREBUIE SĂ ŞTIE FERMIERII CĂRORA MISTREŢII LE DISTRUG CULTURILE AGRICOLE

Tot Ordinul MAP 673/2019, în vigoare la această dată, prevede că:
Art. 6. - (1) Exemplarele din speciile admise la vânătoare care produc pagube culturilor agricole, silvice sau animalelor domestice se recoltează în orice perioadă a anului, la solicitarea scrisă a gestionarului, de către vânători sub coordonarea personalului de specialitate angajat al gestionarului, precum şi de către acesta din urmă, după cum urmează:

  • în baza aprobării conducerii structurilor teritoriale de specialitate ale autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare în raza căreia se află fondul cinegetic, în situaţia în care cota de recoltă aprobată prin prezentul ordin nu a fost realizată;
  • în baza aprobării conducerii autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare, prin referat de aprobare, la propunerea structurilor sale teritoriale de specialitate pe fondurile cinegetice pe care nu au fost aprobate cote de recoltă, precum şi în situaţia în care cota de recoltă aprobată prin prezentul ordin a fost realizată.

- (2) În scopul prevenirii pagubelor produse culturilor agricole şi pentru prelevarea de probe biologice de la exemplarele de mistreţ, autoritatea publică centrală care răspunde de vânătoare poate aproba, prin referat de aprobare, recoltarea acestora în orice perioadă a anului, la solicitarea scrisă a gestionarului sau la solicitarea direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene. Recoltarea exemplarelor se realizează de către vânători sub coordonarea personalului de specialitate angajat al gestionarului, precum şi de către acesta din urmă.
- (3) Aprobările prevăzute la alin. (1) şi (2) se acordă după ce personalul de specialitate al structurilor teritoriale ale autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare a verificat la faţa locului situaţia pagubelor produse, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, precum şi nivelurile populaţionale ale speciei mistreţ şi iminenţa producerii de pagube pentru situaţia prevăzută la alin. (1) sau solicitările direcţiilor sanitar- veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, pentru situaţiile prevăzute la alin. (2).
- (4) Aprobările prevăzute la alin. (1) lit. b) şi alin. (2) se acordă în baza raportului de control întocmit de către personalul de specialitate din domeniul silvic sau cinegetic avizat de conducătorul structurii teritoriale a autorităţii publice centrale care răspunde de vânătoare, în urma verificării în teren privind situaţia pagubelor.

Vizualizat: 8210 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ŢARA MISTREŢILOR sau CUM SE PREFAC AUTORITĂŢILE STATULUI CĂ LUPTĂ CONTRA PPA!

ŢARA MISTREŢILOR sau CUM SE PREFAC AUTORITĂŢILE STATULUI CĂ LUPTĂ CONTRA PPA!

LEGI CARE FAVORIZEAZĂ MISTREŢII ŞI VÂNĂTORI VÂNAŢI LA RÂNDUL LOR! Autorităţile au cerut reducerea de urgenţă a numărului de mistreţi, vinovaţi de răspândirea pestei porcine africane (PPA), dar, aşa cum este în prezent legea vânătorii, măsura ar fi imposibil de aplicat. Asta afirmă un fermier care administrează şi mai multe fonduri de vânătoare.  

Lanuri de PORUMB DISTRUSE de MISTREŢI, la MARGINEA unui ORAŞ din ROMÂNIA!

Lanuri de PORUMB DISTRUSE de MISTREŢI, la MARGINEA unui ORAŞ din ROMÂNIA!

PAZĂ, PETARDE, CÂRPE CU SPRAY, CHIAR ŞI RECOMPENSĂ ÎN BANI PENTRU VÂNĂTORI. Fermierii apelează la tot felul de metode, dar nimic nu mai sperie mistreţii, care fac ravagii în culturile de porumb!

MISTREȚII FAC RAVAGII ÎN CULTURI! FERMIERII NU SUNT DESPĂGUBIȚI!

MISTREȚII FAC RAVAGII ÎN CULTURI! FERMIERII NU SUNT DESPĂGUBIȚI!

NECAZURILE FERMIERILOR! Suprafețe agricole uriașe sunt distruse, în această perioadă, de turmele de mistreți. Fermierii români sunt disperați când văd pagubele imense pe care le fac sălbăticiunile. Mistreții s-au înmulțit foarte mult, iar extragerile din efectiv, făcute în iarnă, mult prea puține, nu au ajutat la nimic. Fermierii nu sunt despăgubiți pentru că Legea vânătorii nu este încă promulgată. Modificările făcute de parlamentari în lege sunt neconstituționale, a stabilit Curtea Constituțională a României.

GARDUL DE 133 KM ÎNTRE ROMÂNIA ȘI BULGARIA CARE OPREȘTE MISTREȚII LA GRANIȚĂ!

GARDUL DE 133 KM ÎNTRE ROMÂNIA ȘI BULGARIA CARE OPREȘTE MISTREȚII LA GRANIȚĂ!

400 DE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ROMÂNIA! La punctul de frontieră Negru Vodă, bulgarii controlează amănunțit toate mașinile din România care vor să treacă granița. Sunt interzise produsele din carne. Bulgaria se teme de răspândirea pestei porcine africane, așa că va ridica un gard de 133 km care să oprească migrația mistreților din țara noastră.

MISTREȚII PUN PIEDICĂ EXPORTULUI DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA!

MISTREȚII PUN PIEDICĂ EXPORTULUI DE CARNE DE PORC DIN ROMÂNIA!

NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ! Autoritatea Federală Sanitară Veterinară din Rusia (Rosselkhoznadzor) a anunţat că a introdus restricţii temporare cu privire la importurile de porci vii, carne de porc şi produse conţinând carne de porc din România, ca urmare a epidemiei de pestă porcină, informează Itar Tass.

DEZASTRU: MISTREȚII SE HRĂNESC ÎN FIECARE NOAPTE din CULTURILE FERMIERILOR!

DEZASTRU: MISTREȚII SE HRĂNESC ÎN FIECARE NOAPTE din CULTURILE FERMIERILOR!

SĂLBĂTICIUNILE DISTRUG NOAPTE DE NOAPTE CULTURILE! Producțiile agricole istorice anunțate cu mândrie de ministrul agriculturii, Petre Daea, și de liderul PSD, Liviu Dragnea, le lasă un gust amar multor fermieri din multe județe. Agricultorii trăiesc un coșmar! Au pierdut tot ce au investit, au muncit pe brânci și acum se aleg cu praful de pe tarla. Sălbăticiunile le-au făcut ravagii în culturi. Mi-e și rușine să spun ce producție am, oftează un fermier din Olt care exploatează peste 1.000 ha.

33 de PORCI MISTREȚI UCIȘI DINTR-O LOVITURĂ! TÂNĂRUL ESTE EROUL COMUNEI!

33 de PORCI MISTREȚI UCIȘI DINTR-O LOVITURĂ! TÂNĂRUL ESTE EROUL COMUNEI!

33 DINTR-O LOVITURĂ! Un tânăr, în vârstă de 30 de ani, care se întorcea din Italia a ucis 33 de porci mistreți, dintr-o singură lovitură. Dacia Sandero, pe care o conducea tânărul, a izbit din plin o turmă de porci mistreți. Neobișnuitul accident s-a întâmplat, în noaptea de joi spre vineri, pe DN 67, în comuna Ciuperceni, județul Gorj. Localnicii, cărora mistreții le-au distrus culturile agricole, l-au declarat erou pe tânăr: Îl facem direct vânător!

Agricultorii maramureşeni cer împuşcarea mistreţilor care le distrug recoltele

Agricultorii maramureşeni cer împuşcarea mistreţilor care le distrug recoltele

Fermierii din judeţul Maramureş au solicitat autorităţilor locale împuşcarea a peste 150 de mistreţi în extrasezon, motivând că aceste animale sălbatice le distrug culturile. 

Covasna: Mistreţii au păgubit agricultorii; pierderile nu pot fi compensate

Covasna: Mistreţii au păgubit agricultorii; pierderile nu pot fi compensate

În judeţul Covasna hectare întregi de culturi agricole au fost distruse de mistreţi, iar urşii şi lupii, care trăiesc în număr mare în zonă, au ucis în ultima perioadă mai multe animale domestice. Pierderile nu pot fi despăgubite.

Culturile agricultorilor sălăjeni se află în pericol din cauza mistreţilor. Aceştia ameninţă cu proteste

Culturile agricultorilor sălăjeni se află în pericol din cauza mistreţilor. Aceştia ameninţă cu proteste

Culturile agricole ale sătenilor din mai multe comune din Sălaj sunt distruse în mod regulat, de mai mulţi ani, de porcii mistreţi de pe un fond privat de vânătoare.

La Bacău au apărut cinci cazuri de trichineloză la mistreţi, anul acesta

La Bacău au apărut cinci cazuri de trichineloză la mistreţi, anul acesta

De la începutul anului şi până în prezent, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău a identificat cinci mistreţi suferinzi de trichineloză, adică dublul numărului de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anilor 2010, 2011, 2012.

Alte articole in aceasta categorie

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
|
12. 20, 2019. Friday 19:23
Mistreti mai multi, dar paduri mai putine...
1.
Simipn
|
08. 28, 2019. Wednesday 13:30
Singura masura care ar trebui luata este de a elimina mistretii din libertate si de a permite conservarea acestora in rezervatii respectiv parcuri naturale aceleasi masuri trebuie luate si pentru lupi ursi si alte specii care produc daune considerabile culturilor agricole precum si efectivelor de animale atat prin raspandirea bolilor cat si prin pericolul care il reprezinta pentru oameni si bunuri. Trebuie sa ne trezim si sa nu mai permitem bataia de joc a statului roman .
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

SC AGROPIG FARM SRL este o fermă zootehnică de creștere a suinelor în suprafata de 3,15 ha cu o capacitate de 3000 capete/ciclu, trei cicluri de îngrășare pe an cu autorizație de Mediu Integrat, Autorizatie Apele Romane, Autorizatie DSV,Autorizatie Pompieri.

Ferma este formată din trei hale de 747 mp/hală, construcție pe structură de beton, acoperite cu tablă, fiecare hală este dotată la capat de grajd cu buncăr de furajare a câte 8 tone fiecare cu instalație de hrănire automată și adăpare.

Podeaua halei este din buc de beton cu fantă de scurgere, bazinul de dejecții amplasat sub hală cu o adâncime de 2,5 m cu un volum de 1750 mc asigurând stocarea dejecției pe 1 an de zile, fiecare hală este imparțită in 22 boxe de cazare.

Halele sunt automatizate pentru mentinerea temperaturii interioare cu ventilatie si deschiderea si inchiderea prelatelor. La capatul halelor se afla camera frigo pentru mortalitati si o camera pentru necropsie.

Silozuri PRIVE de stocare a cerealelor  in numar de 4  bucati cu o capacitate de stocare de 700-800 tone fiecare, dotate cu ventilatie a podelei individual. Retehnologizate in 2018, sistemul de alimentare si golire de la groapa de receptie, fiind dotate cu racleti  cu cupa,acestea marindu-i productivitatea si fiabilitatea. Pe exterior sunt dotate cu scari de urcare, pasarela orizontala si usi de vizitare toate comform normelor de Securitate.

Bucataria furajera compusa din 4 silozuri a cate 28 tone fiecare cu o moara  cu ciocane cu capacitate de 1,8 tone/ora, amestecator orizontal de 1,8 tone, dozator de premix, tablou de comanda care deserveste automatizarea complete pentru fabricarea si descarcarea furajului prin transportor pana la buncarele de la capat de grajd.

Corp administrativ:

Bucătărie

Birou

două dormitoare

filtru sanitar dotat cu două bai pentru personal

Curte betonata pt trafic greu, cantar auto de 60 tone, post trafo propriu.

Imprejmuire si porti care indeplinesc cerintele DSV. CONTACT: Balla Iosif 0760680096 Listă inventar fermă zootehnică - SC CLASIC CHEESE SRL - Sat. Nasal, Com. Taga, nr. 359, județul Cluj SC

CLASIC CHEESE SRL este o fermă mixtă autorizată DSV, MEDIU, APELE ROMANE la zi, detine terenuri arabile in proprietate 132 ha, arenda 140 ha.

Livadă pomicolă: plantație de nuci altoiți soi Pescianski și Chandler 24 Ha aflată în proprietate, schema de plantare 8x6 intensiv, împrejmuită cu gard cu stâlpi de beton și plasă de sârmă, cu bazin subteran pentru irigare de 200 mc cu retea de apa, hidrant, alimentare cu current 380w,cu casuta pentru paza dotata cu curent, apa, cu intrare direct din ferma. Terenul unde este infintata plantatia este concesionat de la ADS. Lac piscicol: 7 ha luciu de apa intabulat cu CF, aflat in vecinatatea terenului detinut in proprietate.

PREZENTAREA FERMIER ZOOTEHNICE În suprafață de 3,3 ha, este compusă din:

4 grajduri construite din caramida si beton dotate cu adapatori automate si fronturi de furajare

1 bazin de apă subteran de 200 mc 2 batale din structură de beton pt depozitarea gunoiului de grajd

1 depozit autorizat de cereale betonat in suprafata de 800 mp

1 sopron metalic pt furaje 4 buc sopron cu structura de lemn pt furaje

1 magazie, anexe si platforme betonate pt depozitare ingrasamant chimic filtru sanitar si birouri, deposit pt materialele fitosanitare in conformitate cu prevederiile legii cameră frigo pentru mortalitati cu acces auto bloc compus din 8 apartamente renovat interior-exterior în 2020 cu tamplarie pvc si incalzire centrala,

fiecare apartament fiind compus din 2 camere, bucatarie, baie.

Vezi utilajele din ferma la finalul articolului https://revista-ferma.ro/se-vand-doua...

CONTACT: Balla Iosif 0760680096


Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii