Adama
AGRICOVER

Fermierii: Bem apă fiartă, ne rupem spatele, marfa o dăm pe mărunțiș, în piețe n-avem loc de samsari cu ceafa lată!

Publicat: 17 iulie 2023 - 10:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii români se simt umiliți în țara lor. Spun că-și rup spatele muncind, în piețe nu au loc să vândă de samsari, așa că-și vând en-gross legumele cu prețuri derizorii de 0,80 bani kilogramul de roșii, de exemplu, investițiile făcute fiind aruncate pe apa Sâmbetei. În plus, în România, nu există cultura achiziționării produselor de la micii fermieri, clienții majoritari din piețe, spun fermierii, fiind pensionarii, tinerii preferă supermarketul.

"Schimbam miniștrii ca pe șosete și ne miram ca politicile agricole nu ajută fermierul Român… Am mai pierdut un an, in care am sperat ca legumele Românești vor ajunge in supermarketuri, acolo unde bugetarii cu salarii mari se duc zi de zi , și noi ne chinuim sa facem piete volante in orașe, unde din păcate sau din fericire singurii clienții sunt tot pensionarii, ca si in piețele tradiționale ….

Ne promovam pe toate canalele de socializare ( social-media ) ca buni romani, patrioți, naționaliști, punem drapelul de ziua națională, etc , dar când cumpărăm produse uitam sa fim Români …

Ma uit in piata volanta din Slatina, de 3 duminici de când am redeschis-o, ( chiar dacă unii nu o mai vroiau ) și pot sa spun ca 99% din clienții producătorilor prezenți in piata volanta, sunt doar din categoria pensionarilor ( sa le dea Dumnezeu sănătate și sa nu ajungă in aziluri ) !!
A ajuns o Rușine pentru bugetari să vină la piață și sa cumpere produse Românești ??
Nu au cărucioare sau nu pot platii cu cardul ( plin cu bani din taxele și impozitele platite și de țăranii Români ) asta sa fie una din cauzele pentru care produsele fermierilor Români nu sunt pe gustul bugetarilor ?
Stau și ma întreb:
- Avem prea mulți fermieri in România sau prea mulți bugetari ???
- sau prea mulți pensionari ????" A postat Florin Ciobanu, Asociația Tinerilor Fermieri, pe Facebook.

ciobanu piata_b

foto Facebook Florin Ciobanu

În replică la această postare, au curs nemulțumirile fermierilor, fie cultivatori de legume, fie crescători de animale. Iată câteva dintre reacții: 

"George Remus: Corect !!’ Mare respect Domnule Florin Ciobanu in piețe nu mai avem loc de Samsari și vin și ne amendează tot pe noi care muncim și bem apa fiarta pe caldura !!

Florin Ciobanu: George Remus știu speța ta și a altor producători care au fost umiliți in piețele din România …
Îmi pare rău ca nu am avut argumentele necesare sa te salvez de la o amenda mare și de la umilința pe care ai trăit-o in piata in care vinzi producatia din ferma familiei tale …
Îmi cer eu scuze ca nici secretarul de stat din ministerul Agriculturii nici chiar Ministrul actual, nu au găsit timp sa rezolve problema ta …
Nici un producator ROMAN nu trebuie umilit in Tara lui ….
Îmi cer SCUZE!!!

Florinita Blatter: Cei cu bani, prefera Supermarkturile, acolo II vad vecinii sau prietenii, vor sa arate ce au in cos... snobism , parerea mea.
Eu abia astept sa vin in tara sa merg la piata de legume si sa simt mirosul proaspat de verdeturi si de munca

Ioan David: Foarte adevărat ce spuneți la noi nu există mentalitate sănătoasă nici la cumpărători nici la unii producători eu merg destul de des în piața cu produse lactate și lapte și singurii cumpărători sunt pensionarii tinerii stau la rând la supermarket nu cumpără de la țărani explicația lor fiind că nu sunt produsele ecologice așa cum spun producătorii și este adevărat că sunt și între noi astfel de producători și pentru unii tragem toți nu putem vinde produsele fiind perisabile le aruncăm și ne învârtim toți într-un cerc vicios !!!!

ciobanu piata doi_b

foto Facebook Florin Ciobanu

Daniela Delioreanu: Nu știu ce se va alege de agricultura Românească,nu putem să ne acoperim cheltuielile,muncim trei ,patru persoane dintre o gospodărie circa 0,40ha de solarii in zona Oltului, aruncăm roșiile la gunoi s au le vindem cu 0,80 de bani kg,in piețe nu avem loc de samsarii cu ceafa lată,noi ne alegem doar cu spatele rupt de efort investiții pierdute , păcat de țara românească,numai hoți și lași peste tot! Florin Ciobanu, oare mai sus aleșii știu câtă trudă și cât stres îndurăm noi țăranii ptr a aduce cultura în stadiul ăsta,i as ruga să vină și ei să bea apa fiartă că și noi ,, proștii de la țară,, să i văd dacă rezistă în solarii la 40 grade."

fotografiile sunt cu scopul de a ilustra subiectul, fără legătură cu persoanele citate

 

Vizualizat: 1376 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

27 noiembrie 2024 - 19:45

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca a efectuat miercuri nouă percheziţii în judeţul Mureş, în cadrul unei anchete privind o posibilă fraudă cu subvenţii implicând proiecte de apicultură şi de prelucrare a mierii, finanţate de UE, anunţă un comunicat al instituţiei de la Luxemburg.

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

27 noiembrie 2024 - 18:42

Programul Rabla pentru tractoare, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și așteptat cu nerăbdare de fermieri, a devenit o nouă sursă de dezamăgire pentru aceștia.

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii