O nouă serie a Târgurilor de produse tradiţionale „Festin Românesc” va debuta în 30 septembrie, în Parcul Sebastian din Bucuresti; aceasta va găzdui toate cele cinci ediţii de toamnă-iarnă 2011 ale deja celebrelor târguri, unde deliciile culinare tradiţionale sunt la ele acasă.
SONIMPEX SERV COM – producătorul binecunoscutului Magiun de prune Topoloveni – continuă să organizeze în Parcul Sebastian din Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 5, o nouă serie de cinci târguri tradiţionale românesti, unde vizitatorii pot face o „călătorie culinară” degustând bunătăţile aduse din toată ţara si nu numai.
Evenimentele sunt programate astfel: 30 septembrie - 2 octombrie, 28-30 octombrie, 11-13 noiembrie, 2-6 decembrie, 17-23 decembrie.
Întrucât ediţiile anterioare ale târgurilor „Festin Românesc” s-au bucurat de succes în rândul vizitatorilor, organizatorii îi vor întâmpina si de această dată cu noutăţi pe iubitorii de mâncare tradiţională, gurmanzi şi gurmeţi, astfel încât plăcerea degustărilor să fie deplină.
Primul târg este dedicat recoltei
Astfel, primul târg va fi dedicat recoltelor toamnei bogate, iar atracţia acestuia va fi mustăria instalată pe loc, pentru a face ca mustul proaspăt să curgă în paharele vizitatorilor.
Produsele Fabricii de Magiun de Topoloveni vor fi şi ele la mare căutare: zacusca de vinete, dulceţurile din fructe fără zahăr adăugat şi fără conservanţi (din cireşe negre, vişine şi afine ecologice) şi proaspătul magiun de prune îi vor aştepta pe consumatorii atenţi la sănătatea lor şi preocupaţi să-şi procure din întreg haosul alimentar de pe piaţă o hrană cât mai „vie”, cu proprietăţi nutriţionale deosebite.
Peste 25 de mici producători din ţară vor mai fi prezenţi în Târgurile „Festin Românesc”, pentru a oferi: branza din lapte de vacă, oaie şi capră cu derivate: caşcavele (afumate şi neafumate), telemea, urdă (dulce şi sărată), burduf (simplu şi în coaja de brad), specialităţi de branză cu verdeţuri, caşuri (brânza fermentată în mod tradiţional); carne şi preparate din carne (carnaţi, pastrame, afumături): specialităţi din raţă, gâsca şi jigo de berbecuţ; specialităţi secuieşti; pastrame şi carnaţi din carne de vânat; pastrame şi cârnaţi din oaie; salamuri, parizer, carnaţi, tobă, sarmale maramureşene cu brânză, ceapă verde şi pasat, sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi păsat şi plăcinta maramureşeană cu brânză - produse tradiţionale atestate din 2009; cafea la nisip; specialităţi internaţionale: italieneşti (brânzeturi, prosciutto), frantuzeşti (dulceţuri) şi ungureşti; pâine şi specialităţi de panificaţie; miere de albine: miere ecologică, specialităţi preparate cu miere şi propolis, sucuri şi bragă – oferite de producători din Blaj (Alba) şi Constanţa; dulciuri, ceaiuri şi siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe şi cereale (braga); băuturi alcoolice obiecte meşteşugăreşti, vase din ceramică, îmbrăcăminte, etc.
Vizitatorii se vor mai putea opri la restaurantul prezent în târg, pentru a servi din mâncărurile aburinde: sarmale maramureşene, grătare din cărnuri aromate şi legume perpelite. Şi cum mâncarea bună merge bine cu o muzică de calitate, pe târgoveţi îi va binedispune cântăreţul Ion Popa, autorul Imnului Magiunului de prune Topoloveni.