Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

Conducerea MADR participă la Summit-ul ONU pentru Agricultură și Alimentație de la Roma

Publicat: 26 iulie 2023 - 16:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

O delegație din cadrul MADR condusă de secretarul de stat Sorin Moise participă în perioada 24-26 iulie 2023 la Summit-ul ONU pentru Agricultură și Alimentație (FAO), ce se desfășoară la sediul Organizației din Roma.

Prezența României la Summit-ul ONU privind sistemele alimentare constituie o reflectare a angajamentului ferm al țării noastre, în calitate de membru al Uniunii Europene și al Organizației Națiunilor Unite de a participa la efortul comun de reducere a nivelului de insecuritate alimentară și de a facilita accesul la hrană pentru toți. România a fost susținută în demersul ei de Gabriela Dancău, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino, precum și de Cătălina Constantin, ministru consilier, reprezentant permanent adjunct la organizațiile ONU de la Roma.

sorin madr onu_b

”Securitatea alimentară și transformarea sustenabilă a sistemelor alimentare constituie obiective prioritare pentru România, care rămâne deplin angajată să contribuie la gestionarea crizei alimentare și umanitare actuale, în special în contextul impactului semnificativ pe care războiul din Ucraina îl generează, atât la nivel național, cât și la nivel regional și global” este mesajul principal pe care secretarul de stat Sorin Moise îl va susține cu ocazia reuniunii la nivel înalt.

Evenimentul are loc în contextul angajamentului pe care Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, și l-a asumat în declarația sa de acțiune cu privire la Summit-ul ONU privind sistemele alimentare din 2021 de a convoca o reuniune la nivel înalt la fiecare doi ani pentru a analiza progresele înregistrate în transformarea sistemelor alimentare și contribuția acestui proces la realizarea Agendei 2030.

Organizat într-un context geopolitic regional și global complex, marcat de provocări majore precum pandemia de Covid-19, schimbările climatice, conflictele acutizate în multiple regiuni ale globului, în special conflictul din Ucraina, obiectivul acestui Summit este acela de a evalua progresele înregistrate în implementarea Agendei 2030, din perspectiva rolului sistemelor alimentare reziliente în atenuarea insecurității alimentare și de a identifica posibile soluții pentru depășirea obstacolelor pe care statele le întâmpină în acest proces.

Reuniunea de trei zile evidențiază rolul central al transformărilor sistemelor alimentare în progresul general al obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) înainte de Summitul ODD din septembrie 2023 și militează pentru acțiuni urgente la scară largă, bazându-se pe cele mai recente dovezi potrivit cărora sistemele alimentare durabile contribuie la rezultate mai bune și mai durabile pentru oameni, planetă și prosperitate, fără a lăsa pe nimeni în urmă.

Summit-ul cuprinde o secțiune de deschidere la nivel înalt, trei sesiuni la nivel înalt în ziua deschiderii, patru sesiuni plenare, mai multe dialoguri de conducere, evenimente speciale și evenimente conexe, precum și o sesiune de închidere la nivel înalt.

Vizualizat: 1124 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

APIA începe de azi plata subvenției de 57 euro/bovină!

APIA începe de azi plata subvenției de 57 euro/bovină!

02 decembrie 2024 - 06:27

Crescătorii de bovine, sector carne, așteaptă plata diferenței de 30% din cuantumul PD 22 - Sprijin cuplat pentru venit - carne de vită. APIA le-a achitat crescătorilor în avans 70% din cuantumul acestei subvenții.

Luați ACUM de la APIA 48 euro/animal cu un singur animal din această specie!

Luați ACUM de la APIA 48 euro/animal cu un singur animal din această specie!

02 decembrie 2024 - 05:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează, începând de astăzi, 2 decembrie, plățile finale la subvențiile agricole pe hectar și cap de animal aferente acestui an. Pentru un singur animal din această specie, crescătorii de animale primesc, pentru acest an, de la APIA minim 160 euro/cap.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii!

01 decembrie 2024 - 14:13

Ministrul agriculturii, deputatul PSD Florin Barbu, a declarat duminică, la Slatina, la ieşirea de la urne, că a votat pentru toţii fermierii şi  a punctat că România are nevoie de stabilitate şi continuitate.

Suma APIA de 4 euro/ovină sau caprină, la plată de mâine!

Suma APIA de 4 euro/ovină sau caprină, la plată de mâine!

01 decembrie 2024 - 13:44

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește crescătorilor de ovine/caprine, începând de luni, 2 decembrie, diferența pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Diferența este de 30%, crescătorii au încasat la avans 70% din valoarea acestei subvenții.

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

29 noiembrie 2024 - 10:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va vira crescătorilor de vaci de lapte, începând de luni, 2 decembrie, diferența pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Diferența este de 30%, crescătorii au încasat la avans 70% din valoarea acestei subvenții.

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

28 noiembrie 2024 - 16:26

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul Campaniei de plată în avans aferentă anului de cerere 2024, a autorizat la plată suma totală de 1.283.042.988 euro (6.383.586.787 lei).

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

28 noiembrie 2024 - 10:33

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost aprobată, la 27 noiembrie 2024, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Christophe Hansen, propus de Luxemburg, va prelua portofoliul de comisar european pentru agricultură şi alimentaţie.

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Glumă bună

Glumă bună
O pereche proaspăt căsătorită ieşea din biserică. Detalii