Adama
AGRICOVER

APIA ajutoare apicultori: Adeverință ANZ cu numărul de familii de albine, cod identificare APIA!

Publicat: 21 aprilie 2022 - 08:11
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data de 2 mai 2022 apicultorii care vor să obțină ajutoarele din cadrul Programului Național Apicol trebuie să depună cererea de intenție. APIA vine cu informații importante pentru apicultori, acte de care au nevoie aceștia pentru a obține ajutoarele financiare.

"Formularul cererii de intenţie este disponibil pe pagina web a APIA sau este pus la dispoziția solicitanţilor de către funcţionarii CJ APIA. Depunerea cererilor de intenţie împreună cu documentele atasate cererii se realizează la nivelul centrelor județene APIA. Cererea de intenție şi documentele atasate cererii pot fi scanate/fotografiate şi transmise la APIA prin intermediul mijloacelor electronice la adresa de e-mail a Centrului Județean sau pot fi depuse la Registratura Centrului Judetean/ Centrului Mun. Bucureşti.

⦁ Etape:
⦁ În cazul în care solicitantul nu deţine cod unic de identificare APIA , acesta trebuie să solicite la APIA Centrul judeţean/Centrul Municipiului București acordarea codului unic de identificare care este generat de Registrul Unic de Identificare APIA. Acesta se acordă în urma completării formularului de atribuire a codului unic de identificare(care este pus la dispoziția solicitanților de către personalul APIA). Totodată, în momentul depunerii formularului de atribuire a codului unic de identificare solicitanții au obligația să prezinte documentul de identificare financiară care trebuie să conțină următoarele date: denumirea, adresa băncii, codul IBAN al contului bancar activ pe teritoriul României si o copie a certificatului de înregistrare de la oficiul registrului comerţului/a certificatului de înregistrare fiscală,/CI ,după caz.
⦁ Înainte de emiterea facturii proforme/facturii fiscale pentru produsele menționate în cererea de intenție apicultorul trebuie sa solicite către ANZ  (Agenția Națională pentru Zootehnie n.r.) eliberarea adeverinței cu numărul de familii de albine deținute;
⦁ Până la data de 02 Mai 2022 solicitanţii măsurilor A1-A5, C4 şi D3 vor depune la centrul judeţean APIA sau vor transmite prin intermediul poştei electronice la adresa de e-mail a centrului județean APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, cererea de intenţie, prin care estimează cheltuilelile pentru măsurile A.1, A.2 şi A.3 şi/sau prin care îşi asumă achiziţia ulterioară pentru măsurile A.4, A.5, C4 şi D3 şi însoţită de următoarele documente în funcţie de tipul de solicitant.

⦁ În cazul formei asociative legal constituite ( măsura A.) cererea de intenţie trebuie să fie însoţită de următoarele documente:
⦁ copia actului de identitate - B.I./C.I. al/a reprezentantului legal al Formei Asociative Apicole;
⦁ copia actelor de constituire ale Formei Asociative, conform legislației în vigoare;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia echipamentului pentru procesarea cerii;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de echipament pentru ambalarea mierii;
⦁ În cazul apicultorilor cererea de intenţie (acţiunile C4 şi D3) trebuie să fie însoţită de următoarele documente, după caz :
⦁ copia actului de identitate - B.I./C.I. (în cazul persoanelor fizice);
⦁ copia actului de identitate - B.I./C.I. (pentru persoana împuternicită / reprezentantul legal în cazul persoanelor juridice);
⦁ copie procură/împuternicire notarială(pentru persoana împuternicită);
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace de transport fără autopropulsie - remorcă/pavilion apicol;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de mijloace fără autopropulsie de încărcare- descărcare stupi;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de creștere a mătcilor;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de incubator de transport botci ;
⦁ copia facturii proforme pentru achiziţia de kit de inseminare artificială a mătcilor; (kitul de inseminare artificială a mătcilor trebuie să conțină cel puțin microscop, butelie CO2, aparat de inseminare și seringă inseminare;)
⦁ copia adeverinţei eliberate de ANZ cu nr. familiilor de albine deţinute;

⦁ Dacă cererea de intenţie este incompletă se va informa solicitantul în scris sau prin mijloace de comunicare electronice pentru completarea acesteia, însă răspunsul la completare trebuie să fie transmis la APIA cel mai târziu până la data de 02 mai 2022.
⦁ În termen de 5 zile lucrătoare de la termenul limită de depunere a cererilor de intenţie, după finalizarea procesului de înregistrare și centralizare a cererilor de intenție depuse de solicitanți APIA stabileşte procentual nivelul sprijinului financiar posibil a fi acordat pentru produsele menţionate în cererea de intenţie, cu încadrarea în plafonul alocat fiecărei măsuri, iar solicitanţii vor fi informaţi de APIA cu privire la acesta prin publicare pe pagina web a APIA.

Observații
⦁ In cazul în care la data depunerii cererii de intenție este emisa factura fiscală pentru un produs menționat în cererea de intenție (acțiunile A4,A5, C4 și D3) se acceptă copia acesteia în locul copiei facturii proforme, cu condiția ca factura fiscală sa fie emisă în cursul anului apicol 2022, condiție valabila si în cazul facturii proforme;
⦁ Factura proformă/factura fiscală a kitului de inseminare (acțiunea D3) trebuie să aibă menționată componența kitului(trebuie să conțină cel puțin microscop, butelie CO2, aparat de inseminare și seringă inseminare)", informează APIA. 

Apicultorii primesc ajutoarele în lei la un curs valutar pentru acest an de 4,9490 lei pentru un euro.

apicultori-wall-street_b

Apicultorii beneficiază de următoarele măsuri de ajutor: 

A.Asistenţă tehnică pentru apicultori şi organizaţiile de apicultori
A.1. Consultanţă în apicultură
A.2. Promovarea apiculturii şi a produselor apicole
A.3. Organizarea de cursuri de perfecţionare în apicultură
A.4. Achiziţia de către formele asociative de echipament pentru procesarea cerii în vederea obţinerii fagurilor artificiali
A.5. Achiziţia de către formele asociative apicole de echipament pentru ambalarea mierii

B.Combaterea agresorilor şi a bolilor specifice stupilor, în special a varoozei
C.Raţionalizarea transhumanţei
C.1. Achiziţionarea de cutii noi în vederea înlocuirii cutiilor uzate în urma deplasării în pastoral
C.2. Achiziţionarea de accesorii apicole
C.3. Achiziţionarea de unelte apicole şi echipamente de protecţie
C.4. Achiziționarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie - remorcă apicolă/pavilion apicol și mijloace fără autopropulsie de încărcare-descărcare a stupilor în pastoral

D.Măsuri de asistenţă pentru repopularea şeptelului apicol din Uniune
D.1. .Achiziționarea de mătci și/sau familii de albine pentru apicultură
D.2. Achiziționarea de produse proteice solide pentru familii de albine de către stupinele de elită și multiplicare
D.3. Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare

E.Îmbunătăţirea calităţii produselor în vederea unei mai bune valorificări a produselor pe piaţă

Informații obținute de Agroinfo de la APIA. 

 

 

Vizualizat: 8625 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

Ce-i salvează pe oierii din România! Prețul e bun și pot vinde ovine cu sutele!

24 noiembrie 2024 - 09:05

Ciobanii speră ca exportul să îi salveze. Odată cu scăderea puterii de cumpărare pe plan național, mulți crescători de oi au auzit că străinii, în special cei din zona arabă, plătesc bine și la timp, așa că și-au pus toată nădejdea în comerțul pe plan extern.

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

Noua listă AFIR cu tinerii fermieri care iau 70.000 de euro/fermier!

22 noiembrie 2024 - 11:07

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat Raportul de selecție, sesiunea 01/ 2023, aferent intervenției DR 30, etapa lunară 3, componenta non-montan.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

Ca să nu scadă subvenția pe hectar, Guvernul a aprobat astăzi un buget mai mare!

21 noiembrie 2024 - 15:11

În ședința Guvernului din 21 noiembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum” în anul 2024.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

Atenție, apicultori! Termen 31 decembrie 2024!

21 noiembrie 2024 - 13:20

Apicultorii sunt obligați să transmită la Agenția Națională pentru Zootehnie, prin oficiile acesteia din teritoriu, numărul de stupi cu familiile de albine pentru iernat. Termenul limită este 31 decembrie.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

Tânără fermieră, ajutor de 50.000 euro!

20 noiembrie 2024 - 18:59

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) o dă exemplu pe tânăra fermieră Nela Nicoleta Caloian care a investit bine ajutorul de 50.000 de euro încasat din fonduri europene.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La plimbare cu soţia

La plimbare cu soţia
Când ies la plimbare în oraş cu soţia mea, mereu o ţin de mână... Detalii