Adama
AGRICOVER

PERSOANELE APTE DE MUNCĂ, ÎNCURAJATE SĂ RENUNȚE LA AJUTOR SOCIAL ȘI SĂ MUNCEASCĂ!

Publicat: 11 martie 2021 - 08:47
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR SOCIAL. Persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem, a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan. În acest moment, este derulat un control la nivel național al tuturor dosarelor de ajutor social. Sunt verificate toate UAT-urile din țară în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru plata ajutorului social şi a alocaţiei suplimentare familiale.

În România avem 170 000 de titulari de ajutor social și în total vreo 413.000 de beneficiari. Unii s-au simțit lezați când am început o campanie pentru a verifica și să facem profilul celor care sunt cu adevărat vulnerabili, iar cei care sunt apți de muncă, să primească repartiții din partea noastră și să meargă la muncă. Și spun: Dar de ce trimiteți oamenii amărâți să muncească? Păi, un om amărât care acceptă în continuare să rămână dependent de stat, când va ajunge la peste 65 de ani nu va avea nici pensia minimă socială pentru că acei oameni nu au contribuit nicio zi la sistemul de pensii și vor ajunge tot cu ajutorul social”, a afirmat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a explicat că, dintre beneficiarii de ajutoare sociale, aproximativ 157.000 sunt copii din familii care, teoretic, trăiesc doar din cuantumul ajutorului social. Totodată, în urma verificării dosarelor în baza cărora s-au acordat aceste beneficii sociale, autoritățile au constatat că există copii care au ajuns la vârsta de 11-12 ani și nu au cod numeric personal și certificat de naștere, drept urmare nu au beneficiat nici de alocații. Situația dramatică a fost scoasă la lumină în urma acestor anchete sociale.

Acei copii nu există și dacă noi nu demaram aceste anchete, acei copii ar mai fi stat probabil fără CNP, ferească Dumnezeu, se îmbolnăveau mâine sau poimâine…sau dacă se prăpădește un astfel de copil, nimeni nu știa nici măcar că ar fi existat”, a afirmat ministrul Muncii, marți seara la B1 TV.

Profilul beneficiarilor de ajutoare sociale numără un procent de 10% persoane care au până în 4 clase și un procent de 27% persoane cu mai puțin de 8 clase. Cu toate acestea, ministrul a adăugat că „persoanele care sunt apte de muncă trebuie încurajate pe toate căile să se integreze în sistem”. Aceștia trebuie să fie ajutați să urmeze cursuri în programul „A doua șansă” și să își identifice calificări care să-i facă utili angajatorilor. Ministrul a mai arătat faptul că în urma intervievării unui număr de 50.000 de beneficiari de ajutoare sociale, peste 10% dintre ei au primit repartiție pentru un loc de muncă.

Ajutorul social se acordă persoanelor singure sau familiilor cu reședința legală în România dacă venitul net lunar al persoanei singure sau al familiei este mai mic decât venitul minim garantat.

Beneficiază de ajutor social și persoanele fără domiciliu sau reședință și fără locuință aflate în situație de nevoie, pe baza declarației pe propria răspundere că nu au mai solicitat ajutorul social de la alte primării.

Persoanele fără locuință beneficiază de ajutor social numai pe perioada în care se află în evidența serviciilor publice de asistență socială din cadrul comunei/orașului/sectorului în care locuiesc.

Valoarea ajutorului social este de la 142 de lei, pentru o persoană, și poate ajunge până la 527 de lei, pentru familii cu cinci membri.

sursa: graiulsălajului.ro

Vizualizat: 3259 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Mielu
|
03. 21, 2021. Sunday 14:29
Madam ministru stie cat cheltuie statul roman cu oameni ,,harnici" ca ea? Nu mult, in jur de 40000 de lei pe luna. https://www.antena3.ro/economic/venituri-parlamentar-salariu-roman-de-rand-588117.html Asta inseamna ca 466 de ,,furnicute parlamentare" consuma echivalentul a 131267 de ajutoare sociale, munca prestata de asistatii social fiind aproape egala cu munca parlamentarilor. Nici asistatii, dar nici parlamentarii nu se spetesc cu munca. Parlamentarii sunt jumatate de an in vacante, 3 zile pe saptamana la lucru, munca multa fratilor, munca multa. Este corect? Cum o fi sa iei un porcoi de bani lunar si sa stai in vacanta? Cum o fi sa spui ca suma chetuita pentru un asistat social, 142 de lei lunar, este mare, cand statul cheltuie cu tine 40000 de lei? Suma totală alocată de la buget, lunar, pentru întreţinerea fiecărui deputat, ajunge la 17500 de lei. In acest timp 1, 4 milioane de romani muncesc de le sar ochii din cap pentru 1386 lei pe luna, salariul minim pe economie, ca sa plateasca salariile alea nesimtite. https://www.cancan.ro/ce-valoare-are-salariul-minim-pe-economie-in-2021-cati-bani-iau-in-plus-romanii-20362653 17500 de lei pentru ,,alesi" https://www.antena3.ro/politica/care-este-pretul-alesilor-un-deputat-17-500-lei-pe-luna-57088.html Daca au calculat ca un roman poate trai cu 142 de lei pe luna, de ce ei au nevoie de 17500 de lei pe luna? Asta inseamna ca dumnealor, care muncesc cam cat munceste un asistat social, primesc de 123 ori mai mult. Ne-au intrebat si pe noi daca vrem sa le dam acesti bani? Pensii speciale care incalca Constitutia: https://ziare.com/pensii-speciale/politie/cat-ne-costa-pensiile-speciale-aproape-4-miliarde-de-lei-in-doar-6-luni-1534870 Cheltuielile cu ajutoare sociale: https://www.economica.net/datele-oficiale-confirma--romania-nu-e-stat-de-asistati-social--numarul-lor--la-cel-mai-mic-nivel-din-ultimii-cinci-ani_160877.html O sfatuiesc sa taca si sa faca ceva pentru romani. Tot ei, politicienii, se bat cu pumnul in piept ca o sa faca si o sa dreaga, in campaniile electorale. Au facut asa de multe in folosul romanilor, incat, cel putin o treime din forta de munca activa a Romaniei este pe alte meleaguri, alungata de politicile economice ale geniilor de partid. Se lauda ca somajul in Romania este in jur de 5- 6%. Ce se fac politicienii daca se decid brusc, cei 3 milioane de romani sa se intoarca in tara peste o luna, cat o fi rata somajului? Sa spuna madam ministru pe unde scoate camasa daca vin 3 milioane de romani sa ceara de munca peste o luna? Ce face madam ministru daca vin 3 milioane de oameni sa ceara asistenta sociala? Eu o sfatuiesc sa se faca miiiiiiicaaaaaa, miiiiicaaaaa si sa caute o solutie sa reduca la jumatate cheltuielile cu colegii de somn, din parlament, sa caute solutii reale, nu fantasmagorice , sa ofere macar un loc de munca pentru o familie asistata social si sa taie toate, dar toate, pensiile care nu se incadreaza in principiul contributivitatii si salariile nesimtite pe care le primesc ei si restul consumatorilor platiti din bugetul statului. Apropo: Sa se uite un pic prin UK si prin Germania sa invete ce inseamna asistenta sociala, nu bataia de joc de la noi.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii