Adama
Agreena
AGRICOVER

Măsuri dispuse de ANSVSA pentru crescătorii de animale din zonele afectate de inundații!

Publicat: 16 septembrie 2024 - 06:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În urma precipitațiilor abundente și a inundațiilor din ultimele ore, ANSVSA a instituit, la nivel central, o celulă de criză pentru a monitoriza și gestiona situația animalelor din zonele afectate. 

În acest sens, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) va transmite instrucțiuni Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Județene (DSVSA) privind implementarea măsurilor de profilaxie generală și specifică, ecarisare și sănătate publică, pentru a preveni și limita efectele inundațiilor asupra sănătății animalelor.

ANSVSA recomandă tuturor proprietarilor de animale să coopereze cu medicii veterinari pentru efectuarea acţiunilor sanitare veterinare de necesitate.

Precipitațiile abundente și inundațiile recente ne determină să avertizăm deținătorii de animale din zonele afectate, dar și din restul țării, asupra riscului apariției și evoluției unor boli grave, care se pot transmite de la animale la oameni. Importanța acțiunilor sanitare veterinare, în special a vaccinărilor, constă în faptul că incidența unor boli, care în mod normal sunt controlate, ar putea crește. Un pericol real este reprezentat de antrax.

DSVSA județene vor primi avertizări pentru toate obiectivele zootehnice și pentru medicii veterinari concesionari din localitățile expuse la inundații, cu privire la riscurile generate de inundații. Medicii veterinari din județele afectate vor intensifica supravegherea sanitară veterinară și acțiunile de profilaxie specifică, prin vaccinarea animalelor.

capra-oaie-vaca_b

Activitatea desfăşurată de serviciile sanitare veterinare are un dublu scop: de a menţine starea de sănătate a efectivelor de animale si de a proteja cetăţenii de pericolul bolilor transmisibile de la animale la om.

DSVSA din judeţele afectate vor acţiona prin aplicarea de măsuri pentru prevenirea şi combaterea bolilor la animale, a celor transmisibile la om şi controlul sanitar veterinar al produselor alimentare, măsuri care se referă la:

– mutarea animalelor din gospodăriile afectate în zone sigure;

– acţiuni imunoprofilactice (ex. vaccinarea împotriva antraxului);

– coordonarea activităţii de strângere a cadavrelor şi dirijarea lor la puţul sec sau la incinerare;

– dezinfecţia zonelor de unde s-a retras apa şi au fost colectate cadavre de animale;

– controlul potabilităţii surselor de apă pentru adăparea animalelor.

ANSVSA va trimite notificări către toate prefecturile din județele afectate și, prin intermediul DSVSA județene, către primării și consiliile locale, solicitând respectarea legislației privind colectarea și neutralizarea cadavrelor de animale din zonele inundate.

Vizualizat: 1193 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

APIA ASTĂZI: Subvenția APIA de 47 euro/ha, termen plată!

18 septembrie 2024 - 11:53

Tinerii fermierii sunt așteptați la APIA până la 30 septembrie să depună documentele care fac dovada formării sau a deținerii competențelor adecvate în domeniul agricol/agronomic, necesară pentru a încasa subvenția APIA destinată tinerilor fermieri în cuantum de 47 de euro/ha, conform Planului Național Strategic 2023-2027.

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

Măcelărirea oilor din România și abuzurile statului împotriva oierilor!

18 septembrie 2024 - 07:38

Europarlamentarul Diana Iovanovici Șoșoacă s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski. Pe pagina sa Facebook, europarlamentarul român a postat un rezumat al subiectelor discutate cu oficialul de la Bruxelles: măcelărirea oilor, abuzurile statului român împotriva oierilor și împotriva micilor fermieri.

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

Lovitură cruntă dată crescătorilor de animale! Datele publicate ACUM de ANSVSA!

18 septembrie 2024 - 07:03

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a publicat, pe site-ul oficial, o evaluare a animalelor ucise de inundațiile din ultimele zile. Mii de ovine, bovine, caprine, porci, păsări au fost luate de viitură.

Mesaj URGENT pentru crescătorii de vaci de lapte!

Mesaj URGENT pentru crescătorii de vaci de lapte!

18 septembrie 2024 - 06:47

Un fermier din sectorul vegetal are un mesaj urgent pentru crescătorii de vaci de lapte. Apelul a fost postat pe pagina Facebook Profitul Agricol și pe pagina Facebook a fermierului.

Rabla pentru tractoare 2024. Cine sunt beneficiarii!

Rabla pentru tractoare 2024. Cine sunt beneficiarii!

18 septembrie 2024 - 06:23

Începe programul Rabla pentru tractoare 2024, care va fi disponibil odată cu lansarea schemei de ajutor de stat „Sprijin în vederea achiziționării de tractoare și mașini agricole autopropulsate”.

Plata subvențiilor APIA! Fermierii notificați ACUM de APIA!

Plata subvențiilor APIA! Fermierii notificați ACUM de APIA!

17 septembrie 2024 - 19:24

Până la 30 septembrie fermierii sunt așteptați la APIA să semneze cererile de plată! Fără această semnătură sunt excluși de la plata subvențiilor APIA pe hectar și pe cap animal.

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

Urgent APIA! Termen 20 septembrie!

17 septembrie 2024 - 07:57

Cererile de plată APIA pot fi modificate sau retrase total sau parţial, fără penalități, de către fermieri, în cazul intervenţiilor care fac obiectul sistemului de monitorizare a suprafeţelor, pâna la data de 20 septembrie 2024, precizează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

Suma ANT ovine/caprine ajutor național tranzitoriu pentru acest an!

17 septembrie 2024 - 07:39

Ajutorul național tranzitoriu ovine/caprine este subvenția acordată crescătorilor de oi și/sau capre de la bugetul de stat din bugetul stabilit anului următor anului de cerere. Agroinfo a obținut informații privind suma alocată pentru acest an, pentru 2024, pentru plată.

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

Document! Cuantum pe hectar pentru 2024 subvenții APIA achitate în avans fermierilor!

17 septembrie 2024 - 07:13

Fermierii beneficiază și-n acest an de un avans APIA plătit din 16 octombrie 2024, conform anunțului făcut deja de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Procentul pentru plățile directe, practicat la avansul APIA și aprobat de Comisia Europeană, este de 70%. Două scheme de plată pe hectar vor intra cu siguranță la plata avansului din acest an. Agroinfo a obținut cuantumul pe hectar.

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

Document! Cuantum subvenții APIA cap animal plătite în avans crescătorilor!

17 septembrie 2024 - 06:35

Crescătorii de animale beneficiază anul acesta de un avans de 70% din cuantumul subvenției europene pe cap animal, sprijinul cuplat zootehnic. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat deja că data pentru plățile în avans este 16 octombrie 2024. Agroinfo a obținut cuantumul pe cap animal pentru aceste subvenții din zootehnie, aferent acestui an de campanie.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Talerul de disc Niaux - flexibil şi dur, în acelaşi timp

Talerul de disc Niaux - flexibil şi dur, în acelaşi timp

INDUSTRIEHOF, producător şi distribuitor de piese de uzură pentru utilaje agricole, în special cele de prelucrarea solului, cu 18.000 de repere distincte în portofoliu, şi-a expus câteva dintre produsele consacrate la ediţia 2023 a târgului Agriplanta-RomAgroTec. Află care este durata de viaţă a organelor produse de specialistul german comparativ cu piesele standard.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii