Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun, Domenii şi Servicii Conexe AGROSTAR au organizat, zilele trecute, la Buzău, conferinţa regională care a marcat finalizarea implementării proiectului “ Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale (DIA) în mediul rural”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane.
La eveniment au ţinut să fie prezenţi fermierii buzoieni, care au fost beneficiari ai proiectului derulat în perioada noiembrie 2008 – octombrie 2011, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, profesori de la Colegiul Agricol ”Dr. Angelescu”.
“ Grupul nostru ţintă, format din 52 de persoane, a fost constituit din manageri, şefi de asociaţii şi persoane fizice autorizate din domeniul agricol, şomeri şi persoane fără ocupaţie. Am organizat cursuri de informatică şi de limba engleză, un curs de securitate şI sănătate în muncă şi un curs de antreprenoriat”, a declarat Vasile Olteanu, reprezentantul zonal în cadrul proiectului DIA, potrivit ziarului Opinia.
¤ Specialiştii AGROSTAR vor întocmi gratuit dosarele pentru Măsurile112 de instalare a tinerilor fermieri şi 141 de sprijinire a fermelor de semisubzistenţă
În viitorul apropiat, AGROSTAR intenţionează să deschidă un Centru de consultanţă şi consiliere pentru a sprijini accesarea de fonduri europene pentru Măsurile112 de instalare a tinerilor fermieri şi 141 de sprijinire a fermelor de semisubzistenţă. “Pentru aceste două măsuri, dosarele se vor face gratuit de către specialiştii Federaţiei AGROSTAR. Deocamdată, nu avem un sediu, dar se va rezolva şi această problemă”, a continuat Vasile Olteanu.
¤ AGROSTAR a pus în operă, la nivel naţional, proiecte în valoare totală de peste 40 milioane de euro
Numai în cei trei ani de implementare proiectului “Dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale în mediul rural”, peste 900.000 de persoane au fost informate cu privire la oportunităţile de formare, s-au organizat cursuri privind formarea de bază pentru 4.000 de persoane din mediul rural în diverse domenii ca: antreprenoriat, tehnica informaţiei şi comunicaţiei, limba engleză, sănătate, securitate şi igiena la locul de muncă, iar peste 2.000 de persoane au beneficiat de serviciile furnizate în cadrul celor două Centre de Formare pentru întreprinzătorii din mediul rural din Târgovişte şi Slatina, înfiinţate în cadrul proiectului.