Adama
AGRICOVER

CONSULTĂRI FERMIERI pentru SUBVENȚIA APIA DE 829 EURO/HA!

Publicat: 25 ianuarie 2021 - 19:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

VOCEA FERMIERILOR. Fermierii care cultivă sfeclă de zahăr sau care vor să cultive sfeclă de zahăr pot să trimită opiniile lor la Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Beta Luduș, cu privire la propunerile pentru contractul de cumpărare și livrare din acest an. Sfecla de zahăr este una dintre culturile agricole care beneficiază de sprijin cuplat vegetal. Cuantumul SCV, valabil pentru 2019, este de 829,34 euro/ha = 3.939,0332 lei/ha.

Asteptam opiniile dumneavoastră vizavi de propunerile Asociației pentru contractul de sfeclă de zahăr din acest an.

Contractul de cumpărare și livrare sfeclă de zahăr din Campania 2021-2022
REZUMAT ÎNTREVEDERI TEREOS - ASOCIAȚIA CULTIVATORILOR DE SFECLĂ DE ZAHĂR ,,BETA”, LUDUȘ

După cum ați fost informați, până acum au avut loc trei întrevederi între conducerea TEREOS și membrii Consiliului Director al Asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr ,,BETA”, Luduș. În cadrul acestora, au fost abordate problemele transmise de cultivatori și răspunsul final primit din partea TEREOS, după cum urmează:

- Legat de recepția sfeclei de zahăr, a fost semnalat faptul că, datorită presiunii de apă prea mare la spălare, sfecla este fragmentată, o parte din aceasta pierzându-se pe canal. De asemenea, din această cauză, șansa de a fi incluse la proba de digestie a bucăților de sfeclă întreaga este mai redusă, aceasta influențând negativ proba de digestie. În urma spălarii puternice a sfeclei de zahăr și datorită fragmentării, sfecla este îmbibată cu apă, ceea de duce la scăderea digestiei. S-a propus constituirea unei Comisii mixte (fabrică - asociație) înainte de deschiderea sezonului de recepție din acest an, care să analizeze modul de prelevare, spălare și analiză a probelor de sfeclă de zahăr, precum și remedierea deficiențelor constatate, de comun acord.
- Datorită faptului că la efectuarea probei de digestie intră și coletul, aceasta atrage o scădere a conținutului de zahăr (fapt confirmat de studiile științifice făcute în acest sens), cultivatorii pierzând atât în ceea ce privește digestia mai scăzută, cât și cantitativ, coletul forfetar (3%), s-a propus eliminarea coletului forfetar și revenirea la plata borhotulul de 1 euro/to.
- La recepția sfeclei de zahăr apar, uneori, unele anomalii în ceea ce privește procentul de impurități minerale. Astfel, se întâmplă adesea să apară camioane din acelasi siloz cu un procentaj mai mare cu 15, 20 sau chiar 30 de procente față de procentul mediu al impurităților silozului respectiv. S-a propus ca aceste diferențe să fie considerate anomalii și la camioanele respective să se aplice procentul mediu de impurități al silozului în cauză.
- Având în vedere faptul că, cultivatorii au acceptat, prin semnarea contractului, plata sfeclei de zahăr în tranșe, până în 30 martie a anului următor culturii, s-a propus eliminarea oricăror dobânzi practicate de TEREOS, care nu sunt legate de furnizarea de materiale necesare producției.
- Nu peste mult timp începe noul sezon de însămânțare. S-a propus repararea mai de calitate a semănătorilor, pentru a putea începe semănatul la timp și în bune condiții, din punct de vedere calitativ.
- În ceea ce privește cursul de schimb valutar practicat euro/leu, în prezent se folosește cursul mediu de schimb din ultima lună, stabilit de Banca Centrală Europeană, înainte de 1 octombrie a anului în curs. S-a propus practicarea unui curs de schimb al BNR din momentul efectuării plății sfeclei de către TEREOS, pentru eliminarea pierderilor suferite de cultivatori din cauza fluctuațiilor de curs valutar.
- În ultima perioadă au apărut pe piață soiuri de sfeclă de zahăr tolerante la ALS și erbicid CONVISO. În legătura cu acesta, conducerea TEREOS are încă unele rețineri privind introducerea pe scară largă în cultură, dar va continua efectuarea unor experiențe pentru a le evalua potențialul de producție în zona noastră și oportunitatea cultivării lor.

Acesta este rezumatul discuțiilor avute cu conducerea TEREOS. Am considerat că am fost suficient de obiectivi în expunerea problemelor cu, care se confruntă cultivatorii de sfeclă de zahăr. Am prezentat doar o realitate cu, care ne confruntăm, în ideea de a găsi un dialog comun și înțelegere pentru rezolvarea solicitărilor. În continuare vă prezentăm oferta înaintată de conducerea TEREOS, care am înțeles că este definitivă, sub motivația că societatea înregistrează în continuare pierderi din activitatea de producție și nu poate suporta alte costuri ale materiei prime.

După cum veți observa în urma studierii acesteia, oferta este cel puțin inechitabilă, ea favorizează fermierii care cultivă sfeclă de zahăr pe suprafețe mici și au producții mici, cu alte cuvinte, pe măsura ce un cultivator, în anul anterior, a cultivat o suprafață mai mare și a obținut o producție mai mare, îi este tot mai dificil să ajungă la o creștere de suprafață sau producție mai mari, astfel încât să realizeze o creștere semnificativă pentru a putea obține un bonus. Un cultivator care are o medie de 60 t/ha, la o creștere de 10%, va livra în fabrică 6 tone de sfeclă în plus pentru un bunus de 0.5E/t, în timp ce un cultivator cu 30 t/ha va trebui să livreze doar 3 tone pentru același bunus.

Avem cultivatori, după statistica TEREOS, cu o suprafață totală de circa 2.000 ha care nu fac producția minimă la ha pentru obținerea subvenției. Aceștia trebuie susținuți, intr-adevăr, dar în mod echitabil trebuie stimulați și producătorii constanți, care produc intr-adevăr sfeclă și care susțin fabrica an de an, în mod constant, cu materie primă. S-a propus găsirea unui mod de bonusare în trepte, care să fie echitabil pentru toți cultivatorii și care să stimuleze toți cultivatorii, pentru obținerea unor producții mai mari, anunță fermierii Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Beta Luduș.

Date de contact:  ASOCIAŢIA CULTIVATORILOR DE SFECLĂ DE ZAHĂR BETA, Adresa: Aleea Carpati Nr. 35-65, Targu Mures, Jud. MURES, Preşedinte:  Dorel ISTRATE. Puteți lăsa mesaj pe pagina Facebook a Asociației.

Click aici pentru a te abona la Newsletterul AGROINFOhttps://www.agroinfo.ro/newsletters/subscribe.html

 


Vizualizat: 8575 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

20 noiembrie 2024 - 18:59

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) o dă exemplu pe tânăra fermieră Nela Nicoleta Caloian care a investit bine ajutorul de 50.000 de euro încasat din fonduri europene.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

SC AGROPIG FARM SRL este o fermă zootehnică de creștere a suinelor în suprafata de 3,15 ha cu o capacitate de 3000 capete/ciclu, trei cicluri de îngrășare pe an cu autorizație de Mediu Integrat, Autorizatie Apele Romane, Autorizatie DSV,Autorizatie Pompieri.

Ferma este formată din trei hale de 747 mp/hală, construcție pe structură de beton, acoperite cu tablă, fiecare hală este dotată la capat de grajd cu buncăr de furajare a câte 8 tone fiecare cu instalație de hrănire automată și adăpare.

Podeaua halei este din buc de beton cu fantă de scurgere, bazinul de dejecții amplasat sub hală cu o adâncime de 2,5 m cu un volum de 1750 mc asigurând stocarea dejecției pe 1 an de zile, fiecare hală este imparțită in 22 boxe de cazare.

Halele sunt automatizate pentru mentinerea temperaturii interioare cu ventilatie si deschiderea si inchiderea prelatelor. La capatul halelor se afla camera frigo pentru mortalitati si o camera pentru necropsie.

Silozuri PRIVE de stocare a cerealelor  in numar de 4  bucati cu o capacitate de stocare de 700-800 tone fiecare, dotate cu ventilatie a podelei individual. Retehnologizate in 2018, sistemul de alimentare si golire de la groapa de receptie, fiind dotate cu racleti  cu cupa,acestea marindu-i productivitatea si fiabilitatea. Pe exterior sunt dotate cu scari de urcare, pasarela orizontala si usi de vizitare toate comform normelor de Securitate.

Bucataria furajera compusa din 4 silozuri a cate 28 tone fiecare cu o moara  cu ciocane cu capacitate de 1,8 tone/ora, amestecator orizontal de 1,8 tone, dozator de premix, tablou de comanda care deserveste automatizarea complete pentru fabricarea si descarcarea furajului prin transportor pana la buncarele de la capat de grajd.

Corp administrativ:

Bucătărie

Birou

două dormitoare

filtru sanitar dotat cu două bai pentru personal

Curte betonata pt trafic greu, cantar auto de 60 tone, post trafo propriu.

Imprejmuire si porti care indeplinesc cerintele DSV. CONTACT: Balla Iosif 0760680096 Listă inventar fermă zootehnică - SC CLASIC CHEESE SRL - Sat. Nasal, Com. Taga, nr. 359, județul Cluj SC

CLASIC CHEESE SRL este o fermă mixtă autorizată DSV, MEDIU, APELE ROMANE la zi, detine terenuri arabile in proprietate 132 ha, arenda 140 ha.

Livadă pomicolă: plantație de nuci altoiți soi Pescianski și Chandler 24 Ha aflată în proprietate, schema de plantare 8x6 intensiv, împrejmuită cu gard cu stâlpi de beton și plasă de sârmă, cu bazin subteran pentru irigare de 200 mc cu retea de apa, hidrant, alimentare cu current 380w,cu casuta pentru paza dotata cu curent, apa, cu intrare direct din ferma. Terenul unde este infintata plantatia este concesionat de la ADS. Lac piscicol: 7 ha luciu de apa intabulat cu CF, aflat in vecinatatea terenului detinut in proprietate.

PREZENTAREA FERMIER ZOOTEHNICE În suprafață de 3,3 ha, este compusă din:

4 grajduri construite din caramida si beton dotate cu adapatori automate si fronturi de furajare

1 bazin de apă subteran de 200 mc 2 batale din structură de beton pt depozitarea gunoiului de grajd

1 depozit autorizat de cereale betonat in suprafata de 800 mp

1 sopron metalic pt furaje 4 buc sopron cu structura de lemn pt furaje

1 magazie, anexe si platforme betonate pt depozitare ingrasamant chimic filtru sanitar si birouri, deposit pt materialele fitosanitare in conformitate cu prevederiile legii cameră frigo pentru mortalitati cu acces auto bloc compus din 8 apartamente renovat interior-exterior în 2020 cu tamplarie pvc si incalzire centrala,

fiecare apartament fiind compus din 2 camere, bucatarie, baie.

Vezi utilajele din ferma la finalul articolului https://revista-ferma.ro/se-vand-doua...

CONTACT: Balla Iosif 0760680096


Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii