Adama
Vinasa Rompak

Comunicat AFIR ASTĂZI: Peste 448 milioane euro vor fi virate fermierilor, crescătorilor de animale!

Publicat: 30 mai 2022 - 19:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Rapoartele de selecție a cererilor de finanțare depuse în etapa a doua a sesiunii anuale 2021 (perioada 25 noiembrie – 24 decembrie) pentru mai multe pachete (componente) aferente submăsurii 4.1 Investiții în exploatații agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 au fost publicate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță AFIR într-un comunicat transmis Agroinfo. 

În urma procesului de evaluare și de selecție a solicitărilor de finanțare depuse online, 811 fermieri vor primi fonduri europene în cuantum total de 448,2 milioane de euro pentru finanțarea investițiilor pe care aceștia le vor realiza în propriile exploatații agricole.

Astfel, pentru pachetul 4.1.1 Achiziții simple de utilaje agricole și/ sau irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei – sector vegetal, AFIR a selectat 262 cereri de finanțare în valoare de 112,4 milioane de euro.

Prin componenta 4.1.2 Condiționare și procesare în fermă și marketing – modernizare exploatație – vegetal, exceptând legumicultura și cartofii, au fost selectate 55 investiții cu suma de 49,4 milioane de euro.

Pentru pachetul 4.1.4 Tineri fermieri - achiziție utilaje, la nivelul AFIR, au fost selectate 265 de proiecte în valoare de 62,3 milioane de euro.

afir-bani-ferme_b

Totodată, în cadrul componentei 4.1.5 Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – național, AFIR a selectat pentru finanțare 62 de proiecte în valoare de 64,8 milioane de euro.

Pentru pachetul 4.1.6 Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – zona montană, AFIR a selectat 55 de cereri de finanțare cu valoarea de 53,3 milioane de euro.
Prin componenta 4.1.7 Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (producție primară, condiționare și marketing) – înființare, extindere, modernizare, AFIR a selectat 95 de cereri de finanțare în valoare de 86,3 de milioane de euro.

De asemenea, în cadrul pachetului 4.1.8 Condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi – modernizarea exploatațiilor agricole, au fost selectate pentru finanțare 17 proiecte de investiții însumând 19,7 milioane de euro.

Pragul de calitate lunar aferent celei de-a doua etape a sesiunii (25 noiembrie – 24 decembrie 2021) a fost de 60 de puncte pentru pachetele 4.1.1 și 4.1.4, respectiv 50 de puncte pentru restul componentelor.

Precizăm că anul trecut au fost lansate simultan mai multe sesiuni de primire a proiectelor prin care s-au depus numeroase solicitări pe toate liniile de finanțare deschise pentru fermierii, procesatorii și antreprenorii români, ceea ce a determinat prelungirea perioadei de evaluare și de selecție a proiectelor, cât și analizarea ulterioară a contestațiilor depuse la nivelul AFIR.

Rapoartele de selecție sunt documente publice și pot fi consultate pe pagina oficială a Agenției, la secțiunea Rapoarte și Liste, accesând link-ul www.afir.info>>Rapoarte și Liste>>Rapoarte de selecţie.

Vizualizat: 10389 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

04 decembrie 2024 - 18:27

Propunerea UE de adaptare a statutului de protecție al lupului, adoptată de Convenția de la Berna, deschizând calea către o mai mare flexibilitate
în gestionarea populațiilor de lupi.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Subvenția APIA de 99 euro/ha pentru micii fermieri: Ce se modifică!

Subvenția APIA de 99 euro/ha pentru micii fermieri: Ce se modifică!

04 decembrie 2024 - 15:28

Ministerul Agriculturii a publicat în consultare, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări la o parte din schemele de plată pe hectar și pe cap animal de care beneficiază fermierii. Ce se modifică la subvenția APIA pentru micii fermieri PD-05 Practicarea unei agriculturi prietenoase cu mediul în fermele mici (gospodăriile tradiționale)?

Ordonanță de Urgență: Termen prelungit subvenție crescătorii de porci și de păsări!

Ordonanță de Urgență: Termen prelungit subvenție crescătorii de porci și de păsări!

04 decembrie 2024 - 06:47

Ministerul Agriculturii a publicat, în dezbatere, pe site-ul oficial un proiect de Ordonanță de Urgență care prelungește de la 6 luni la 18 luni termenul de realizare a proiectelor crescătorilor de porci și crescătorilor de păsări, înscriși în Programul  de susţinere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducţie, respectiv Programului de susţinere pentru activitatea de reproducţie, incubaţie şi de creştere în sectorul avicol. 

Mare atenție! Regula care vă taie anul viitor de la subvențiile APIA pe cap animal și pe hectar!

Mare atenție! Regula care vă taie anul viitor de la subvențiile APIA pe cap animal și pe hectar!

04 decembrie 2024 - 06:15

Fermierii care abuzează de programul de lucru al angajaților ori nu sunt atenți la condițiile în care muncesc salariații vor rămâne, de la anul, fără subvenții. Prevederea, adoptată deja de Parlamentul European, încearcă să pună capăt abuzurilor din fermele agricole. Sunt numeroase cazuri în care și români plecați peste graniță au fost exploatați.

Control APIA la Registrele genealogice pentru plata subvenției APIA pe cap animal!

Control APIA la Registrele genealogice pentru plata subvenției APIA pe cap animal!

04 decembrie 2024 - 05:32

Potrivit noilor modificări făcute de Ministerul Agriculturii, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va avea acces la Registrele genealogice deținute de asociațiile crescătorilor de animale pentru a verifica dacă animalele solicitate la plata sprijinului cuplat zootehnic respectă condiția de a fi înscrise în secțiunea principală sau suplimentară a Registrului rasei.

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

03 decembrie 2024 - 14:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi, 02 decembrie 2024, autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024.

Micii fermieri iau săptămâna asta 31 euro/ha de la APIA!

Micii fermieri iau săptămâna asta 31 euro/ha de la APIA!

03 decembrie 2024 - 06:43

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început, din această săptămână, plățile finale pe hectar și pe cap animal. Micii fermieri care au bifat pentru acest an eco-schema PD-06 - Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantațiile pomicole, viticole, pepiniere și hameiști mai au de încasat de la APIA circa 31 de euro/ha în cazul în care au beneficiat deja de plata avansului de 70% din cuantumul acestei subvenții.

Nou! Primiți bani pe hectar de la APIA și pentru aceste terenuri!

Nou! Primiți bani pe hectar de la APIA și pentru aceste terenuri!

03 decembrie 2024 - 05:51

În hectarul eligibil la plata subvenției APIA pe suprafață vor intra și zonele neproductive, elementele de peisaj, pârloaga, anunță un proiect de hotărâre de Guvern care schimbă condițiile accesării plăților APIA. Proiectul este publicat în dezbatere pe pagina oficială a Ministerului Agriculturii.

Modificări la subvențiile APIA pe cap de bovină!

Modificări la subvențiile APIA pe cap de bovină!

03 decembrie 2024 - 05:09

Ministerul Agriculturii a postat în dezbatere, pe site-ul oficial, un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări la condițiile pentru obținerea subvențiilor APIA.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilaje indispensabile în fermă! Ce ne sfatuieste directorul tehnic HOLDE AGRI?

Utilaje indispensabile în fermă! Ce ne sfatuieste directorul tehnic HOLDE AGRI?

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ce păţeşte un hoţ...

Ce păţeşte un hoţ...
Un hoţ intră într-o casă şi începe să fure. Detalii