Aflat la cea de-a 28-a ediţie, Târgul Creatorilor Populari din România aduce la Sibiu, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, între 12 şi 14 august 2011, peste 200 de meşteri pricepuţi din toate zonele ţării.
Prilejuri excelente de socializare, târgurile propun schimburi de experienţă între specialiştii meşteşugurilor tradiţionale, etalarea celor mai reprezentative produse ale fiecăruia, spre bucuria iubitorilor de artă tradiţională şi a celor care se află în căutarea unor obiecte de utilitate casnică.
Întreaga tipologie a meşteşugurilor tradiţionale va fi reprezentată în târg: ţesut, brodat, olărit, încondeiat ouă, sculptură în lemn şi os, pictură de icoane, cojocărit, confecţionat măşti, podoabe, păpuşi, instrumente muzicale şi pălării, împletituri de fibre vegetale. Atmosfera specifică târgului este completată de nelipsitele standuri de turtă dulce – „puiul târgului” de odinioară – care face deliciul publicului vizitator.
Meşterilor români li se vor alătura şi în acest an invitaţi din Bulgaria (meşteri propuşi de către muzeul partener din Gabrovo) şi Republica Moldova. Beneficiind de un cadru mirific, la care îşi dau concursul deopotrivă exponatele muzeului în aer liber şi natura, pitorescul costumelor populare, varietatea şi calitatea produselor, târgul a devenit un punct de atracţie pentru publicul sibian, turiştii români şi străini.
Târgul Creatorilor Populari din România va fi însoţit de Festivalul Naţional al Tradiţiilor. Având ca model Festivalul Folcloric „Smithsonian” (organizat anual încă din 1966, în Washington D.C., de către Institutul Smithsonian), la care România a participat ca invitat de onoare la ediţia din 1999, Complexul Naţional Muzeal ASTRA a iniţiat, în anul 2001, organizarea acestui eveniment de mare anvergură.
Prin această valoroasă iniţiativă, o ţară întreagă îşi recuperează şi îşi prezintă, la scenă deschisă, tradiţiile şi o lume întreagă este invitată să le cunoască.