Adama
AGRICOVER

Clubul Fermierilor Agricover a obţinut o producţie de un milion de tone de cereale şi seminţe oleaginoase în 2011

Publicat: 19 decembrie 2011 - 11:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Grupul Agricover şi 135 de fermieri, constituiţi în Clubul Fermierilor Agricover, au obţinut, anul trecut, o producţie de un milion de tone de cereale şi seminţe oleaginoase, iar pentru 2012 îşi propun creşterea cu 50% a volumului de marfă tranzacţionată în cadrul Clubului şi creşterea cu 50% a valorii finanţărilor şi a vânzărilor pe credit a input-urilor.

Potrivit unui comunicat trimis presei, Clubul Fermierilor Agricover reuneşte, prin cele 135 de ferme partenere, o suprafaţă totală de peste 205.000 hectare, iar capacitatea de producţie a fermelor membre acoperă necesarul de hrană pentru unul din zece români şi poate asigura 10% din exportul de grâu al României.

Clubul Fermierilor Agricover sărbătoreşte un an de la înfiinţare
Această organizaţie împlineşte un an de la înfiinţare, cu acest prilej lansându-se oficial cele cinci cluburi care fac parte din Clubul Fermierilor Agricover.

De asemenea, Grupul Agricover anunţă certificarea statutului de membru fondator al celor 135 de ferme care îl compun în momentul de faţă.
„Am decis să susţinem o iniţiativă precum Clubul Fermierilor Agricover pentru că, împreună, avem capabilităţile necesare pentru creşterea performanţelor economice, creşterea puterii de negociere şi siguranţa afacerii fiecărui membru. Acest parteneriat solid este susţinut de Agricover prin echipa de 57 de profesionişti în vânzări, achiziţii, consultanţă, servicii financiare, prin soluţii sigure pentru depozitarea şi transportul recoltelor şi cu peste 10 ani de experienţă în domeniu”, a declarat directorul general al Grupului, Robert Arsene, citat de Agerpres.

Clubul Fermierilor Agricover este o organizaţie informală ce are drept scop creşterea performanţelor de producţie şi respectiv economice, prin încurajarea cooperării între fermieri profesionişti, cu susţinerea Grupului Agricover.
În 2011, Grupul Agricover a finanţat şi creditat inputuri (seminţe, pesticide şi îngrăşăminte) în valoare de 182 milioane de lei.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2311 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – acţiuni de colectare şi gestionare a gunoiului de grajd

Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi – acţiuni de colectare şi gestionare a gunoiului de grajd

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) a realizat, în cadrul Proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” finanţat de Banca Mondială şi Guvernul României, recepția în teritoriu a platformelor comunale și platformelor individuale de colectare şi gospodărire a gunoiului de grajd în 9 comune, se arată într-un comunicat al MMP.

Noutăţi AGRALIM: APIA Iaşi, Partener Instituţional al Târgului AGRALIM 2012

Noutăţi AGRALIM: APIA Iaşi, Partener Instituţional al Târgului AGRALIM 2012

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Iaşi este Partener Instituţional al Târgului AGRALIM ce va avea loc în perioada 27 - 30 septembrie 2012, la Centrul Expoziţional Iaşi.

România – stat partener la „Săptămâna Verde”, între 20 şi 29 ianuarie 2012

România – stat partener la „Săptămâna Verde”, între 20 şi 29 ianuarie 2012

„Săptămâna Verde” este cea mai importantă expoziţie internaţională din lume în domeniul alimentar, al agriculturii şi horticulturii şi este organizată la Berlin în perioada 20 – 29 ianuarie 2012. 

APIA România a semnat Acordul de cooperare cu MVH din Ungaria

APIA România a semnat Acordul de cooperare cu MVH din Ungaria

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din România şi Agenţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (MVH) din Ungaria au semnat miercuri, 7 decembrie 2011, la Budapesta, Acordul de Cooperare. Noul acord a fost semnat de Directorul General APIA, Florin Marius FAUR şi de Preşedintele MVH, Peter PALKOVICS.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Aşa o fi?

Aşa o fi?
Dacă soţul este gelos, înseamnă că te iubeşte Detalii