Dorna Candrenilor din Suceava a găzduit, timp de 4 zile, din 26 iunie până pe 29 iunie, un târg internațional de elită în zootehnie. În centrul atenției au fost genetica de vârf și exemplarele cele mai performante din rasele bovine, cabaline, ovine și caprine.
Locul expoziției a fost ales strategic, aeroportul Floreni din Dorna Candrenilor, plasat în imediata vecinătate a localității Vatra Dornei ( la 8 km distanță) și la granița a două regiuni importante pentru zootehnia românească: Moldova și Transilvania. Au fost expuse 200 de exemplare de animale de rasă.
La bovine au fost prezentate 8 rase. Angus, cea mai populară rasă de vaci pentru carne din lume (75% din efectivele de vite pentru carne); Bălțata Românească, indicată pentru producția de lapte și carne, potrivită pentru ferme și gospodării, Bruna, recunoscută și pentru rezistența la boli și adaptabilitate; Charolais, care poate atinge 700-1.100 kg la maturitate, iar taurii, 1.000-1.650 kg; Fleckvieh, crescută pentru lapte poate să ofere 30 kg/zi; Holstein, rasa numără 10 milioane de capete în toată lumea; Limousine, renumită și recunoscută pentru carne; Montbeliard, rasă mixtă de tip lapte-carne; Simmental, renumită pentru viteza de dezvoltare a vițeilor.
În incinta târgului au fost expuse și 4 rase de cai: Ardeneză, care se pretează la muncile grele fiind cai extrem de rezistenți; Semigreu Românesc, o rasă tânără care poate tracta o greutate mai mare de 3-4 ori decât greutatea lor; Huțulul, un cal de talie mică, are înălțimea de 150 cm și Shagya Arab, recomandat pentru sport și călărie datorită temperamentului docil.
Vizitatorii au putut admira și 12 rase de ovine. Rasa Awassi, crescută pentru producțiile superioare de carne și lapte; Dorper, cu 3 fătări în 2 ani și rată mare a gemenilor; Île de France, mieii îngrășați ating 40 kg la 4 luni; Suffolk, cea mai mare viteză de creștere dintre toate rasele de carne; Țurcană, cea mai populară rasă din România; Tigaie, exploatată pentru carne, lapte și lână în Banat; Jura, care atinge 80-90 kg la maturitate; Karakul, exploatată pentru producția de lapte; Merinos, crescută pentru lână și carne; Texel, recomandată pentru carne; Țurcană Bală de Bistrița, care dă 80-100 litri de lapte pe sezon și Brează de Petroșani, o varietate a țurcanei. Caprinele au fost reprezentate prin trei rase: Murciano Granadina, 530 litri de lapte/lactație; Saanen, rasă de lapte și Anglo Nubiana, deosebit de rezistentă.
A fost un eveniment complex în cadrul căruia și-au prezentat produsele peste 100 de companii cu genetică de vârf, soluții de nutriție și îngrijire, echipamente zootehnice. Nu au lipsit echipamentele și utilajele performante. Organizatorul ABplus a reușit să îmbine în program defilările, concursurile, prezentările în ring cu conferințele, dezbaterile și demonstrațiile. Fermierii nu au ratat Festivalul de la Munte și nici festivitatea de premiere a celor mai valoroase exemplare expuse, premiile au însumat 10.000 de euro, sau vânzarea cu strigare a animalelor de rasă.