Cheltuielile în fermele de animale, în fermele vegetale din România, au crescut anul acesta prin comparație cu anul trecut din cauza exploziei de prețuri la îngrășăminte, furaje, energie eletrică. Crescătorii de vaci spun cu cât reușesc să vândă kilogramul în viu de vițel, kilogramul la carcasa de vită.
"S-au mărit prețurile la achiziția in viu a bovinelor? Având in vedere cresterea prețului la furaje, îngrășăminte, motorină, curent, etc … Cine cunoaște prețurile noi să le scrie vă rog!" A postat pe un grup Facebook de profil Dan Mihai, crescător de vaci din Lugoj.
La postare au reacționat mai mulți crescători. Cu cât spun aceștia că au reușit să vândă anul acesta kilogramul de vițel în viu sau carcasa de bovină?
"Cezar-Ionut Sacaleanu: 14 lei/kg viței in viu!
George Gîrlonţa: Cezar-Ionut Sacaleanu am primit și 15 lei până în 100 dar nu ii vând.
Sorin Bocioc: De regulă, la noi merge prețul in jos, într-o discuție cu centrele de achiziții sau samsari mai bine zis.
Sebastian Ile: Coincidență sau nu, ieri m-au sunat 3 persoane pentru viței, prețuri bunicele. Undeva au apărut comenzi peste noapte.
Tibor Jako: 17 lei carcasa bovină adultă la abator Botoșani.
Cezar Manolache: Tibor Jako dar când ajungi la cìntar îți dă 13, am pățit eu."