Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Carnea de vită din Europa reia drumul SUA? UE trimite solicitări

Publicat: 06 ianuarie 2015 - 11:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisia Europeană (CE) a lansat luni, 5 ianuarie, un apel către autorităţile americane să-şi redeschidă piaţa pentru importurile de carne de vită provenită din toate statele membre UE.

Până acum, statele UE au fost supuse unui embargou încă din luna ianuarie 1998 din cauza crizei provocate de Encefalopatia spongiformă bovină (ESB), cunoscută drept boala vacii nebune, informează AFP. Înaintea embargoului, trei state membre, Irlanda, Olanda şi Marea Britanie, erau responsabile pentru 77% din exporturile de carne de vită din UE spre SUA. Tot luni, Irlanda a anunţat că va relua exporturile de carne de vită în SUA. „Aceasta este încheierea a doi ani de muncă intensă pentru a ne dovedi renumele de furnizor de carne de vită de calitate”, a declarat ministrul irlandez al Agriculturii, Simon Coveney. Potrivit acestuia, recâştigarea accesului pe piaţa americană reprezintă un atu având în vedere că în SUA consumatorii plătesc mai mult decât în orice parte a lumii pentru carnea provenită de la vitele hrănite cu iarbă.

În prezent, comercializarea cărnii de vită este unul dintre punctele de dispută care stau în calea încheierii unui acord de liber schimb între UE şi SUA. Producătorii americani vor să obţină dreptul de a comercializa carne de vită tratată cu hormoni, idee respinsă până acum de europeni.

Vizualizat: 2864 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Verificări ANSVSA ferme animale, abatoare!

Verificări ANSVSA ferme animale, abatoare!

13 noiembrie 2024 - 05:25

ANSVSA în control! Acțiuni întreprinse de ANSVSA pentru verificarea modului de implementare a măsurilor de atenuare a riscurilor referitoare la pesta porcină africană (PPA) la nivelul unităților de industria alimentară din sectorul cărnii.

Ministrul Barbu s-a răzgândit!

Ministrul Barbu s-a răzgândit!

31 octombrie 2024 - 12:54

Ministerul Agriculturii a hotărât să amâne controversatul proiect de ordonanţă ce viza plafonarea adaosului comercial la maximum 20% pentru zeci de mii de produse alimentare procesate în România. În schimb, autorităţile intenţionează să înfiinţeze un comitet pentru monitorizarea preţurilor, potrivit unor surse citate de G4Food.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

Ciobanii s-au săturat de minciuni! Ultimatum 6 noiembrie pentru Guvern!

31 octombrie 2024 - 06:22

Crescătorii de oi din România amenință că vor ieși în stradă cu zecile de mii. Ei au dat un ultimatum Guvernului, data de 6 noiembrie 2024.

Subvenție micii fermieri, APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Vezi cuantumul!

Subvenție micii fermieri, APROBATĂ ASTĂZI de Guvern! Vezi cuantumul!

30 octombrie 2024 - 17:47

Guvernul a aprobat astăzi, 30 octombrie 2024, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”, pentru perioada 2024-2025.

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

Nave încărcate cu porumb în Portul Constanța, refuzate la destinație!

28 octombrie 2024 - 19:32

România se află în centrul unei crize legate de exporturile de porumb, după ce mai multe nave plecate din Portul Constanța au fost refuzate în țările de destinație. Motivul? Contaminarea cu aflatoxină, o substanță toxică ce face ca marfa să fie considerată periculoasă pentru consumul uman și animal, scrie Profit.ro.

Mesaj dur al ministrului ungar al agriculturii pentru cei care nu respectă fermierii!

Mesaj dur al ministrului ungar al agriculturii pentru cei care nu respectă fermierii!

24 octombrie 2024 - 19:24

Mesaj tranșant astăzi la Congresul European al Fermierilor transmis de ministrul ungar al Agriculturii, István Nagy, preşedinte al Consiliului AGRIFISH.

Simplificarea obținerii subvențiilor agricole!

Simplificarea obținerii subvențiilor agricole!

24 octombrie 2024 - 15:22

Ministrul Florin-Ionuț Barbu a participat joi, 24 octombrie 2024, la cea de-a 11-a ediție a Congresului European al Fermierilor, ce s-a desfășurat în București, la Hotel Radisson Blu. Congresul European al Fermierilor are loc în perioada 23-25 octombrie 2024 și reunește peste 300 de fermieri reprezentativi din statele membre UE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii