Adama
Agreena
AGRICOVER

Măsuri de sprijin pentru fermierii români!

Publicat: 25 iunie 2024 - 14:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În prezent, în UE există aproximativ 9 milioane de ferme, cu o forță de muncă de aproximativ 17 milioane de persoane. Sectorul de aprovizionare cu alimente, în sens mai larg, cu agricultura în centrul său, reprezintă aproximativ 8% din totalul locurilor de muncă din UE. Cu toate acestea, venitul agricol este considerabil mai mic decât salariul mediu în majoritatea statelor membre.

În primăvara acestui an, Comisia Europeană a hotărât introducerea unor măsuri de limitare a importurilor de produse alimentare ucrainene și a acceptat propunerea Franței privind o derogare parțială în privința terenurilor necultivate. Fermierii au nevoie de măsuri noi pentru a ieși din criză și au nevoie de bani de la UE este de părere Alexander Degianski, fermier care administrează 4500 hectare teren agricol în județul Timiș.

fermier-bani-dreamstime_b“Nu fermierii sunt de vină pentru scumpirea hranei, iar pe ceea ce înseamnă creșterea prețurilor la hrană vedem că tot ce înseamnă supermarket-uri, tot ce înseamnă piața globală face astfel încât să existe poziții de monopol, poziții dominante în care fermierii efectiv sunt puși la colț.

Pe lângă acest lucru intervin și politicile de mediu ale Uniunii Europene, Uniune Europeană, care este foarte bună și a adus multe schimbări pozitive, dar din păcate, în momentele acestea începem să devenim ridicoli, pentru că suprafața Uniunii Europene, din punct de vedere agricol, nu cred că este mai mult de 8 sau 9% din totalul suprafeței agricole mondiale și noi dorim să intervenim cu cele mai brutale modalități de restricționare a utilizării terenurilor, de restricționare a utilizării pesticidelor, în condiții în care în Uniunea Europeană actualmente consumăm poate cea mai sigură hrană pe care am avut-o vreodată în istoria noastră și vrem să concurăm la un nivel global.

Atunci suntem ridicoli, pentru că marfa din Ucraina, marfa din Rusia, marfa din Statele Unite sau din China are același preț ca și marfa românească, iar marfa românească sau cea europeană este net mai scumpă, pentru că ne confruntăm cu rigori. Ok, avem rigori, avem probleme, avem restricții, atunci măcar să fim compensați pe ceea ce înseamnă această îngrădire.”  (rri.ro)

Vizualizat: 508 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți pe hectar și cap animal făcute ACUM de APIA!

Plăți pe hectar și cap animal făcute ACUM de APIA!

28 iunie 2024 - 06:38

Plăți de peste 109,9 milioane lei (22,1 milioane euro) pentru Campania 2023, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

APIA a virat ASTĂZI 33,8 milioane euro în conturi! Cine sunt beneficiarii subvențiilor!

27 iunie 2024 - 16:43

Plăți de peste 166,9 milioane lei (33,8 milioane euro) pentru sectorul vie-vin, anunță astăzi APIA.

Micii crescători de animale obligați să anunțe în 24 de ore medicul veterinar!

Micii crescători de animale obligați să anunțe în 24 de ore medicul veterinar!

27 iunie 2024 - 09:02

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere, pe site-ul oficial, proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 24/2016 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

ANSVSA: Mesaj URGENT pentru crescătorii de animale!

ANSVSA: Mesaj URGENT pentru crescătorii de animale!

27 iunie 2024 - 07:43

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) are un mesaj urgent și important pentru crescătorii de animale.

Cum s-a salvat de la faliment un fermier!

Cum s-a salvat de la faliment un fermier!

27 iunie 2024 - 07:02

2024 nu se preconizează a fi un an bun pentru fermieri, Departamentul Agriculturii din SUA prognozând o scădere cu 25% a profiturilor. Dar unii fermieri din Iowa au găsit o soluție pentru a-și compensa pierderile: turbinele eoliene, arată un reportaj CBS News.

Crescătorii impozitați pentru gazele emise de vaci, oi și porci!

Crescătorii impozitați pentru gazele emise de vaci, oi și porci!

27 iunie 2024 - 05:55

Crescătorii de animale, impozit nou pentru gazele cu efect de seră emise de vaci, oi și porci începând cu 2030. Danemarca este prima țară europeană care introduce o astfel de taxă, scrie Newsweek.

Ordonanță de Urgență: Schemă de ajutor fermieri, crescători animale!

Ordonanță de Urgență: Schemă de ajutor fermieri, crescători animale!

27 iunie 2024 - 05:13

Schemă de ajutor de stat acordată fermierilor până cel târziu la 31 decembrie 2024. Bugetul este de circa 1,5 milioane lei. Ordonanța de Urgență 74 din 21 iunie 2024pentru modificarea unor acte normative în domeniul agriculturii, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Derogare neonicotinoide!

Derogare neonicotinoide!

26 iunie 2024 - 19:47

Miercuri, 26 iunie 2024, ministrul agriculturii Florin Barbu a condus la sediul instituției o ședință de lucru cu principalele asociații din sectorul vegetal. Tema de discuție a vizat analiza oportunității acordării derogării pentru folosirea neonicotinoidelor.

Subvenția APIA de la 98 euro/ha la 200 euro/ha!

Subvenția APIA de la 98 euro/ha la 200 euro/ha!

26 iunie 2024 - 12:02

Directorul HolsteinRO, Ionuț Costin Lupu, îl pune la punct pe ministrul agriculturii Florin Barbu într-o postare caustică pe rețeaua de socializare Facebook. Ionuț Lupu îl acuză pe ministrul agriculturii că a dat informații eronate la recentul Consiliu AgriFish, subvenția APIA pe suprafață este de 200 euro/ha și nu 98 euro/ha, cum a spus șeful MADR. Ministrul ar fi mers la cacealma politică, cu riscul scăderii credibilității României în fața instituțiilor europene.

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

AFIR anunț ACUM: Plata ajutorului pentru tinerii fermieri!

26 iunie 2024 - 06:38

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță acum că a publicat formularele de plată pentru intervenția DR 30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii