Fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta, în 2025, de subvențiile agricole pe hectar și cap animal au nevoie de adeverința obținută de la primăriile pe raza cărora au exploatațiile agricole. Cum arată în 2025 adeverința APIA?
Atenție! Potrivit unui proiect de Ordin MADR, publicat acum în dezbatere pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii, eliberarea adeverinței NU este condiționată de plata impozitelor și taxelor. Același proiect de Ordin stabilește cum arată adeverința eliberată de primării pentru subvențiile agricole aferente acestui an.
NOTĂ:
Eliberarea adeverinţei nu se condiţionează de plata impozitelor şi taxelor locale.
1) Se înscrie denumirea judeţului.
2) Se înscrie categoria unităţii administrativ-teritoriale.
3) Se înscrie denumirea unităţii administrativ-teritoriale.
4) Se înscrie codul numeric personal, respectiv codul de identificare fiscală, codul de înregistrare fiscală, numărul de identificare fiscală sau codul unic de înregistrare, după caz.
5) Se înscrie numărul de rol nominal unic de către persoana cu atribuţii în domeniul administrării impozitelor şi taxelor locale.
6) Se înscriu datele corespunzătoare de către persoana cu atribuţii privind completarea, ţinerea la zi şi centralizarea datelor din registrele agricole.
7) Conform anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1627/2024 privind registrul agricol pentru perioada 2025-2029.
8) În cazul categoriei de folosinţă "pajişti permanente" (păşuni + fâneţe) se completează obligatoriu perioada de păşunat aprobată pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, conform prevederilor art. 6 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, aprobată cu modificări şi
completări prin Legea nr. 86/2014, cu modificările şi completările ulterioare
9) Se înscrie suprafața de teren agricol utilizat în sistem dual exclusiv pentru pășunat și/sau cosit