Adama
Vinasa Rompak

Controale ANSVSA!

Publicat: 18 decembrie 2024 - 19:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 27 noiembrie – 13 decembrie 2024, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a efectuat o primă etapă a acțiunilor de control, verificând un număr de 5.637 de unități înregistrate/autorizate sanitar veterinar și 830 de mijloace auto.

Scopul acestor controale este prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare și a răspândirii virusului Pestei Porcine Africane (PPA) din zonele de restricție, acolo unde boala este diagnosticată, prin combaterea comerțului ilegal cu porcine, carne și produse din carne de porc provenite de la animale infectate.

control-alimente_b

Controalele oficiale au fost efectuate de reprezentanții Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene și a municipiului București în următoarele tipuri de unități: piețe agro-alimentare, abatoare și unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală și non-animală, unități de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării), unități de alimentație publică (pizzerii, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie), unități de tip hotelier și pensiuni turistice, magazine alimentare și alte unități care comercializează produse alimentare.

Rezultatele controalelor

În urma verificărilor, au fost aplicate 575 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 5.095.457 lei. De asemenea, au fost emise 10 Ordonanțe de Suspendare a Activității și o Ordonanță de Interzicere a Activității.

Printre principalele neconformități constatate și sancționate se numără:

Depozitarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
Comercializarea produselor alimentare în condiții necorespunzătoare de igienă sau în spații neînregistrate sanitar veterinar;
Nerespectarea programului de autocontrol;
Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
Produse cu termen de valabilitate expirat expuse la comercializare;
Nerespectarea legislației privind ambalarea și etichetarea produselor;
Lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor;
Transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar;
Personal fără echipament de protecție.
În urma acestor acțiuni, au fost retrase oficial de la comercializare peste 10 tone de produse alimentare și 5.817.443 de ouă de consum, care au fost direcționate către unități de neutralizare.

Continuarea controalelor

ANSVSA va continua controalele pentru a proteja consumatorii și a asigura respectarea cerințelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, prevenind orice riscuri pentru sănătatea publică, în special în această perioadă de sărbători.

Consumatorii sunt încurajați să fie atenți la produsele pe care le achiziționează, să verifice etichetele și condițiile de păstrare ale acestora, pentru a se asigura că respectă standardele de siguranță alimentară.

Pentru informații suplimentare, vă invităm să consultați site-ul oficial al ANSVSA și să urmăriți recomandările autorităților competente.

De asemenea, cetățenii pot apela gratuit numărul de Call Center al ANSVSA: 0800 826 787, din orice rețea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

 

Vizualizat: 81 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Anunț făcut ASTĂZI de ministrul agriculturii!

Anunț făcut ASTĂZI de ministrul agriculturii!

18 decembrie 2024 - 17:23

Ministrul Florin Barbu a anunțat în cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 18 decembrie 2024, că se vor prelungi termenele de implementare pentru două măsuri deosebit de importante, respectiv cea care vizează mecanismul de licențiere prevăzut de OUG nr.84/2023 pentru unele produse din Ucraina, precum și cea privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole şi alimentare, prevăzut de OUG nr. 67/2023.

Decizie ACUM! Bani pentru fermierii, crescătorii care au avut pierderi în acest an!

Decizie ACUM! Bani pentru fermierii, crescătorii care au avut pierderi în acest an!

18 decembrie 2024 - 08:09

Pierderile suferite de fermieri, proprietari de păduri și IMM-uri care își desfășoară activitatea în agricultură și silvicultură pot fi compensate, anunță un comunicat al Parlamentului European. Fermierii pot beneficia de o sumă forfetară, iar plățile se fac până la sfârșitul anului viitor.

Subvenția APIA micii crescători 99 euro/ha, încărcătura maxim 2 UVM pe hectarul de pășune!

Subvenția APIA micii crescători 99 euro/ha, încărcătura maxim 2 UVM pe hectarul de pășune!

18 decembrie 2024 - 06:26

Subvenția APIA destinată micilor fermieri, crescători de animale, gospodăriilor tradiționale PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale) a fost modificată, pentru anul viitor, printr-un proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul oficial al ministerului.

Plată sprijin cuplat APIA pe hectarul de lucernă 104 euro/ha pe parcela de 0,3 ha de la anul!

Plată sprijin cuplat APIA pe hectarul de lucernă 104 euro/ha pe parcela de 0,3 ha de la anul!

18 decembrie 2024 - 05:40

Un proiect de Ordin MADR, publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, face câteva schimbări în condițiile pentru acordarea PD-10 Sprijin cuplat lucernă.

E lege! Contractul de arendă minim 7 ani!

E lege! Contractul de arendă minim 7 ani!

17 decembrie 2024 - 18:28

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care este stabilită, fără diferențiere, o durată minimă de 7 ani a contractelor de arendare.

Târg de Crăciun la MADR

Târg de Crăciun la MADR

17 decembrie 2024 - 17:04

În pragul sărbătorilor de iarnă, între 19-21 decembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui „Târgul de Crăciun”, organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Din 2025, o nouă plată APIA pe hectar! Care sunt condițiile pentru obținerea banilor!

Din 2025, o nouă plată APIA pe hectar! Care sunt condițiile pentru obținerea banilor!

17 decembrie 2024 - 07:26

De anul viitor, fermierii, crescătorii de animale beneficiază de o nouă plată APIA pe hectar, PD-28 - Menținerea de zone neproductive și/sau înființarea de elemente noi de peisaj pe terenurile arabile, o ecoschemă. Un proiect de Ordin MADR anunță condițiile pentru obținerea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Nou! Cum se plătește anul viitor subvenția APIA de 100 euro/vacă!

Nou! Cum se plătește anul viitor subvenția APIA de 100 euro/vacă!

17 decembrie 2024 - 06:41

Crescătorii de bovine care vor să beneficieze și anul viitor de ecoschema PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate trebuie să știe că un proiect de Ordin MADR schimbă modalitatea de calcul pentru această subvenție. Proiectul de act normativ este publicat pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.

Ordin MADR: Plata APIA de 70 euro/ha condiționată de un angajament!

Ordin MADR: Plata APIA de 70 euro/ha condiționată de un angajament!

17 decembrie 2024 - 06:06

Un nou Ordin MADR schimbă o parte dintre condițiile de eligibilitate pentru subvențiile APIA de care beneficiază fermierii, crescătorii de animale. Proiectul de Ordin este publicat pe pagina oficială a ministerului. Ce se schimbă la subvenția PD-04 Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil.

Ajutor de maxim 280.000 euro/fermier acordat până la 31 decembrie 2024!

Ajutor de maxim 280.000 euro/fermier acordat până la 31 decembrie 2024!

16 decembrie 2024 - 19:10

Comisia UE aprobă un ajutor de 167 de milioane pentru fermierii italieni. Ajutorul nu va depăși 280 mii euro per beneficiar și va fi acordat până la 31 decembrie 2024, relatează Agenzia Nova.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

În ferma lui Ionuț Georgescu fiecare tractor are rolul lui, iar dacă la muncile grele folosește modelul 8735S, pentru activitățile cotidiene sau în „operațiunile de finețe” apelează la un 7714S de 140 CP, respectiv la un M5713 de 135 CP.

„Alături de mine, în fermă mai lucrează doi băieți, ambii cu vârsta de până în 30 de ani, iar la noi tehnologia este la ea acasă. Pentru unii fermieri pare contra-intuitiv să ai toate aceste dotări pe un tractor mic precum M5713. Însă, dacă te gândești la lucrările de finețe, cum este cazul semănatului, erbicidatului sau fertilizatului, un sistem GPS de precizie ajută foarte mult, mai ales că în viitorul apropiat intenționez să fac o cartare pentru a administra îngrășăminte cu rată variabilă”, ne-a explicat Ionuț

Contact SIGMA România

B-dul Ficusului, nr. 8, apt. 2, Sector 1 Bucuresti Romania

T: + 40 21 233 10 64;

office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Supărare de urs...

Supărare de urs...
Iarna în pădure, ninge. Detalii