De ce să ne informăm? Ca să avem o şansă. Şansa de a şti despre acel „ceva” înainte să se întâmple. Înainte să fie prea târziu. Bulversarea generalizată în care se află societatea şi economia românească se simte sau se resimte şi în agricultură.
Acel „ceva agricol” pe care îl ştim cu toţii este potenţialul. Adică ceea ce teoretic avem, ne mândrim cu el, fac supremii conducători ai agriculturii o scuză şi un pretext din el de câte ori au ocazia dar... când vine vorba de cifre, cele reale, potenţialul nostru se cam face de ruşine. Şi asta e trist şi demn de toată mila. Realitatea vine din teren, din terenul agricol, acolo unde lucrurile se întâmplă într-o cu totul altă ordine, unde acel „ceva” capătă cu totul alte valori decât cele optimiste, hazardiste sau populiste, lipsite de conţinut, ale celor care doar se joacă de-a agricultura.
Noi, cei care ne permitem să scriem despre agricultură, o facem cu toată răspunderea, bazându-ne pe ceea ce se întâmplă cu adevărat în jurul nostru. Lucruri şi fapte pe care le observăm zi de zi, aduse la cunoştinţa noastră de cei care se lovesc de prea multe nedreptăţi şi lacune ale unui sistem lăsat intenţionat în derivă. Noi informăm pentru ca agricultura românească să ştie să aleagă, să decidă şi să ia măsuri în cunoştinţă de cauză.
În timp ce milioane de euro iau drumul întortocheat al „caravanelor de informare” (e un fel de-a zice că aruncă statul cu banii pe fereastră), presa agricolă trăieşte datorită dumneavoastră, celor care ne citiţi, şi firmelor care îşi promovează produsele şi serviciile. Tocmai de aceea noi, cei de la Ferma Media Grup, din care face parte şi portalul agroinfo.ro, ne asumăm nevoia de informare în agricultură şi facem din asta preocuparea noastră zilnică.
Scopul sau crezul nostru este ca într-o bună zi să avem ocazia să scriem că potenţialul nostru, care există cu adevărat, s-a concretizat în:
• producţii pe bune (nu doar pe hârtie!)
• spaţii de depozitare adecvate, suficiente şi la costuri pertinente pentru producătorii agricoli (pentru ca omul să nu-şi vândă recolta direct din câmp, la preţul impus de comercianţi/intermediari)
• politici agricole naţionale cu adevărat orientate spre agricultori şi spre promovarea producţiei interne pe marile pieţe europene şi mondiale
• asigurarea unor subvenţii din bugetul naţional care să reducă decalajul fantastic dintre fermierii români şi omologii vest-europeni
şi aşa mai departe...
Acestea fiind spuse, vă invităm la o nouă provocare jurnalistică, de data aceasta online. Noul agroinfo.ro vă va ţine în permanenţă conectaţi la actualitatea agricolă, prin fluxul continuu de ştiri, newsletter, forum, comentarii şi discuţii, opinii şi editoriale. Aşteptăm impresii, sugestii, comentarii.
Să aveţi un an agricol cu previziuni optimiste şi realiste!