Adama
AGRICOVER

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

Publicat: 08 aprilie 2020 - 17:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

În urmă cu 6 luni, când am luat această decizie, nu ne gândeam că evenimentul de relansare a revistei va coincide cu acest cataclism mondial adus de o boală banală - Covid 19. Trăim vremuri excepţionale în care, prin ordonanţe militare se decide că medicii sunt soldaţii din linia întâi de front iar armatei i se dă un rol secundar în asigurarea siguranţei cetăţenilor.

Toţi agricultorii au realizat aproape instantaneu că în aceste vremuri tulburi rolul lor este de o importanţă majoră, acela de a lupta pentru securitatea alimentară a românilor. Au luat cu asalt site-ul revistei Ferma, ai cărui vizitatori au crescut exponenţial de la debutul crizei, fermierii văzând în sistemul Ferma un far călăuzitor. Cererea pentru un număr gratuit al revistei a crescut şi ea enorm în ultimele zile.

Am gândit acest număr de revistă ca fiind cel mai important de la ediţia din anul 2004, când revista a devenit full-color şi, datorită tirajului mare, a fost tipărită o bună vreme pe maşină rotativă. Este PRIMA REVISTĂ de specialitate din România care interconectează sistemele fizice (revista Ferma print) şi sistemele cibernetice (site-uri, social media şi video), cu accent pe Agricultura 4.0 (era digitală a agriculturii).

Interconectivitatea este cel mai important produs al agriculturii digitale, deoarece internetul este un uriaş depozitar al informaţiilor agricole; însă numai un procent mic din informaţiile online sunt relevante şi de ajutor pentru fermieri. Specialiştii noştri vor sorta cele mai relevante informaţii pentru fermierii români şi le vor sugera cititorilor revistei să le acceseze printr-un cod QR (un simplu click pe telefon). Astfel, pe lângă rolul tradiţional al revistei, acela de informare, publicaţia noastră devine un GHID pentru selectarea articolelor relevante.

ferma-interconectata2_o_b

De ce dorim să punem accent pe Agricultura 4.0 - agricultura digitală? S-a dovedit că după orice criză majoră, omenirea a făcut un pas uriaş înainte. Considerăm că după terminarea pandemiei de Covid-19, agricultura se va transforma radical. Vor apărea mult mai repede decât estimam tractoarele autonome iar sistemul 5G care era foarte criticat şi care stă la baza dezvoltării Agriculturii digitale va intra acum fără nici o oprelişte.

ferma-interconectata1_o_b
 

Abonamentul la Revista FERMA îţi va aduce de acum, pe lângă tematica importantă, interesantă şi utilă pentru agricultură, CONECTAREA imediată cu informaţiile relevante din mediul online. Codul QR vă permite accesul direct spre materiale video, postări din paginile de socializare şi paginile noastre de internet.

VĂ MULŢUMIM PENTRU FIDELITATE!

DĂNUŢ RADIŞ
director general Ferma Media Grup

Vizualizat: 3648 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

PREMIERĂ: Revista FERMA ONLINE – DESIGN NOU în pas cu AGRICULTURA VIITORULUI!

Mereu cu un pas înainte, Revista FERMA revoluţionează designul publicaţiilor agricole româneşti. Subiecte la zi, CELULA DE CRIZA FERMA – constituită special în contextul pandemiei COVID-19 - minut cu minut în contact cu fermierii, CAMPANIE de SUSŢINERE A PRODUCĂTORILOR LOCALI, toate într-un layout unic, special creat pentru dumneavoastră, pentru noi toţi, pentru AGRICULTURA VIITORULUI nostru!

Alte articole in aceasta categorie

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii