Adama
AGRICOVER

Agricultorii bulgari vor relua protestele

Publicat: 04 decembrie 2011 - 17:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Fermierii bulgari, care au protestat săptămâna trecută împotriva reducerii subvenţiilor pe anul 2012, îşi vor relua protestele săptămâna viitoare. 

Aceştia nu au protestat în zilele de sâmbătă şi duminică şi au decis să nu blocheze drumuri şi puncte de trecere a frontierei, însă îşi vor relua protestele marţi când vor defila cu tractoarele pe străzile capitalei Sofia.

Producătorii de cereale vor intra în Sofia cu 170 de tractoare
Blocadele punctelor de frontieră cu România şi Turcia vor fi reluate luni şi vor dura tot între 1-4 ore pe zi ca şi în această săptămână. Anghel Vukadinov, preşedintele Asociaţiei producătorilor de cereale, a declarat că în noaptea de luni spre marţi în Sofia vor intra 170 de tractoare. Noi nu suntem terorişti şi locuitorii capitalei nu trebuie să-şi facă griji, nu vor fi incidente, a dat asigurări Vukadinov, potrivit unei corespondeţe transmise de Agerpres.

Şir de tractoare la protestul din 2007_b

Fermierii bulgari sunt revoltaţi de faptul că suma prevăzută pentru sectorul agricol în proiectul de buget pe 2012 este cu circa 115 milioane de euro mai mică decât cea promisă de guvern printr-un acord semnat cu agricultorii în luna septembrie.
Acest acord prevedea că bugetul sectorului nu va fi mai mic de 285 milioane de euro.
Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2728 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Producătorii agricoli sunt buni să dea, dar nu şi să primească

Producătorii agricoli sunt buni să dea, dar nu şi să primească

După un an bun, în care agricultura a susţinut considerabil PIB-ul, guvernanţii taie din sprijinul acordat producătorilor agricoli, fără să ţină cont că anul agricol următor a început în condiţii dificile şi ar putea fi unul dezastruos, mai ales fără susţinerea financiară promisă agricultorilor. În aceste condiţii, LAPAR cere revenirea înscrierii în bugetul Ministerului Agriculturii a sumei de 73,35 euro/ha pentru plata naţională directă complementară (PNDC) care a fost promisă de guvernanţi pe tot parcursul anului şi acuză decizia unilaterală a Ministerului Agriculturii de a acorda doar puţin peste 37 euro/ha ca lipsă de respect faţă de eforturile producătorilor agricoli din sectorul vegetal.

Măcar atât: 410 lei pentru vacă, 40 lei pentru oaie şi 36 euro/ha

Măcar atât: 410 lei pentru vacă, 40 lei pentru oaie şi 36 euro/ha

Crescătorii de bovine ar putea primi 410 lei pe cap de animal pentru 2011, iar cei de ovine şi caprine, numai 40 lei pe cap de animal, în timp ce sprijinul pe suprafaţă alocat din bugetul naţional pentru 2011 va fi, cel mai probabil, de numai 36 euro pe hectar, ne-a spus Mircea Ciurea, membru al Asociaţiei Fermierilor Crescători de Bovine din judeţul Cluj şi peşedinte al Cooperativei Agricole Someş-Arieş, dar şi fost preşedinte al Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR), care a participat, în 28 noiembrie 2011, alături de alţi crescători de bovine şi de ovine şi de fermieri din sectorul vegetal la o întâlnire cu conducerea Ministerului Agriculturii pentru a discuta despre plăţile naţionale directe complementare (CNDP) în sectorul zootehnic şi în sectorul vegetal.

Protestele fermierilor din Bulgaria se amplifică

Protestele fermierilor din Bulgaria se amplifică

Aproximativ 600 de agricultori bulgari cu 250 de tractoare s-au strâns luni, 28 noiembrie, în zona Podului Prieteniei, între Ruse şi Giurgiu şi alte proteste au fost organizate, de asemenea, şi în apropierea punctelor de frontieră dintre Bulgaria şi România din Dobrogea, precum şi în sudul Bulgariei, lângă graniţa cu Turcia, dar traficul pe drumurile naţionale şi în punctele de trecere a frontierei nu a fost întrerupt, aşa cum ameninţaseră agricultorii bulgari.

APIA a plătit în 25 noiembrie avansul pe suprafaţă pentru 351.000 de agricultori

APIA a plătit în 25 noiembrie avansul pe suprafaţă pentru 351.000 de agricultori

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a plătit vineri, 25 noiembrie 2011, 577 milioane lei (132,4 milioane euro) pentru 351.000 de agricultori, reprezentând avansul de 42 euro/ha (183 lei/ha) acordat din bani europeni pentru cererile depuse în campania SAPS 2011, informează Agenţia.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii