Adama
Vinasa Rompak

MICROSOFT, PARTENERUL INCUBATORULUI AgTech TM by AGROLAND!

Publicat: 02 aprilie 2021 - 13:41
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT. Compania americană va împărtăși comunității AgTech TM din experiența soluțiilor sale tehnologice oferite unor companii din agricultură. Parteneriatul cu Microsoft va ajuta antreprenorii înscriși în program să anticipeze tendințele de dezvoltare ale sectorului agtech în următorii 10 ani. AgTech TM a ajuns la finalul celei de-a doua etape și în cadrul  Demo Day - au fost selectate cele 5 startup-uri care primesc câte o finanțare de 10.000 de euro din partea Agroland.

Microsoft a devenit partenerul de tehnologie al incubatorului de afaceri AgTech TM by Agroland, primul program complet de incubare de startup-uri din România care stimulează și susține inovația în agricultură. Cel mai mare producător de software pe plan global va oferi know-how comunității AgTech TM, prin studii de caz și exemple de companii pentru care tehnologia Microsoft a jucat un rol esențial în creșterea și dezvoltarea businessului.

Mai mult, Microsoft va colabora cu AgTech TM, pentru a le oferi antreprenorilor mijloacele prin care să anticipeze tendințele de evoluție ale agtech în următorii 10 ani. Obiectivul parteneriatului este ca tot mai mulți tineri să fie atrași de oportunitățile de afaceri din agricultură în care tehnologia poate fi singura sau cea mai bună rezolvare a provocărilor.

incubator-agtech_b

„Ne bucurăm că putem fi parteneri în sprijinul acestei inițiative. Tehnologia are potențialul de a schimba considerabil modul în care se face agricultura viitorului, pentru că permite utilizarea de instrumente și platforme inteligente pentru agricultura de precizie, care iau în calcul modele meteorologice și maximizarea utilizării resurselor. Prin valorificarea agro-tehnologiei putem contribui la rezolvarea problemelor presante în ceea ce privește asigurarea securității alimentare și, mai departe, la consolidarea dezvoltării economice în acest sector. Microsoft a investit constant resurse în această direcție, prin dezvoltarea Azure FarmBeats, un instrument la îndemâna dezvoltatorilor software agritech, care să le permită acestora să se concentreze pe valoarea adăugată a soluției lor. FarmBeats facilitează agregarea seturilor de date agricole între furnizori și identificarea de informații cheie, prin aplicarea unor modele de inteligență artificială în a lua decizii documentate”, a declarat Florin Roșie, Territory Channel Manager al Microsoft România.

Cinci echipe au fost selectate în urma sesiunilor de pitch din cadrul Demo Day. Acestea primesc o finanțare de câte 10.000 de euro fiecare, din partea Agroland, pentru a-și pune în practică ideea de business.
 
Lista de startup-uri acceptate în programul de incubare AgTech TM:
Planty - aplicație mobilă care folosește inteligența artificială pentru a detecta bolile plantelor și a stabili un tratament corespunzător
Hardwired - sistem complet autonom de producție de legume și plante aromatice
TailPath – soluție care adaugă trasabilitate în lanțul alimentar folosind tehnologie blockchain
Urban Agriculture Tehnologies - soluție pentru dezvoltarea de sere modulare și automatizare în sistem hidroponic
ADgraft – producție și dezvoltare de roboți de altoit legume florin-radu_b
 
Programul de incubare AgTech TM durează 12 săptămâni și constă într-o serie intensivă de evenimente și activități care să stimuleze dezvoltarea accelerată a startup-urilor, dar și pregătirea echipelor participante.

Acestea includ 5 workshop-uri de Leadership, Differentiation, Marketing, Sales și Investment Readiness, urmate de meet-up-uri și sesiuni de mentoring one-to-one pe aceleași teme.

“Suntem încântați să avem un partener de talia companiei Microsoft alături de noi, care ne va ajuta să înțelegem ce soluții tehnologice au fost deja aplicate în agricultură sau care vor putea fi implementate în viitorul apropiat.

Agricultura va cunoaște salturi semnificative în următorii ani și ne dorim să fim parte a acestor tendințe globale, iar know-how-ul Microsoft ne va ajuta să avem și companii din România care să aibă un cuvânt de spus în această evoluție”, a adăugat Florin Radu (în foto) CEO și acționar al Agroland Agribusiness.

Despre AgTech TM by Agroland
AgTech TM este un program Agroland dezvoltat în colaborare cu Ascendis, primul program complet de incubare din România, care stimulează și susține inovația în agricultură. Programul include toate etapele de dezvoltare de la idee la o afacere de succes prin resurse de învățare, mentorat, investiții și acces la cea mai mare bază de clienți din industria agricolă.
            

Vizualizat: 1124 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii