O nouă ediţie a târgului de produse tradiţionale de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Capitală, va aduce vizitatorilor sâmbătă şi duminică „plăcinta întinsă de Turnu”, specialitate sârbească, dulceaţa ecologică de trandafiri şi siropul de trandafiri, precum şi scrumbia anti-diabet, acestea fiind doar câteva din produsele noi pe care bucureştenii le pot cumpăra.
Totodată, bucureştenii mai pot mânca fie păstrăv prăjit cu mujdei de usturoi pregătit de gospodarii Mihai şi Ionela Paliştan din Palanca, fie diverse sortimente de peşte aduse de Don Mariano, managerul firmei Costiana.
Ziua Universală a Copilului – „Cum văd ei târgul”
Duminică, de Ziua Universală a Copilului, organizatorii aşteaptă cât mai mulţi copii la concursul tematic „Cum văd ei târgul”, ce înseamnă apicultura, acvacultura, pomicultură, domeniul creşterii animalelor.
"Pentru că postul Crăciunului este la început, acum este momentul să alegeţi din feluritele tipuri de dulceaţă realizată în stil turcesc, foarte concentrată şi dulce - dulceaţă de smochine, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de smochine, nucă şi susan, dulceaţă de mure, dulceaţă de vinete. Nu îl ocoliţi nici pe Puiu Badea din judeţul Călăraşi care produce aduce asortate, puse chiar de el, după o reţetă proprie, naturală. Vă puteţi bucura, astfel, de castraveţi, gogonele, pepenaşi, morcovi, conopidă, mere şi varză. Acestea, puse toamna târziu la saramură, îşi păstrează aproape neatinse calitaţile curative şi constituie o sursă nepreţuită de vitamine naturale”, a spus, pentru Agerpres, Daniela Popa, manager Media Link Buisiness, organizatorul târgului.
Peste 25 de producători din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vaslui vor participa, sâmbătă şi duminică, la o nouă ediţie a Târgului naţional de produse ecologice, tradiţionale şi naturale de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice din Capitală.
sursa: Agerpres