CULTURI PROFITABILE. Clienții se bat pentru lucernă. La momentul acesta nu mai sunt containere pentru China și a crescut prețul pentru transport cu 8-9 dolari într-o zi. Sunt o persoană tipicară, sunt foarte atent la detalii și la exploatarea corectă, tehnologia este destul de simplă și o poate face oricine și oricine poate să facă bani din așa ceva, spune Adrian Nițu, inginer Insula Mare a Brăilei.
Adesea oamenii au tendința de a se gândi că în Insula Mare a Brăilei apa este gratuită și este la discreție, dar nu acordă atenție structurii solului, conținutului de materie organică care este 0,4 – 0,7 și gradul în care se usucă solul, cât de repede se usucă solul. Seceta a fost combătută cu multă muncă. Se irigă din martie încontinuu, acum câteva zile a fost scoasă apa din canalele de irigații, iar lucerna sigur consumă multă apă și chiar la înființare are nevoie de rezervă de apă pentru anii următori.
Haideți să vorbim despre tehnologia de exploatare a lucernei, mai exact tehnologia de exploatare a lucernei deshidratate. Este un lucru mai rar în România. În ziua 1 noi cosim, ne dorim să scădem primele 20 de procente de umiditate cât mai repede că să oprim pierderile pe seama respirației celulare.
Seara următoare adunăm lucerna în brazdă, rămâne o zi în grămezi pentru a conserva culoarea verde, lucru care este esențial. În seara a treia seara merge spre fabrica de deshidratare. Apoi se duc pe linia de deshidratare care este alimentată cu peleți de soia, trece prin linia la o temperatură de 300 grade, o temperatură la care se distrug toți fungi. Apoi se balotează și sunt gata să plece către clienți
Clienții se bat pentru lucernă. La momentul acesta nu mai sunt containere pentru China și a crescut prețul pentru transport cu 8-9 dolari într-o zi. Sunt o persoană tipicară, sunt foarte atent la detalii și la exploatarea corectă, tehnologia este destul de simplă și o poate face oricine și oricine poate să facă bani din așa ceva, a spus inginerul Adrian Nițu (în foto), Insula Mare a Brăilei, la cea de-a cincea ediție a Forumului Ralf.
RALF 2020 – Forumul Internațional al Marilor Fermieri este un proiect realizat de BORO Communication, în parteneriat cu Corteva Agriscience, CEC Bank, FMC Agro România și Agricloud.