Adama
Vinasa Rompak
AGRICOVER

APIA începe de azi plata subvenției de 57 euro/bovină!

Publicat: 02 decembrie 2024 - 06:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de bovine, sector carne, așteaptă plata diferenței de 30% din cuantumul PD 22 - Sprijin cuplat pentru venit - carne de vită. APIA le-a achitat crescătorilor în avans 70% din cuantumul acestei subvenții.

APIA a ales să le achite crescătorilor un avans din cuantumul minim pentru acest an al PD 22 - Sprijin cuplat pentru venit - carne de vită - 190,82 euro/cap, potrivit Planului Național Strategic 2023-2037. Cuantumul unitar planificat pentru această subvenție, pentru acest an, precizat în PNS, este de 282,35/cap vacă în timp ce cuantumul maxim este de 383,80 euro/cap vacă.

Crescătorii au încasat în avans 70% din cuantumul minim, adică 133,57 euro/cap = 664,5508 lei/cap. Cursul valutar APIA pentru plăți directe este de 4,9753 lei pentru un euro. Cei care nu au luat avansul vor primi la plățile finale, demarate de astăzi de APIA, cuantumul integral. Crescătorii care au luat deja avansul urmează să încaseze, începând de astăzi, diferența, 30% din cuantumul stabilit de APIA pentru plata avansului, adică 57,24 euro/cap = 284,7861 lei/cap vacă.

colaj-subventii-vaci_b

Sprijinul se acordă fermierilor activi, crescători de animale din speciile bovine, care desfășoară o activitate agricolă, pe teritoriul României, şi care îndeplinesc următoarele condiții de eligibilitate:

1.dețin un efectiv de animale de minimum 10 şi maximum 250 de capete taurine de carne adulte/beneficiar, identificate și înregistrate în BND în exploataţii cu cod ANSVSA;
2.solicitanţii care dețin un efectiv mai mare de 250 de capete taurine de carne adulte beneficiază de SCZ calculat la nivelul a maximum 250 de capete taurine de carne;
3.vacile din rase de carne și vacile metise cu rase de carne dacă până la vârsta de 48 de luni nu au niciun produs înregistrat în RNE și în baza de date a Registrului Genealogic, nu vor primi sprijin cuplat zootehnic pe toată perioada de exploatare;
4.vacile de carne și vacile metise cu rase de carne dacă în ultimele 24 de luni nu au niciun produs înregistrat în RNE și în baza de date a Registrului Genealogic, nu vor primi sprijin cuplat zootehnic pe toată perioada de exploatare;
5.animalele din exploataţia cu cod ANSVSA pentru care beneficiarul solicită SCZ trebuie să aibă vârsta de maximum 12 ani vacile de carne, respectiv maximum 6 ani taurii de carne;
6.animalele pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinute, pe o perioadă de reţinere de 4 luni de la data limită de depunere fără penalizări a cererii de plată, în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere;
7.vacile de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrise/înregistrate în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală sau suplimentară, iar taurii de carne pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrişi în registrul genealogic al rasei, secţiunea principală, conform PNS. 


Vizualizat: 607 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Luați ACUM de la APIA 48 euro/animal cu un singur animal din această specie!

Luați ACUM de la APIA 48 euro/animal cu un singur animal din această specie!

02 decembrie 2024 - 05:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează, începând de astăzi, 2 decembrie, plățile finale la subvențiile agricole pe hectar și cap de animal aferente acestui an. Pentru un singur animal din această specie, crescătorii de animale primesc, pentru acest an, de la APIA minim 160 euro/cap.

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

Marcello, născut în Italia, face agricultură pe 800 hectare primite de la bunicul român!

01 decembrie 2024 - 14:56

S-a născut în Italia unde familia lui emigrase pentru a munci în agricultura din peninsulă. A revenit însă cu părinții în locurile natale și de atunci e un fermier aparte.

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii!

01 decembrie 2024 - 14:13

Ministrul agriculturii, deputatul PSD Florin Barbu, a declarat duminică, la Slatina, la ieşirea de la urne, că a votat pentru toţii fermierii şi  a punctat că România are nevoie de stabilitate şi continuitate.

Suma APIA de 4 euro/ovină sau caprină, la plată de mâine!

Suma APIA de 4 euro/ovină sau caprină, la plată de mâine!

01 decembrie 2024 - 13:44

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le plătește crescătorilor de ovine/caprine, începând de luni, 2 decembrie, diferența pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Diferența este de 30%, crescătorii au încasat la avans 70% din valoarea acestei subvenții.

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

Subvenție APIA vaci lapte de 89 euro/vacă la plată de săptămâna viitoare!

29 noiembrie 2024 - 10:53

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le va vira crescătorilor de vaci de lapte, începând de luni, 2 decembrie, diferența pentru sprijinul cuplat, subvenție europeană cu cel mai mare cuantum pe cap animal. Diferența este de 30%, crescătorii au încasat la avans 70% din valoarea acestei subvenții.

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

Comunicat ACUM! Noi plăți pe cap animal și hectar făcute de APIA!

28 noiembrie 2024 - 16:26

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cadrul Campaniei de plată în avans aferentă anului de cerere 2024, a autorizat la plată suma totală de 1.283.042.988 euro (6.383.586.787 lei).

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

Cine e noul comisar european pentru Agricultură!

28 noiembrie 2024 - 10:33

Noua Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen a fost aprobată, la 27 noiembrie 2024, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg. Christophe Hansen, propus de Luxemburg, va prelua portofoliul de comisar european pentru agricultură şi alimentaţie.

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

Bugetul total UE pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, mai mare cu 6% față de 2024!

28 noiembrie 2024 - 10:02

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat miercuri bugetul Uniunii Europene din 2025, care prevede un sprijin consistent pentru soluţionarea problemelor din domenii precum sănătate, ajutor umanitar, gestionarea frontierelor şi climă. Bugetul total pentru 2025 este de 199,4 miliarde de euro, cu 6% mai mare decât cel pentru 2024 (o creştere cu 10 miliarde de euro).

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Porcul de la țară, mai scump!

Porcul de la țară, mai scump!

28 noiembrie 2024 - 07:29

Mulți români preferă, în această perioadă, să cumpere porcul de Crăciun din gospodăriile țăranilor. Ce prețuri sunt anul acesta pe kilogramul de porc în viu?

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Glumă bună

Glumă bună
O pereche proaspăt căsătorită ieşea din biserică. Detalii