Adama
Agreena
AGRICOVER

Export din fermele românești de vaci în China!

Publicat: 04 iulie 2024 - 12:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Două protocoale semnate pe 2 iulie 2024 la Beijing vor face posibile exporturile de produse lactate și produse piscicole din România pentru piata chineză.

O delegație din țara noastră se află între 30 iunie și 4 iulie în capitala Chinei pentru a extinde parteneriatul de cooperare economică între cele două state.

Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Alexandru Bociu, a semnat Protocolul pentru produse lactate exportate din România în Republica Populară Chineză și Protocolul privind inspecția, carantina și cerințele sanitare produselor acvatice sălbatice destinate exportului din România în Republica Populară Chineză.

ajutor centre munte_b

Anul acesta se marchează împlinirea a 75 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a semnării Declarației Comune pentru stabilirea parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre cele două state.

Reamintim că, în perioada 21-22 aprilie, președintele ANSVSA, dl. Alexandru BOCIU a primit o delegație din Republica Populară Chineză, formată din reprezentanți ai Administrației Generale a Vămilor, condusă de doamna Vice-ministru Lyu WEIHONG.

Vice-ministrul Lyu WEIHONG, pe parcursul vizitei sale în România, a avut discuții, pe lângă tema principală a cooperării dintre cele două state în domeniul vamal și pe marginea unor subiecte legate de procedurile sanitare și fitosanitare, respectiv a accesului pe piață al produselor agricole.

În acest context, în data de 21 aprilie, președintele ANSVSA a însoțit delegația chineză într-o vizită la o fermă de bovine și o unitate de procesare a laptelui din județul Prahova.

Cu acest prilej, Alexandru Bociu a primit invitația, din partea doamnei Vice-ministru Lyu WEIHONG, de a vizita Administrația Generală a Vămilor de la Beijing și de a continua discuțiile.

Vizualizat: 393 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Autoritatea Națională Fitosanitară continuă acțiunile de control pentru legumele și fructele proaspete de sezon

Autoritatea Națională Fitosanitară continuă acțiunile de control pentru legumele și fructele proaspete de sezon

07 iulie 2024 - 14:12

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale întreprinde toate măsurile necesare prin care să asigure aprovizionarea populației cu o gamă largă de legume și fructe de sezon, care să corespundă din punct de vedere al calității și conformității cu standardele de comercializare, cât și din punct de vedere al nivelurilor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Subvenții APIA egale pentru toți!

Subvenții APIA egale pentru toți!

07 iulie 2024 - 13:52

Subvențiile pe hectar creează inechități între fermierii români și fermieri din alte state membre UE. Sumele pe hectar, plătite agricultorilor prin agențiile de plăți, trebuie aduse la același nivel, a solicitat europarlamentarul român Daniel Buda.

Notificați APIA ca să nu rămâneți fără subvențiile APIA!

Notificați APIA ca să nu rămâneți fără subvențiile APIA!

05 iulie 2024 - 09:42

Fermierii trebuie să notifice Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în cazul în care, din cauza vremii, nu pot înființa culturile agricole în termenul prevăzut de o normă de eco-condiționalitate GAEC 6 cerința 1. Notificarea le salvează fermierilor subvențiile APIA pe suprafață.

Veste bună ASTĂZI pentru crescătorii de oi și vaci!

Veste bună ASTĂZI pentru crescătorii de oi și vaci!

04 iulie 2024 - 18:22

Ministrul agriculturii Florin Barbu anunță astăzi o nouă piață pentru vânzarea oilor și vacilor din fermele românești, dar și pentru vânzarea cerealelor. S-a bătut palma cu Arabia Saudită.

Despăgubiri 3.000 lei/hectarul afectat de secetă!

Despăgubiri 3.000 lei/hectarul afectat de secetă!

04 iulie 2024 - 13:48

Despăgubiri de cel puţin 3.000 de lei la hectar îi vor salva pe fermierii români de la un an dezastruos din pricina secetei și chiar de la faliment, susține Asociaţia Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Vrancea (ACCPT) într-o scrisoare transmisă prim-ministrului României și ministrului agriculturii.

Ferma de vaci cu 42 de litri lapte per vacă pe zi!

Ferma de vaci cu 42 de litri lapte per vacă pe zi!

04 iulie 2024 - 08:23

În medie, vacile din această fermă dau 42 de litri de lapte pe zi, aproximativ dublu față de media europeană, spune ministrul agriculturii Florin Barbu, care a vizitat o fermă integrată din Arabia Saudită.

Sprijin urgent de la Guvern!

Sprijin urgent de la Guvern!

03 iulie 2024 - 20:26

Seceta pedologică extremă a compromis culturile agricultorilor din zona de câmpie a județului Buzău, iar oamenii încearcă acum să găsească soluții de compensare a pierderilor.

Prime pentru fermieri și crescători de animale!

Prime pentru fermieri și crescători de animale!

03 iulie 2024 - 17:15

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță acum că a publicat Ghidul Submăsura 17.1 „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor”, varianta consultativă.

Export ovine în Arabia Saudită!

Export ovine în Arabia Saudită!

03 iulie 2024 - 15:50

O nouă piață pentru fermierii, crescătorii de animale din România. Ministrul agriculturii se află astăzi și mâine într-o vizită în Arabia Saudită unde negociază o nouă piață de desfacere pentru fermele românești. Cu siguranță, vor fi exportate și ovine în această țară arabă.

Crescător animale: Abia avem ce să le dăm de mâncare animalelor!

Crescător animale: Abia avem ce să le dăm de mâncare animalelor!

03 iulie 2024 - 14:49

Valurile de căldură și seceta severă afectează grav recoltele din această vară, lăsând fermierii români în dificultate. Culturile de porumb și floarea-soarelui sunt compromise, iar fermierii se luptă să găsească hrană pentru animalele lor.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii