Adama
AGRICOVER

Programul pentru WORKSHOP-ul : Valorificarea Plantelor Textile

Publicat: 10 ianuarie 2012 - 08:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comitetul de iniţiativă, format din reprezentanţii unor ONG-uri, (Tradiţie şi Identitate - Timişoara, Ecoruralis - Cluj Napoca, Euroarmonia - Maramureş, Ecom Transilvania - Cluj Napoca), sprijinit de către reprezentantul Univ. „Aurel Vlaicu” Arad şi în acord cu opiniile unor specialişti din agricultură, mica industrie, cercetare şi Poliţia antidrog, organizează la Arad - în incinta Universităţii „Aurel Vlaicu” Sala Senatului, Bd.Revoluţiei nr.77, în data de 16.01.2012, WORKSHOP-ul Valorificarea Plantelor Textile.

Înaintea evenimentului propriu-zis va avea loc conferinţa de presă privind rezultatele preliminare ale Proiectului  Pos-Cce 210/2010 Basteures.

Aceasta se va desfăşura după cum urmează:
11.00 - Cuvintul de deschidere: Rector U.A.V - Prof.dr. Lizica MIHUT
11.05 - Cuvintul directorului de proiect - Prof. Dr. Ryszard Kozlowski.
11.10 - Cuvintul monitorului de proiect - Ec. Crisan Gheorghe
11.15 - prezentarea rezultatelor partiale ale proiectului existent, responsabil stiintific de proiect - C.S II Conf..Dr. Cecilia Sirghie.
11.25 - 12.00 posibilitati de finantare prin Fonduri Structurale - responsabil de implementare proiecte finantate din Fonduri Structurale, Ec. Gheorghe Cristescu. Poli de competitivitate si alte tipuri de proiecte.

12.00-18.00 WORKSHOP : VALORIFICAREA PLANTELOR TEXTILE
Programul dezbaterilor cuprinde aspecte privind:
12.00 -14.00
I. Relansarea culturilor de plante textile in cadrul legal actual, dificultati in aplicarea legilor - Aspecte specifice privind Canepa Industriala (Cannabis sativa L ).
II. Informatii si consultanta privind infiintarea culturilor de In si Canepa ind. / valorificarea traditionala si durabila a tulpinilor si semintelor, pentru accesarea unor finantari interne si internationale de catre cultivatori si procesatori.

Invitati:
1. Directia Agricola Arad - Director ing. Malaies Ioan - Legislatia nationala pentru cultura canepii si inului.
2. Politia antidrog- Controlul culturilor de Canepa industriala
3. Camera Agricola Arad - Director Alda Adam - Strategia nationala privind dezvoltarea agriculturii - canepa si inul. Identificarea potentialilor cultivatori.
4. C J Arad Directia Programe si Dezvolatre - Lucica Chisbora - Strategii nationale privind sectorul cinepa si in.
5. APDRP Arad - Director Arsenie HANDRA - posibilitati de finantare FEADR cultura si procesarea cinepii. Proiecte pentru culturi de cinepa si de in.
6. APIA Arad - Director Gheorghe ALDA - Subventii pe suprafata cultivata si pe cultura de cinepa/in. Informatii privind intocmirea si depunerea dosarelor.
7. SCDA LOVRIN-dr.ing Carmella Sandor / SECUIENI- dr.ing. Ctin Gauca - Obtinerea in tara a Canepii industriale romanesti, avizate pentru culturi agricole.
8. SC CANAH srl - Manager Oana Suciu, Valorificarea Semintelor de Canepa industriala
9.UAV - Conf.dr.ing. Cecilia Sarghie - Procesarea si valorificarea eficienta a tulpinilor de plante textile

14.00-15.00 PAUZA DE CAFEA.

Microexpozitie edificatoare.
15.00-15.30
III. Posibilitati tehnologice eficiente, de valorificare durabila a tulpinilor / semintelor de In si Canepa industriala, cultivate pe suprafete mari, mici si f.mici.
15.30 - 16.30
IV. Discutii privind lansarea unui proiect finantat din Fonduri Structurale - Pol de competitivitate.
16.30- 18.00
V. Concluziile intalnirii.

Parteneri Media ai evenimentului: FERMA, RECOLTE  BOGATE şi AGROINFO.RO

Vizualizat: 2567 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

WORKSHOP – Valorificarea fibrelor naturale româneşti

WORKSHOP – Valorificarea fibrelor naturale româneşti

Comitetul de iniţiativă, format din reprezentanţii unor ONG-uri, (Tradiţie şi Identitate - Timişoara, Ecoruralis - Cluj Napoca, Euroarmonia - Maramureş, Ecom Transilvania - Cluj Napoca), sprijinit de către reprezentantul Univ. „Aurel Vlaicu” Arad şi în acord cu opiniile unor specialişti din agricultură, mica industrie, cercetare şi Poliţia antidrog, organizează la Arad - în incinta Universităţii „Aurel Vlaicu” Sala Senatului, Bd.Revoluţiei nr.77, în data de 16.01.2012, orele 11 WORKSHOP-ul de relansare a culturilor de plante tehnice.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii