O nouă ediţie a târgului de produse ecologice şi tradiţionale va avea loc sâmbătă şi duminică, în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti. Aici vizitatorii pot admira căiuţii, urşii, colindătorii şi mascaţii veniţi din comuna Tudora, judeţul Botoşani, şi pot cumpăra produse naturale pregătite în ferme şi gospodării ţărăneşti.
De asemenea, Ansamblul flăcăilor din Tudora va oferi, sâmbătă, începând cu ora 11.00, un program artistic inedit, un regal de datini şi obiceiuri.
Scop caritabil: Campania Fă un dar! Fii Moş Nicolae, fii Moş Crăciun!
„Şi pentru că săptămâna viitoare este prima ediţie dedicată cozonacului, deja pregătirile sunt în toi. Mai mult decât atât, Floarea Vasile, cunoscută şi drept Mama Floarea din Scărişoara, Olt, îşi încearcă cozonacul chiar de la ediţia a 77-a a târgului. Ea îl va coace la un cuptor încins cu lemne, pentru ca toţi cei prezenţi la târg să fie seduşi de mirosul cozonacului copt în aer liber. Continuăm, de asemenea, campania Fă un dar! Fii Moş Nicolae, fii Mos Crăciun! Astfel, timp de trei ediţii puteţi să donaţi pentru centrul de primire "Pinochio" din sectorul 1, unde 70 de suflete aşteaptă să vină şi pentru ei Moş Crăciun”, spune Daniela Popa, manager Media Link Buisiness, organizatorul târgului.
Producătorii vor aduce şi preparate inedite, precum curcan şi pui ecologic, dar şi preparate din carne de porc Mangaliţa.
De la târg nu vor lipsi nici produsele apicole, fasole boabe, ciuperci deshidratate, seminţe de floarea soarelui, pâine cu seminţe sau legumele proaspete şi murăturile aduse de familia Vasile din Scărişoara.
Totodată va fi pusă la dispoziţia vizitatorilor o diversitate de produse tradiţionale, de la brânzeturi de Bran, la palincă de Maramureş, vin de Dealu Mare şi Valea Călugărească, mezeluri din Ardeal şi Maramureş.
Producătorii aşteaptă comenzi pentru masa de Crăciun şi de Revelion care vor fi aduse la o ediţie specială, în perioada 17-23 decembrie.
sursa: Agerpres