Adama
AGRICOVER

Drone care depistează culturile neroditoare și roboți care fac curat în ferme, la Indagra 2023!

Publicat: 26 octombrie 2023 - 06:38
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La Târgul Indagra, deschis ieri la Romexpo, în Bucureşti se poate afla cum îi ajută dronele pe fermieri. Sunt sute de expozanți, din peste 20 de țări, care prezintă cele mai noi tendințe în agricultură, horticultură, viticultură și zootehnie.

Printre echipamentele inedite prezentate anul acesta la Târgul Indagra se numără o dronă care descoperă culturile neroditoare.

indagra 2023 doi_b

foto Romexpo

Expozant: Ele fac niste poze deasupra culturii care sunt procesate într-un soft. În cazul în care avem terenuri care au pâlcuri de buruieni, putem să aplicam doar acolo și se face o economie foarte mare. Nu mai calci cultura, nu mai stresezi plantele pentru că le calci. Uneori avem nevoie de 10 -15 tratamente în anumite culturi.

O altă atracție a târgului este un tractor imens, foarte tehnologizat, cu ajutorul căruia un fermier poate lucra zeci de hectare pe zi. Fară niciun accesoriu, utilajul costă nu mai puțin de 220.000 de euro.

Expozant: Practic, acest tractor poate să lucreze singur, cu o precizie de 2 cm. El are o antenă GPS conectată la o serie de sateliți

Anul acesta la târgul Indagra participă 550 de expozanți din 23 de țări care prezintă cele mai noi tendințe din agricultură, viticultură, horticultură și zootehnie.

indagra 2023_b

foto Romexpo

Dacă unii expozanții se mândresc cu utilajele lor, alții au venit la târg pentru a se mândri cu animalele pe care le cresc. În cazul de față, niste văcuțe din rasa Holstein care abia se mai puteau ridica de jos din cauza ugerelor pline.

Oana Netbai, organizatoare: Ediția de anul acesta a fost gândită ca un adevărat hub de afaceri unde experți renumiți din industrie vin la Romexpo pentru a testa cele mai noi tehnologii și cel mai important, pentru a face schimb de know how.

Târgul Indagra poate fi vizitat până duminică, 29 octombrie.

Firme româneşti şi din străinătate, reprezentative pentru sectorul agricol și alimentar, sunt aşteptate începând de miercuri, 25 octombrie, la Indagra, cel mai cunoscut eveniment agricol din România. La Romexpo vor veni şi fermierii care vor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii și mașinării din agricultură.

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România reunește peste 550 de firme din 23 de ţări.

"În perioada 25 - 29 octombrie, Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, organizează Indagra & Indagra Food 2023 - cel mai important concept de networking agricol şi alimentar din România. Peste 550 de companii din sectorul agricol şi alimentar participă la ediţia de anul acesta, suprafaţa expoziţională ocupată la interior şi exterior fiind de peste 30.000 mp", anunță organizatorii, într-un comunicat.

La cele două târguri vor fi prezente 23 de ţări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Sud, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Liban, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, SUA, Turcia, Ucraina şi Ungaria, evenimentul înregistrând un grad de internaţionalizare de 38%.

Potrivit organizatorilor, Indagra 2023 aduce în prim plan tehnologiile viitorului din sectorul agricol şi inovaţiile din horticultură, viticultură şi zootehnie, şi este dedicată atât companiilor de profil din România, cât şi celor din străinătate. La târg sunt aşteptaţi antreprenori, fermieri, ingineri agricoli, producători şi importatori din domeniul agricol, studenţi la facultăţi cu profil agricol şi agroalimentar, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi publicul larg.

Anul acesta, vizitatorii au ocazia să vadă și câteva exponate inedite, cum ar fi drone care depistează culturile neroditoare sau roboți care fac singuri curat în ferme.

Indagra Food 2023 promovează practicile responsabile de producţie, echipamentele şi tehnologiile care accelerează transformarea digitală a industriei, precum şi soluţiile ecologice cu impact redus asupra mediului. Manifestarea se adresează producătorilor, distribuitorilor şi importatorilor de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţilor domeniului panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.

Pe lângă partea expoziţională, conceptul Indagra & Indagra Food 2023 oferă participanţilor şi un program de activităţi conexe tematice.
Potrivit organizatorilor, Indagra & Indagra Food 2023 are şi o latură dedicată publicului larg, astfel pe durata celor 5 zile, vizitatorii sunt invitaţi să admire cele mai frumoase exemplare de animale şi să guste din bucatele tradiţionale româneşti.

sursa TVR1

Vizualizat: 1535 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

Fraudă cu subvenţii europene în apicultură! Nouă percheziţii în Mureş!

27 noiembrie 2024 - 19:45

Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca a efectuat miercuri nouă percheziţii în judeţul Mureş, în cadrul unei anchete privind o posibilă fraudă cu subvenţii implicând proiecte de apicultură şi de prelucrare a mierii, finanţate de UE, anunţă un comunicat al instituţiei de la Luxemburg.

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

Programul Rabla pentru tractoare: Ce se întâmplă cu banii de la stat!

27 noiembrie 2024 - 18:42

Programul Rabla pentru tractoare, lansat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și așteptat cu nerăbdare de fermieri, a devenit o nouă sursă de dezamăgire pentru aceștia.

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

Banii pe cap animal, hectar plătiți în această săptămână de APIA!

27 noiembrie 2024 - 07:01

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) încheie la sfârșitul acestei săptămâni, pe 29 noiembrie, plata avansului pe hectar și pe cap animal la subvențiile aferente acestui an. De săptămâna viitoare, APIA demarează plata finală.

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

Document: Creșterea subvențiilor APIA, modificare lege arendă, dezvoltare sistem de irigații!

27 noiembrie 2024 - 06:19

Creşterea subvenţiilor, dezvoltarea sistemului de irigaţii, accesul la finanţare şi modificarea legii arendei, reprezintă principalele solicitări ale fermierilor din ţara noastră, potrivit documentului Carta Albă a Agriculturii 2024 lansat ieri de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. Lucrarea prezintă evaluarea stării actuale a agriculturii şi identificarea principalelor provocări şi oportunităţi pentru următorii ani. 

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

Suma APIA de 400 euro/ha pentru un hectar cultivat cu soia!

27 noiembrie 2024 - 06:03

Pe lângă plățile directe pe hectar, fermierii beneficiază și de sprijinul cuplat, subvenție europeană cu un cuantum destul de mare. Ce sumă încasează de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) un fermier care a bifat pe cererea unică și sprijinul cuplat pentru soia, PD-09 - Sprijin cuplat pentru venit soia.

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

Fermierii americani se tem că nu mai au cu cine să muncească!

26 noiembrie 2024 - 19:14

Oficialii organizaţiilor reprezentative din sectorul agricol american spun că această măsură ar paraliza un lanţ al aprovizionării cu alimente care este puternic dependent de lucrătorii imigranţii care au intrat ilegal în SUA.

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

Nu renunță la ciobănie deși are facultate și e scriitor: A fi cioban e ca și cum ai fi un Guvern întreg!

26 noiembrie 2024 - 09:36

Marcu Jura, absolvent al Facultății de Sociologie, a decis să ducă mai departe tradiția ciobănitului la momârlani. E filozof, scrie un roman, dar nu renunță la ciobănie. 

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

Ordonanță de Urgență: Noi reguli micii fermieri, crescători animale! Calcul norma de venit!

26 noiembrie 2024 - 06:49

Ordonanța de Urgență nr. 128 din 7 noiembrie 2024 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și măsuri specifice pentru digitalizare, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative vine cu noi reglementări pentru micii fermieri, crescători de animale, aplicabile începînd din ianuarie 2025.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Plugurile Ovlac Mini pentru agricultura conservativă

Forma trupiţelor şi design-ul special al plugurilor Ovlac Mini permite amestecarea resturilor vegetale şi a solului, chiar în condiţii de secetă. Plugurile Mini sunt recomandate pentru arătura superficială, de mică adâncime, după culturile de vară şi permite combaterea mecanică a buruienilor. Cadru "on-land" permite o viteză mare de înaintare cu un consum mic de combustibil.

Un interviu cu Marius Mitra - reprezentant Ovlac în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii