Adama
AGRICOVER

Răspunsul Sindicatului Crescătorilor de Ovine din România la acuzele Ministerului Agriculturii

Publicat: 13 ianuarie 2012 - 13:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ca urmare a precizărilor Ministerului Agriculturii la articolul publicat în revista „Ferma”, numărul 12/2011, cu titlul „Mor fermele când vrea Tabără?”, Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine face următoarele observaţii:

Întrucât în formularea textului documentului MADR recunoaştem modul domnului Gheorghe Vaida, şef de cabinet al Ministrului Agriculturii Valeriu Tabără, de a dialoga folosind limbajul de lemn prin care, în afară de nimic, nu spune chiar nimic, răspundem acuzaţiilor MADR prin a ne adresa domnului Vaida.

Îi mulţumim domnului Vaida pentru răspunsul oferit Comunicatului de Presă dat publicităţii de Sindicatul Naţional al Crescătorilor de Ovine, respectiv Asociaţia Crescătorilor de Bovine "Bovisib",  în data de 13 decembrie 2011.

Referitor la acuzaţiile adresate domnului Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), vreau să îi amintesc domnului Vaida că la data la care trebuia să se depună documentele pentru acreditarea asociaţiilor membre FCBR în vederea conducerii registrelor genealogice, preşedinte al FCBR era Domnul Mircea Ciurea, cel care se face vinovat de trădarea intereselor crescătorilor de bovine, motiv pentru care a şi fost schimbat de la conducerea Federaţiei. Însă, acesta este în continuare agreat de Ministerul Agriculturii, fiind invitat la discuţii în numele crescătorilor de animale, deşi Dl Ciurea nu mai reprezintă interesele acestora.

De asemenea, sunt acuzat şi că nu dialoghez cu specialiştii din Ministerul Agriculturii.
Ţin să îi amintesc domnului Vaida faptul că eu, în calitate de reprezentant al crescătorilor de ovine dar şi de bovine, am avut dialog cu specialişti din cadrul MADR, dar nu am avut cunoştinţă de deciziile luate în culisele MADR sau peste noapte, ceea ce înseamnă că aceste comisii de dialog social funcţionează mai mult teoretic decât practic.

Situaţiile nu sunt întâmplătoare, atâta timp cât conducerea MADR se amestecă în treburile interne ale asociaţiilor cu scopul de a le distruge, astfel încât acestea să nu mai aibă forţa necesară pentru a contracara unele decizi ale MADR. Un exemplu ar fi propunerea Ministerului Agriculturii ca producătorii agricoli români să fie reprezentaţi la "COPA-COCEGA" prin intermediul Ministerului, şi nu direct pentru ca aceştia să-şi poată apăra şi promova singuri interesele, aşa cum fac producătorii din restul statelor UE, cărora Guvernele le achită şi contravaloarea cotizaţiei la această organizaţie pentru a avea reprezentativitate la nivel european.

Referitor la faptul că mi se atrage atenţia că trebuie să mă hotărăsc pe cine reprezint, pe sindicalişti sau pe crescătorii de animale, vreau să menţionez că crescătorii de animale sunt şi membri ai Sindicatului. Cât despre modul în care suntem organizaţi, aceasta nu este treaba MADR, Ministerul având alte lucruri mai importante de realizat pentru agricultura românească, sector care este în moarte clinică.
Domnul Vaida, în loc să se ocupe de politica agricolă, şi în special de sectorul zootehnic, este preocupat mai mult de imaginea personală, dovadă fiind faptul că tinde spre funcţia de Ministru Secretar de Stat, fără a conştientiza că este o căciulă prea mare pentru dânsul.

În urma articolului din revista Ferma am fost uimit de domnul Vaida care era foarte supărat pentru faptul că am îndrăznit să am opinie diferită de a dânsului, iar pe lângă alte apostrofări am fost atenţionat că pentru mine uşile MADR sunt închise. Acest fapt denotă că MADR nu mai este o instituţie publică, ci un S.R.L.

Această afirmaţie nu este de mirare din moment ce domnul Vaida este recunoscut ca un om plin de ură şi ranchiună, fapt ce nu îl recomandă pentru a deţine o funcţie publică.

O parte dintre crescători regretă că au participat la INDAGRA cu animalele pe cheltuiala lor, iar în final au fost trataţi aşa cum au fost trataţi. În schimb, la MADR, domnul Vaida, prin jocurile de culise ce favorizează anumite interese, a reuşit să creeze un haos în sistemul însămânţărilor artificiale, astfel că la specia bovine, unde baza genetică este sub orice critică şi se deteriorează în continuare, s-a ajuns la a avea vaci egale cu potenţialul caprelor.   

Ameliorarea la specia ovine se face datorită crescătorilor, întrucât am făcut singuri importuri şi încrucişări pentru a obţine performanţe, deşi menirea crescătorilor este de a face producţie, nu testări, pierzând bani şi timp.

Domnule Director, producătorii agricoli din România îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu vi s-a împlinit visul de a ajunge Secretar de Stat, căci astfel agricultorii din România dispăreau, iar MADR-ul nu îşi mai avea rostul, ne mai având obiectul muncii. Performanţele Dumneavoastră sunt recunoscute prin faptul că pe unde aţi trecut, în urmă aţi lăsat nimic.

Comunicat semnat de preşedintele Sindicatului,                  
MARCEL ANDREI

Vizualizat: 2709 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ministerul Agriculturii continuă

Ministerul Agriculturii continuă "dialogul" şi în 2012: se scuză şi acuză

Ministerul Agriculturii a avut un dialog permanent cu reprezentanţii crescătorilor de animale în 2011 pentru a găsi soluţii de sprijinire a sectorului zootehnic şi nu a dezinformat niciodată crescătorii de animale, iar cei care susţin contrariul, respectiv preşedintele FCBR, Claudiu Frânc, şi preşedintele Sindicatului Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei, sunt chiar ei cei care nu ajută şi nu apără interesele crescătorilor de bovine şi de ovine şi caprine, afirmă Ministerul Agriculturii.

Mor fermele când vrea Tabără?

Mor fermele când vrea Tabără?

Crescătorii de bovine vor primi 410 lei/cap de animal, iar cei de ovine şi caprine 40 lei/cap de animal pentru 2011, fix cât anul trecut, când costurile fermierilor erau, însă, mai mici decât în acest an. Deşi crescătorii de animale sunt complet nemulţumiţi de aceste sume mici, o parte din ei sunt dispuşi să însă să accepte şi numai atât, pe principiul “mai bine decât deloc”. „La care nu le convine suma, să-şi lichideze animalele”, le-a recomandat ministrul Tabără.

Claudiu Frânc: „2011 a fost un an de câştig în strategii, în modul de abordare a problemelor pe viitor”

Claudiu Frânc: „2011 a fost un an de câştig în strategii, în modul de abordare a problemelor pe viitor”

Claudiu Frânc, preşedinte Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR)

Mircea Ciurea: „Noi, crescătorii, să fim mai uniţi ca să putem să ne apărăm interesele”

Mircea Ciurea: „Noi, crescătorii, să fim mai uniţi ca să putem să ne apărăm interesele”

Mircea Ciurea, crescător bovine jud. Cluj, administrator Cooperativa Agricolă Someş-Arieş

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii