Adama
AGRICOVER

Luaţi MĂSURI URGENTE ca să ASIGURĂM HRANA POPULAŢIEI cu PRODUSE ROMÂNEŞTI!

Publicat: 25 martie 2020 - 12:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SPRIJINIŢI PRODUCĂTORII ROMÂNI! Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt cer implicarea imediată a autorităţilor pentru a găsi pârghiile de colectare și distribuire a produselor românești în supermarketuri, în contextul restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Reprezentanţii celor două organizaţii propun măsuri urgente prin care producătorii români să îşi poată vinde produsele şi să fie asigurat fluxul de marfă din producţia autohtonă către populaţie.

Redăm mai jos comunicatul transmis de cele două organizaţii către AGROINFO:

În contextul pandemiei de COVID-19, care a dus la măsuri de protecţie a populaţiei şi, ca urmare, a imposibilităţii ca producătorii agricoli să îşi poată comercializa marfa prin intermediul pieţelor agro-alimentare sau prin pieţele de en-gros, Federaţia Naţională a Lucrătorilor şi Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt consideră că se impun unele măsuri care să ducă la asocierea micilor producători, astfel încât să le asigure capitalul de lucru prin comercializarea produselor.

În acest sens, avansăm următoarele propuneri:

  • 1. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole şi ale Primăriilor, a produselor şi cantităţilor de produse disponibile pentru comercializare;
  • 2. Identificarea, prin intermediul Direcţiilor Agricole, Primăriilor, a asociaţiilor de producători, cooperativelor, societăţilor comerciale care să preia şi să distribuie produsele vegetale obţinute în fermă, care să fie acreditate de către Ministerul Agriculturii pentru comercializarea legumelor şi fructelor;
  • 3. Ministerul Agriculturii să solicite marilor comercianţi (supermarket-uri, hypermarket-uri) necesarul de produse vegetale proaspete (legume şi fructe), în vederea achiziţionării acestora de pe piaţa internă - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete;
  • 4. Punerea la dispoziţie a unei platforme on-line prin intermediul căreia comercianţii, firmele de catering, hotelurile să poată comanda legume şi fructe direct de la producători - măsură care are ca scop asigurarea vânzării legumelor şi fructelor proaspete, monitorizarea preţurilor de vânzare de către producători, dar şi de comercializare de către comercianţi;
  • 5. Scutirea de la plata impozitului pe venit şi de la plata impozitelor pe terenuri şi utilaje agricole numai pentru producătorii agricoli care comercializează legumele şi fructele prin forme asociative (asociaţii, cooperative, societăţi comerciale);
  • 6. Subvenţionarea de către stat a motorinei utilizate în fermă pentru producerea de legume (sere, solarii), a energiei electrice, a apei pentru irigat, precum şi a inputurilor necesare producţiei (seminţe, substanţe necesare producţiei);
  • 7. Asigurarea, contra cost, a transportului produselor agricole, acolo unde se solicită, precum şi asigurarea fluxului de ambalaje în vederea comercializării contra cost.

Măsurile propuse sunt de natură să încurajeze asocierea, să asigure fluxul necesar de legume şi fructe populaţiei, să asigure marfa de calitate produsă de către producătorii români în marile reţele de magazine, dar şi în magazinele mici de cartier, fapt ce va duce la o creştere a încasării TVA din produsele agricole, şi, totodată, va asigura producţia de legume şi fructe, fără ca statul să vină în mod direct cu vreun ajutor material, ajută fermierii indirect prin măsurile dispuse.

Preşedinte FNL - Horaţiu Raicu
Preşedinte SPA Olt - Ion Păunel

Fructe ÅŸi legume_b

Vizualizat: 8531 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

Fermierii din Polonia, din nou în stradă

26 noiembrie 2024 - 18:28

Fermierii din Polonia protestează din nou și au blocat iar un punct de frontieră cu Ucraina. Ei nu permit intrarea camioanelor cu produse agricole din țara vecină, nemulțumiți de prețurile mici cu care sunt importate acestea.

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

Subvenție APIA de 100 euro/vacă la plată din 2 decembrie!

26 noiembrie 2024 - 06:21

Pe lista plăților în avans nu au fost incluse toate schemele de plată de care beneficiază fermierii și crescătorii de animale în acest an. Astfel, la plățile finale, demarate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) din data de 2 decembrie 2024. Una dintre subvențiile așteptate de crescătorii de vaci este PD-27 - Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

Ajutor direct în contul fermierilor, s-a aprobat!

25 noiembrie 2024 - 18:25

Uniunea Europeană a aprobat acordarea unui sprijin financiar de până la 42.000 de euro pentru fermierii afectați de dezastre naturale. Decizia permite utilizarea fondurilor necheltuite din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) pentru a oferi asistență de urgență în cazuri precum inundații, incendii sau alte evenimente climatice extreme.

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

Împrumuturi pe termen lung pentru fermieri!

25 noiembrie 2024 - 11:45

Fermierii spun că e dificil accesul la capital în România şi vor credite pe termen lung, de 20 până la 40 de ani, pentru achiziţia de terenuri, considerând că aceasta este perioada necesară pentru amortizarea costurilor.

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

Cum aflați când vin banii de la APIA pentru vaci, oi, agro-mediu?

25 noiembrie 2024 - 07:53

Când iau subvențiile APIA pe vaci, dar pe oi, dar agro-mediu? Întreabă fermierii, crescătorii de animale care încă au conturile goale. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le răspunde pe pagina Facebook.

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

Bani în plus de la APIA anul ăsta pentru pajiști, 267 euro/ha!

25 noiembrie 2024 - 06:20

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază anul acesta de o subvenție APIA de maxim 267 euro/ha dacă au cultivat semințe pentru plante furajere pe suprafețele de pajiști și au bifat în cererea unică APIA PD-20 Sprijinul cuplat semințe pentru plante furajere.

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

Subvenția APIA zootehnie și vegetal pe care o cereți în decembrie! Pregătiți actele!

24 noiembrie 2024 - 09:40

Fermierii, crescătorii de animale beneficiază de ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură. Această subvenție plătită de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este diferența dintre acciza standard și acciza redusă aplicată la motorina folosită în agricultură.

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

Veste grozavă pentru crescătorii de animale! Se schimbă legea pășunilor!

21 noiembrie 2024 - 14:37

Crescătorii de animale din România au mereu probleme cu pășunea închiriată de la primării. Se întâmplă adesea ca aceste suprafețe să ajungă la cei care nu dețin animale și nu pot asigura încărcătura minimă de 0,3 UVM/hectar. Legea se schimbă, anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii, Florin Barbu, la întâlnirea pe care a avut-o miercuri, 20 noiembrie 2024, cu crescătorii de ovine.

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

Oficial! Oierii primesc de la APIA 60 euro/ovină!

21 noiembrie 2024 - 12:54

O nouă subvenție este pregătită pentru crescătorii de ovine cu un cuantum de 60 euro/ovină, dar nu mai mult de 42.000 de euro pentru un beneficiar. Anunțul a fost făcut astăzi de Ministerul Agriculturii, după o întâlnire pe care a avut-o ministrul agriculturii Florin Barbu cu oierii. 

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

Ce sumă luați de la APIA pentru un hectar cu lucernă!

21 noiembrie 2024 - 07:07

Fermierii, crescătorii de animale care au cultivat lucernă primesc anul viitor, în contul acestui an, pe lângă plățile directe primite anul acesta, și sprijinul cuplat pentru lucernă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La furat...

La furat...
Doi lupi se duc să fure oi. Detalii