Adama
Agreena
AGRICOVER

O nouă subvenție pentru crescătorii de animale anunțată de ministrul Barbu!

Publicat: 08 septembrie 2024 - 18:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul agriculturii Florin Barbu a anunțat, la sfârșitul acestei săptămâni, o nouă subvenție pentru crescătorii de animale.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu a efectuat, pe 6 septembrie 2024, o vizită de lucru la mai multe obiective de investiții din județul Mehedinți.

Primul obiectiv din cadrul agendei deplasării a inclus vizita la șantierul pentru construirea maternității de suine din localitatea Burila Mare, deținută de Cooperativa Agricolă Danubius Farm, beneficiară a Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție. Investiția constă în realizarea de locuri noi de cazare în fermă de reproducție nouă, iar valoarea acesteia este de 45.325.273 lei (9,2 milioane euro).

Lucrările se desfășoară cu asistență financiară nerambursabilă în proporție de 90%, iar termenul de finalizare este octombrie 2025. Florin Barbu a discutat cu fermierii și a putut evalua la fața locului stadiul de execuție al proiectului de investiții, asigurându-i pe aceștia de întreaga susținere a MADR pentru implementarea corectă și finalizarea proiectului de finanțare în timp util.

barbu bani colaj_b

Ministrul Barbu a reamintit celor prezenți că ministerul a solicitat Comisiei Europene modificarea Regulamentului, astfel încât fermierii să îşi poată achiziţiona un efectiv de animale cu 70% subvenţie de la Uniunea Europeană şi 30% contribuţia beneficiarului, iar în acest fel se va putea subvenţiona achiziţionarea de matcă de animale prin fonduri europene.

Totodată, ministrul a anunțat că se are în vedere lansarea unui nou program de susținere integrat pentru partea de reproducție și îngrășare de 60 de ferme și 40.000 locuri de îngrășare.

Conducerea MADR i-a asigurat pe cei prezenți că toate programele de sprijin, atât în sectorul vegetal, cât și în zootehnie vor fi continuate, în beneficiul fermierilor.

Ministrul l-a felicitat pe beneficiar pentru stadiul pozitiv al investiției și ritmul alert de avansare a lucrărilor și a susținut că proiectele de investiții din cadrul programelor de susținere ale MADR vor fi vizibile și își vor demonstra eficiența prin reducerea deficitului balanței comerciale la porc și carnea de porc și prin atingerea gradului de autosuficiență la carnea de porc.

Următoarea oprire a fost la stația de pompare și șantierul pentru reabilitarea stației de pompare de bază SPA Țigănași în cadrul proiectului de investiții „Reabilitarea amenajării de irigații Crivina Vânju Mare”. Execuția lucrărilor a început în iulie 2022 și se bucură de un grad de realizare de 98%, iar în acest sens ministrul a apreciat evoluția realizării lucrărilor, data de finalizare fiind devansată cu 9 luni.

Stația de Pompare de la Țigănași a fost repusă în funcțiune, în urma unei perioade de reabilitare de doi ani, iar ministrul s-a asigurat că instalațiile de funcționare sunt pregătite, după 20 de ani de pauză.

În egală măsură, în cadrul obiectivelor de irigații, ministrul a vizitat șantierul pentru reabilitarea Canalului de aducțiune ce vizează reabilitarea stației de pompare de bază SPA Țigănași, a stației de repompare SRP Devesel, a canalului de aducțiune, a canalelor de distribuție și a construcțiilor hidrotehnice aferente din Amenajarea de irigații Crivina Vânju Mare. Aceste investiții sunt prevăzute în Programul Național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații (PNI) din România. Execuția lucrarilor a început în mai 2024, iar durata de finalizare a lucrărilor este de 3 ani. Ministrul le-a transmis celor prezenți că este necesară accelerarea investițiilor în infrastructura de irigații, astfel încât să crescă suprafața irigată, pentru a veni în sprijinul nevoilor fermierilor.

„Programul PNI vine în întâmpinarea unor măsuri din sectorul irigațiilor din cadrul PNDR, atât din perioada de programare 2007-2013, cât și din actuala perioadă de programare financiară europeană 2014-2020”, a declarat ministrul Florin Barbu.

Suprafața totală ce va fi pusă la dispoziția beneficiarilor pentru obiectivele de investiții aferente județului Mehedinți în urma reabilitării va fi de 73.751 ha.

În continuare, ministrul a vizitat în comuna Rogova terenul propus pentru construirea unui depozit de fructe și legume în vederea valorificării superioare a resurselor și producției agricole județene. Oficialul MADR a declarat că prin construirea acestor depozite Ministerul are în vedere protejarea producției românești, iar acest obiectiv reprezintă o dovadă a respectului pentru fermieri și munca pe care aceștia o depun pentru a asigura hrana românilor.

În încheierea deplasării sale în județul Mehedinți, ministrul a vizitat fabrica de procesare a cărnii de porc Medieșanu din Drobeta-Turnu Severin. Obținute din ingrediente de cea mai bună calitate și carne din fermele proprii, produsele fermei sunt foarte căutate și apreciate de consumatori.

Alături de ministru s-au aflat președintele Consiliului Județean Aladin Georgescu, directorul general al ANIF Cornel Popa, precum și alți reprezentanți ai autorităților publice de la nivel local.

Vizualizat: 2817 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

17 septembrie 2024 - 07:57

Cererile de plată APIA pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024, precizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

17 septembrie 2024 - 07:39

Ajutorul național tranzitoriu ovine/caprine este subvenția acordată crescătorilor de oi și/sau capre de la bugetul de stat din bugetul stabilit anului următor anului de cerere. Agroinfo a obținut informații privind suma alocată pentru acest an, pentru 2024, pentru plată.

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

17 septembrie 2024 - 07:13

Fermierii beneficiază și-n acest an de un avans APIA plătit din 16 octombrie 2024, conform anunțului făcut deja de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Procentul pentru plățile directe, practicat la avansul APIA și aprobat de Comisia Europeană, este de 70%. Două scheme de plată pe hectar vor intra cu siguranță la plata avansului din acest an. Agroinfo a obținut cuantumul pe hectar.

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

17 septembrie 2024 - 06:35

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de un avans de 70% din cuantumul subvenției europene pe cap animal, sprijinul cuplat zootehnic. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat deja că data pentru plățile în avans este 16 octombrie 2024. Agroinfo a obținut cuantumul pe cap animal pentru aceste subvenții din zootehnie, aferent acestui an de campanie.

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

Anunț făcut ACUM de oierul Dumitru Andreșoi!

16 septembrie 2024 - 07:48

Crescătorul de ovine Dumitru Andreșoi, Hunedoara, cunoscut drept cel mai bogat oier din România, a anunțat că a fost suspendată Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine - Țurcana, Regina Munților.

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

Bilanț tragic: Şapte morți și zeci de mii de sinistrați în inundațiile care au lovit România, Polonia, Cehia, Austria!

16 septembrie 2024 - 07:23

Inundații catastrofale în Europa de Est. Şapte morți, dintre care cinci în România, și zeci de mii de sinistrați din Polonia până în Austria, din cauza uraganului Boris.

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

16 septembrie 2024 - 06:57

În urma precipitațiilor abundente și a inundațiilor din ultimele ore, ANSVSA a instituit, la nivel central, o celulă de criză pentru a monitoriza și gestiona situația animalelor din zonele afectate. 

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

Data anunțată oficial plăți APIA hectar, cap animal din acest an!

16 septembrie 2024 - 06:34

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că demarează plata avansului la subvențiile APIA pe hectar și cap animal, aferente acestui an, din data de 16 octombrie 2024.

Județul din care dispar vacile și porcii!

Județul din care dispar vacile și porcii!

16 septembrie 2024 - 06:06

Vremurile tot mai grele din ultimii ani au dus la pierirea unui sector esențial pentru județul Vaslui și doar pasiunea si dragostea fațã de animale îi mai determinã pe unii fermieri sã nu renunțe.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii