Adama
Vinasa Rompak

DOMNULE MINISTRU, NU E CORECT SĂ-MI FAC FIRMĂ DACĂ CRESC 7 PORCI CU ZERUL DE LA 150 DE OI!

Publicat: 15 februarie 2021 - 08:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

ORDINUL CARE STÂRNEȘTE SCANDAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că doar samsarii și PSD sunt deranjați de Ordinul MADR nr.24 care le interzice gospodăriilor țărănești să crească mai mult de 5 porci. Șeful MADR acuză, într-o postare pe pagina personală Facebook, că samsarii și PSD dezinformează în legătură cu acest Ordin. Ministrului agriculturii i-au răspuns la postare mai mulți fermieri, mici crescători de animale.

Doar SAMSARII și PSD-știi sunt deranjați de noua reglementare, de aceea dezinformează.‼️
După ce a umplut România de Pesta porcină africană și a distrus creșterea porcului, acum PSD sare în ajutorul samsarilor‼️
Între 2017-2019, în România, Pesta porcină africană s-a răspândit în toată țara, producând pagube imense. Așa a vrut PSD‼️
Doar 25% din carnea consumată se produce în țară, restul de 75% îl importăm. Așa vrea PSD‼️
Au fost uciși până acum 740.000 de porci, au falimentat zeci de fermieri români, iar statul a plătit despăgubiri de sute de milioane euro. Așa vrea PSD‼️
Deficitul comercial la carnea de porc este de peste 550 mil euro. Deci, se scot din țară, anual 550 mil euro pentru a cumpara carne de porc. Așa vrea PSD‼️
Pentru a stopa evoluția acestei boli, pentru a diminua pierderile economice uriașe și pentru a relansa creșterea porcului în România trebuie să se respecte regulile de către toți crescătorii de porci și să se controleze numărul mistreților. Asta vrea Guvernul și crescătorii corecți!
Noua reglementare nu schimbă nimic pentru 98% dintre crescătorii de porci. Atât pentru cei care cresc porci pentru consum familial în gospodariile țărănești, cât și pentru fermierii care fac creștere și comerț cu porci și respecta legea.

Interesul PSD este de a importa in continuare carne de porc, iar cei care plimba ilegal animale și boli prin țara sa își continue activitatea, acuză ministrul agriculturii, într-o postare pe pagina personală Facebook. Șeful MADR insistă că Ordinul pe care l-a dat și care limitează la 5 numărul porcilor crescuți în gospodăriile țărănești, porci pentru îngrășare, nu pentru reproducție, nu schimbă nimic pentru țăranii care cresc porci. De parcă, până acum, țăranii nu ar fi crescut și câte un porc, doi pentru vânzare, nu doar pentru consum familial.

La postare, sunt sute de comentarii de la fermieri și mici crescători de animale. Sunt puțini cei care susțin Ordinul MADR nr.24 care limitează creșterea porcilor în gospodăriile țărănești și mai multe comentarii care critică aspru acest Ordin, mici crescători care se revoltă. Inserăm câteva dintre comentariile pro Ordinul 24 și contra acestui Ordin.

Racovita Vasile: Domnule ministru nu este corect sa-mi fac societate daca cresc sapte porci cu zerul de la 150 de oi. Daca nu-l dau la porci nu-i pacat să-l arunc?

Valentin Ciurea: Nu-ți interzice nimeni sa cresti mai multi porci,5 porci cresti pentru consum propriuiar restul de porci pt.vanzare îi declari la la anaf ,te autorizezi ,respecti minimu de conditi(igiena,mancare corect depozitata,dezinsectie,coditi curate de sacrificare) si vinzi cui doresti.Asta spune in noua lege

Marian Ramona Muller: Domnu Oros, lasati politica si expesia ca doar samsari si PSD sunt deranjati!! puneti intrebarea aceasta--- EU de unde imi voi procura cei 5 Porci( PURCEI sa ii cresc pentru propriul consum daca NU am voie sa tin Scroafa pentru reproductie???) 1--- voi merge la fermele autorizate -- unde voi plati o groaza de bani ( pe care nu-i am) sau 2 o sa incalc legea si voi tine o scroafa si dacă este sa ma prinda sa fiu bagat la zing zing???) 2-- Ce voi face cu pamantul ce il am daca nu o sa mai cresc porci pentru MINE?? Saman porumb sal dau CUI??? Reanalizati Ordinul acesta---- Lasati Tarani sa isi creasca singuri Purcei--- adica -- Scroafa--- data la monta--- sa fete cat ii da dumnezeu---- 5-10 purcei---- sa`o creasca si sa`i manance!!!!) puneti limita---- de la 10 porci-- in sus=== sa iti faci ferma cu reguli drastice fara a ii impune taranului sa isi cumpere purceii!!!!

Bodea Avram: Rușine domnule Oros ati pus capac micului fermieri țăranului român care mai vindea un porc sa supraviețuiască pentru ca pensiile si salariile pe care le dati sunt de mizerie rusinee si pnl greșeala de a va mai vota nu o vom mai face ati dezamăgit poporul român și l-ati adus în pragul.saraciei

Marian Florin: Adio Tirguri -adio traditie -adio tot ce este romanesc -trecem la traditia occidentalilor -incet dar sigur taranul dispare si moare.

Viorel Mihai Tolea: Domnule ministru in Europa porcul este ieftin pt ca...producatorului i s-a impus limita financiara...iar subventia acordata de stat este egala cu suma incasata din vanzare....de ex un porc de 120 kg il cumperi cu 120 euro....dar producatorul mai primeste inca 120 subventie....deci porcul la producator este platit ca si la noi....doar ca noi romanii nu avem subventii....iar consumatorul final trebuie sa plateasca un pret mai mare....

Iacob Vasile: De toate prostiile pe care le faceți e de vină PSD, mai bine gîndiți înainte de a face o lege și la țăranul Român.

Paul Bereholschi: Deci eu care am 10 scroafe, 2 vieri și 8 purcei de îngrășat, ce trebuie sa fac? Doi îi tai pentru mine la iarna și 6 vreau sa ii vând, la mine în comună ca am 6 familii cărora le dau câte un porc în fiecare an! Ce trebuie sa fac?

Varro Zsolt: 1. Conform noilor reglementari va fi interzis reproductia porcilor in gospodarii traditionale. De asemenea, fermele nu pot vinde purcei celor care nu au o forma de organizare. In consecinta taranul de rand nu poate procura purcei daca nu are o ferma inregistrata. Nu ati interzis cresterea porcilor in gospodarii doar ca nu vor avea ce sa creasca..
2. O mini ferma (intre 6-10 capete) nu isi permite sa aplice acelasi reguli de biosecuritate ca o ferma cu 1000 de capete. Vorbim de costuri de implementare foarte mari. Este o aberatie sa ai cerinte asemanatoare.

Paula Radu: Care este articolul ......baza legala.....prin care samsarii nu mai au dreptul sa cumpere si sa vanda porci? De unde vor cumpara taranii porci, cand nici fermele nu isi pot asigura necesarul din reproductie proprie?Limitarea numarului de porci la 5.....nu va rezolva problema ppa si o va amplifica!De ce 5 si nu 4, de ce 5 si nu 6?De ce nu faceti nimic pentru mistreti?care sunt cauzele care au determinat aparitia ppa in fermele comerciale?Au fost efectuate anchetele epizootologice corecte, au stabilit cauzele aparitiei ppa in fermele comerciale?......mistretii si samsarii sunt cauzele raspandirii ppa in Romania!

Ion Păunel, Uniunea Salvăm Țăranul Român: Foarte corect domnule Ministru. Felicitări. Ieșiți public și explicați care este adevărul..... Fermierii corecți și cinstiți vor aprecia și înțelege toate aceste noi reglementări.

Florea Ionut: Ion Păunel daca zici ca e corect sunt de la tara si am o scroafa care fata sa zicem si fata 10 purcei ce fac cu ei domnule îi omor dupa legea voastra nu mai am voie sa tin o scroafa pt familie o scroafa inseamna a nu mai cumpara de la alti purcei pt ingrasare pt familie a economisi bani familiei.

Luminita Feraru: Ion Păunel tu realizezi ca aceasta lege duce la scumpiri ca nu te mai apropii de carne de porc?.1 purcelusul mic va costa 700 lei la 2 luni...va ajunge la Craciun sa coste o avere vei manca urzici de craciun in loc de carne.

Vă reamintim ce prevede Ordinul MADR 24 pentru stabilirea dimensiunilor tipurilor de exploatații de creștere a suinelor.

Art. 1

a) exploataţie noncomercială de suine - exploataţie de subzistenţă de creştere a suinelor pentru consum familial, cu un efectiv de maximum 5 capete porci la îngrășat înregistrate în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor (S.N.I.I.A.) și care îndeplineşte prevederile normelor sanitare veterinare privind măsurile de biosecuritate, deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului;

b) exploataţie comercială de suine - exploataţie de creștere a suinelor înregistrată în Sistemul naţional de identificare şi înregistrare a animalelor, indiferent de numărul de suine, care îndeplineşte prevederile normelor sanitare veterinare privind măsurile de biosecuritate şi este autorizată sanitarveterinar, deţinută de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale sau persoane juridice organizate în condiţiile legii, înregistrate şi autorizate de oficiul registrului comerţului.

Ordinul este în consultare publică pe site-ul oficial al MADR.


Vizualizat: 5100 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

Plăți AFIR ACUM în conturile fermierilor: 1,2 miliarde euro!

11 decembrie 2024 - 15:21

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit 1,2 miliarde de euro (1.170.410.582,92 euro) în perioada ianuarie – decembrie 2024 pentru proiectele de investiții și pentru măsurile de mediu și climă finanțate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Din întreaga sumă plătită de AFIR, 1,02 miliarde de euro reprezintă finanțarea Comisiei Europene acordate prin FEADR, iar 152 milioane de euro provin de la Bugetul Național.

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

Decizie MADR fermieri, crescători animale!

11 decembrie 2024 - 14:57

În cadrul reuniunii AgriFish care s-a desfășurat în perioada 09-10 decembrie 2024, s-au aprobat concluziile privind o politică agricolă comună post 2027 orientată spre fermieri de către cei 27 de miniștri ai agriculturii din Uniunea Europeană.

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

Tarif ANSVSA examen trichineloza porc!

11 decembrie 2024 - 14:50

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită achiziționării și manipulării alimentelor de origine animală, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

Percheziție DIICOT și ANSVSA: Ovine și porci, într-o fermă clandestină!

11 decembrie 2024 - 14:14

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează astăzi că la o percheziție făcută în județul Dâmbovița au fost găsite sute de animale neidentificate, ovine și porci.

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

Subvenția APIA suplimentară de 100 euro/bovină, la plată!

11 decembrie 2024 - 07:05

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară pe cap de bovină, ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început plățile finale pe 2 decembrie 2024 și sunt la plată și subvențiile care nu au fost incluse pe lista avansului APIA.

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

URGENT APIA! Cuantum ajutor pe cap ovină/caprină, bovină! Cereți banii la APIA!

11 decembrie 2024 - 06:35

Termen limită 16 decembrie 2024! Mai sunt 5 zile pentru a depune la Agenția de PLăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile iniţiale anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor pentru anul 2025, cereri avizate de către Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ).

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

Modificare în lege! Plăți APIA integrale chiar dacă fermierii nu respectă regula!

11 decembrie 2024 - 06:06

Ministerul Agriculturii a postat, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări plăților făcute din fonduri de dezvoltare rurală. Una dintre schimbările importante vizează cazurile în care fermierii nu sunt sancționați. Este vorba de plățile de agro-mediu, agricultură ecologică, plăți pentru zona montană sau alte zone defavorizate și plățile din măsura de silvomediu, împăduriri.

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

Șeful ANSVSA anunță controale la crescătorii de animale!

10 decembrie 2024 - 19:30

"În această perioadă am intensificat controalele la nivel național datorită faptului că rolul Autorității Național Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor este acela de a se asigura că tot ce ajunge pe masa consumatorului sunt produse bune și sigure pentru consum. Spun acest lucru pentru că este important ca populația să achiziționeze produse autorizate și produse doar din unități autorizate și înregistrate sanitar-veterinar," a declarat astăzi Alexandru Bociu, președintele ANSVSA.

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

Micii fermieri cu mai multe subvenții APIA!

10 decembrie 2024 - 18:27

Noul comisar european pentru agricultură face eforturi pentru ca mai multe dintre subvențiile europene să fie distribuite fermierilor cu venituri mici, mai degrabă decât marilor afaceri agricole.

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

Stimulente financiare mai mari pentru fermieri, crescători animale!

10 decembrie 2024 - 10:17

Consiliul Agricultură și Pescuit a aprobat luni, 9 decembrie 2024, în unanimitate un set de concluzii privind o politică agricolă comună post-2027 orientată spre fermieri, către o agricultură viitoare a UE competitivă, rezistentă la crize, durabilă, favorabilă fermierilor și bazată pe cunoaștere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
traian calinciuc
|
02. 16, 2021. Tuesday 10:00
Nu cred ca poti creste 7 porci cu zeru de la 150 de oi.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii