UNDE AJUNG AJUTOARELE EUROPENE! Milioane de euro luate de la Uniunea Europeană au fost îngropate în limuzine și pensiuni care, după terminarea proiectului, au devenit case. În abatoare care nu funcționează sau fabrici care s-au închis. Ghidurile de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au fost făcute cu dedicație, informațiile s-au scurs pe sub ușă la cei care au aflat ce trebuie să facă pentru a lua banii înainte de a se publica ghidurile, spune fermierul clujean Emil Turdean.
Mai mulți fermieri și crescători de animale din județul Cluj s-au întâlnit sâmbătă, 6 februarie 2021, cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Prefectura Cluj. Fermierii i-au solicitat ministrului Oros ca ghidurile AFIR pentru accesarea ajutoarelor europene să nu mai fie făcute cu dedicație.
Fraudează fondurile europene că-și fac tot felul de proiecte prin care iau banii și sunt o grămadă de abatoare în toată țara, făcute pe fonduri europene, care nu funcționează, fabrici de lapte care sunt făcute și nu funcționează, pensiuni care au fost făcute și sunt case familiale.
Sunt cazuri pe care le putem dovedi. Mentalitate de infractori! Pot să-ți spun o fermă în județul Cluj, beneficiara a 4,5 milioane de euro din fonduri europene, absolut nicio dezvoltare, nicio valoare. Am cumpărat abonament la Termene.ro și monitorizăm fermele cu colegii. Absolut un leu profit, din contră, îi băgat în insolvență, ultimul lui proiect a fost de vreo 3 milioane de euro, a făcut o cooperativă individul, 3 milioane de euro, iar fermieri care produc nu pot accesa fonduri europene, pentru că sunt oameni care nu mint la întocmirea proiectelor, merg pe realitate.
Și asta am cerut domnului ministru Oros ca să fie foarte atent la autoritatea de implementare a fondurilor, cu ghidurile, cum se fac ghidurile, ca să nu mai ajungă ghiduri cu dedicație sau să nu se dea pe sub ușă informația unor fermieri care atunci când se dă public informația, el are deja dosarul scris, a spus fermierul Emil Turdean din județul Cluj, într-un interviu acordat jurnalistului Sabin Gherman.
Fermierii i-au mai cerut șefului MADR ca proiectele realizate din bani europeni să fie monitorizate o perioadă de 10 ani.
Trebuie găsită o soluție ca să se încurajeze munca și corectitudinea. Hai să lăsăm banditismul, a adăugat fermierul clujean.
Ministrul agriculturii, Adrian Oros, s-a întâlnit sâmbătă, 6 februarie 2021, cu fermierii și crescătorii de animale din județul Cluj.
CITEȘTE ȘI: MARII FERMIERI PROMITEM CĂ NE VOM OCUPA DE VÂNĂTORII DE SUBVENȚII APIA!
Click aici pentru a te abona la Newsletterul AGROINFO: https://www.agroinfo.ro/newsletters/subscribe.html