3 minute de citit

Plăți corecte și fără controale pentru fermele de familie!

Plăți corecte. Un europarlamentar irlandez a prezentat comisarului european pentru agricultură ceea ce a descris ca fiind un „plan de reformă a fermelor de familie” în nouă puncte.

Europarlamentarul Ciaran Mullooly a declarat că i-a scris comisarului Christophe Hansen prezentând „propuneri concrete” pentru a reduce birocrația și a „restabili corectitudinea pentru fermieri”.

Eurodeputatul a solicitat, de asemenea, comisarului Hansen să-și onoreze angajamentele de simplificare a Politicii Agricole Comune (PAC) și de a ușura povara fermierilor europeni.

Mullooly l-a creditat pe comisar pentru „deschiderea sa către dialog”, dar a adăugat că „deziluzia și frustrarea resimțite de familiile de fermieri din întreaga Europă… nu s-a diminuat”.

Europarlamentarul irlandez independent a cerut reforme „urgente și realiste” pentru a asigura viabilitatea și sustenabilitatea agriculturii familiale.

Potrivit lui Mullooly, scrisoarea sa către comisar a citat „angajamentul personal” al acestuia din urmă de a „revizui, reduce și elimina birocrația inutilă care împiedică viabilitatea și sustenabilitatea agriculturii familiale”.

El a cerut comisarului Hansen să „acționeze în conformitate cu angajamentele… și să se asigure că PAC servește oamenilor pe care a fost conceput să îi sprijine”.

familie vaci o

Europarlamentarul a declarat: „Într-un moment critic pentru agricultura europeană, îi solicit comisarului Hansen să se concentreze asupra nevoilor reale ale familiilor de fermieri și să realizeze reforme inteligente și eficiente care vor menține agricultura familială în centrul vieții rurale europene”.

Cele nouă puncte prezentate de Mullooly în scrisoarea sa includ o creștere a pragului de inspecție în următorii cinci ani, astfel încât fermele sub 30 de hectare să fie scutite de „sarcini disproporționate de conformitate”.

Mullooly cere, de asemenea, să se pună capăt raportării încrucișate, spunând că fondurile PAC „nu ar trebui utilizate pentru a desfășura activități de conformitate pentru alte organisme de reglementare”.

„Problemele deja adjudecate de Comisia pentru Relații la Locul de Muncă (WRC) nu ar trebui să necesite o implicare suplimentară din partea Departamentului Agriculturii [Alimentației și Marinei]”, a spus europarlamentarul.

Al treilea punct subliniat de Mullooly este necesitatea unui sistem unic de cartografiere, în care un sistem unificat de cartografiere a terenurilor agricole este utilizat atât pentru schemele de plăți din Pilonul I, cât și pentru Pilonul II. El a spus că duplicarea actuală „duce la întârzieri inutile, sarcini administrative și confuzie”.

Europarlamentarul solicită de asemenea eliminarea „inspecțiilor redundante”, spunându-i comisarului Hansen că, în cazul în care un fermier a fost inspectat și considerat conform, nu ar trebui să fie necesare inspecții suplimentare decât dacă circumstanțele s-au schimbat substanțial.

Restul celor nouă puncte prezentate de europarlamentar sunt următoarele:

Fără sancțiuni duble, în cazul în care nu se aplică penalități de finanțare PAC dacă un fermier este deja sancționat de o altă agenție de stat;
Clarificarea responsabilităților agenției, astfel încât inspecțiile PAC să nu se suprapună cu responsabilitățile altor organisme;
Reformarea plăților pentru tinerii fermieri pentru a încuraja noii intrați în agricultură;
„Mesaje consecvente” către fermieri, astfel încât comunicarea să fie „clară și previzibilă”;
Nicio modificare retroactivă a regulilor, astfel încât, odată ce o schemă sau un regulament a început, nicio nouă modificare a regulilor nu este „introdusă în timpul jocului”. (agriland.ie)

Cisteste si...

colaj termen control o

Subvenții APIA: Un singur control pe an!

Subvenții APIA. Fermierii europeni, sprijiniți printr-un nou pachet de simplificare: „Pentru prima dată, competitivitatea este discutată alături de schimbările climatice.” […]

Recomandările redacției
Ultimele articole
nicusor dan legi

Legi promulgate ASTĂZI de Nicușor Dan!

Legi. Președintele României, Nicușor Dan, a promulgat patru legi esențiale pentru agricultură, transport și administrație. Actele normative aduc schimbări importante […]

Citește mai multe știri →