Adama
AGRICOVER

Cinci lei pe vacă e subvenție, domnule ministru?! Țin de 32 de ani animale și mai rău ca acum nu a fost niciodată!

Publicat: 10 iunie 2021 - 08:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Replici acide la declarația ministrului agriculturii! Oricâți bani, oricâte subvenții sau scheme de sprijin ai da unui fermier mic, niciodată nu o să reziste pe piață decât dacă se asociază, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, citat de Agroinfo pe 8 iunie 2021. Micii fermieri și crescători de animale îi răspund cu revoltă și furie șefului MADR.

Mesaje pline de indignare transmise de fermieri și crescători de animale ca replici dure, vehemente, la declarația ministrului Adrian Oros:

Lakatus Erzsi: Nu sunt deloc de acord cu afirmația acestui ministru, ca să fiu mai politicoasa să nu-i spun altfel din respect pentru cei care vor vedea acest comentariu. Eu am deschis exploatație nouă în 2013 cu 2 vaci lapte și 1 vitica, nu am luat subvenție că nu aveam 3 vaci cum se cerea atunci....până în ziua de azi am ajuns la 17 capete fără NICIUN LEU SUBVENȚIE că din forțele proprii mi-am achiziționat toată gama de utilaje. Eu vă întreb domnule MINISTRU ăia mici nu rezistă sau aceia care trăiesc DOAR DIN SUBVENȚII, ăia mari când nu mai iau SUBVENȚIE DAU FALIMENT TOTAAAAAAL și tot la cei mici ajungeți!!!!!!

Ionuț Cioranu, crescător de ovine: Cu tot respectul, domnule doctor, prima soluție la această problemă a fermierilor mici e să lași scaunul pe care-l ocupi unei persoane care dorește un viitor agriculturii din România.

Cristi Toma: Susțin. Poziția de ministru al agriculturii este f ingrată. Presiunea fermierilor mari este imensă. Majoritatea decidenților din minister, APIA sau AFIR au și ferme agricole. Ghidurile pt fondurile europene sunt făcute de acești "specialiști" pt a putea fi accesate de firmele lor și a odraslelor lor. Se pun condiții artificiale la criteriile de selecție, cum ar fi aceea de a avea facultatea de agronomie. Drept dovadă,f puține dosare pt "Tinerii fermieri" diaspora au fost accesate și eligibile. Nu cred că fermierii din UE au toți facultate. De fapt, și noțiunea de fermier s-a denaturat.In opinia mea, fermierul e cel ce lucrează efectiv .Așa că singura soluție rămâne asocierea,iar dl Oros are dreptate.

Didy Hutuleac: În majoritatea statelor se pune mare accent pe ferma de familie adica micul fermier. Sa fie oare incompetenta sau interese meschine la mijloc !!!

Nicolae Oprea: D-le Ministru! Nu mai creați degringolada in rândul micilor fermieri! Va rog sa înțelegeți ca structura agriculturii noastre,după ‘90 s-a bazat pe ferma familială! Aceste ferme multe nu se pot asocia toate deodată! Oamenii au fost sătui de “unitate” și proprietate obșteasca! Asocierea are ,este adevărat,avantajele ei! Dar pana se sedimentează din nou in mentalul omului, care dorește sa muncească pentru el, mai durează!Unii și nu putini reușesc sa crească și singuri!Tocmai de aceea nu trebuie abandonați și sâcâiți in continuu cu asocierea! Fiecare va înțelege necesitatea modului de lucru al pamantului! O asociere la animale azi înseamnă colectiv! O asociere in valorificare, poate mai merge! Dar și aici e încă chestiunea de credibilitate!

Mircea Ovidiu Trif: Acest individ este in stare să dea subvenții doar la clientela liberală.

Lazăr Lăcrămioara: Asa, loviți-l in cap pe fermierul mic! Sa ramana doar 10- 15 magnati in agricultura! De ce nu faceti legi prin care ferma de familie sa poata ajunge mai usor la accesarea proiectelor? De ce nu faceti credite pe perioada lunga cu dobanzi avantajoase ca si fermierul asta mic sa poata cumpara teren?

Florin Platon: CREATI legi de susținere a FERMIERULUI mic si mijlociu mai sustenabile pentru România, luați exemplul Germaniei sau al Olandei. Nu veniți cu 5 euro pe ha si spui ca ajuți.

Virgil Cojocaru: Fermierul mic este un un spin în ochii guvernanților. De ce nu face statul centre de colectare a produselor fermierilor mici(legume, fructe, produse din animale ș.a.) de unde se distribuie magazinelor. La Poiana Mare din Dolj din vremuri străvechi s-a făcut cale ferată pentru a transporta roșile rapid către baneficiari. Acum, pauză.

taran-numara-bani_b

Dobre Aurelian: Până la urmă o să moarä și marile exploatații agricole dacă nu avem industrie ușoară de procesare a produselor agricole. Asta se întâmplă când ești la mâna altora, când scoți din țară materii prime fără valoare adăugată. Dacă ar exista industrii prelucrătoare , atunci ar fi locuri de muncă , oamenii ar câștiga, ar avea un nivel de trai mai bun și în consecință , n- ar mai fi nici convulsii sociale. Aria de încasări la bugetul de stat s-ar mări considerabil. Vånzånd la export materii prime, nu facem altceva decât să luăm pisica moartä din curtea altora și să o aruncăm în curtea noastră. Dacă nu se stimulează dezvoltarea industriilor prelucrătoare, degeaba se subvenționează micii sau marii fermieri. Aceasta este carența unei piețe interne. Lipsa posibilităților de desfacere conduce la ptrețuri derizorii atâta timp cât nu există concurență la achiziționarea produselor agricole.

Voina Ileana: Da ce ați vrea voi și antecesorii voștri de la pupitrul MADR ptr ferma de familie?? Va spun eu, NIMIC... ați preferat sa dispara cit mai multe exploatații... sa se vinda 46 %din terenul arabil, ați ajutat în cirdasie cu băncile doar pe acei fermieri ff mari care s-au dezvoltat pe fonduri UE... De ce în toate țările UE pot supraviețui și se pot dezvolta și cei cu 100-200 de oi, cu 50 de vaci și 15 ha de teren cu 3-4 ha de livada, cu un solar, doua???? Cind veți știi cit se va întinde dimensiunea fermei de familie și pina va ginditi măriile voastre, mai renunță mulți la agricultură....

Ileana Verde: Cu 5 lei pe cap de vaca vor avea fermierii bani pentru aș pregăti hrana pentru iarna următoare. Nici pentru motorină, dar mai pentru restul. Vai și amar de mama noastră, țin de 32 de ani animale, mai rău ca acuma n-a fost niciodată.

Karoly Aros: Tăiați subvențiile, să plecăm toți din țară.

Vizualizat: 9890 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

Călin Georgescu, susținut de unul dintre cei mai bogați fermieri români!

25 noiembrie 2024 - 18:53

Prezența pe primul loc la alegerile prezidențiale i-a șocat pe mulți dintre românii care nici măcar nu au auzit foarte multe despre Călin Georgescu.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

Alegeri Președinte: Călin Georgescu, independent, pe primul loc! Elena Lasconi (USR), locul doi!

25 noiembrie 2024 - 09:24

Rezultat surprinzător în primul tur al alegerilor pentru Președintele României. Pe primul loc, candidatul independent Călin Georgescu, care se pare și-ar fi făcut campanie exclusiv pe rețelele sociale. Locul doi tocmai a fost adjudecat de Elena Lasconi (USR), după o luptă strânsă cu Marcel Ciolacu (PSD).

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii