Târgul de agricultură Indagra ar putea deveni în anii următori unul dintre cele mai importante târguri din Europa Centrală şi de Est, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.
„Mi-aş dori ca Indagra să devină în anii următori unul dintre cele mai importante târguri din Europa Centrală şi de Est pentru că târgurile din zonă, precum Ucraina, Polonia sau Rusia sunt departe de ceea ce avem noi la Bucureşti. Este greu să egalizezi târgurile de agricultură de la Berlin sau Paris, dar cred că în zona noastră, Indagra este unul dintre cele mai importante”, a spus ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.
Indagra s-a extins de la un an la altul
Potrivit acestuia investiţiile demarate de Romexpo pentru mărirea pavilioanelor şi a spaţiilor de expunere reprezintă un pas important pentru viitorul acestui târg, care este un element de reper în ceea ce înseamnă ofertele şi expunerea pentru fermieri.
„Anul acesta, Indagra este o realizare deosebită cu o creştere faţă de anii trecuţi ca participare, ca ofertă dar şi ca diversitate de produse. Au fost aduse o mulţime de produse, nu numai tradiţionale ci şi de origine regională şi locală, dar şi oferte de performanţă şi aici mă refer la utilaje noi, combine (...). Practic, Indagra este cel care contribuie din plin la modernizarea fermelor”, a spus Tabără, citat de agerpres.
Peste de 80% dintre micii producători, prezenţi la târgul Indagra 2011, cu produse tradiţionale s-au declarat mulţumiţi de modul de organizare a actualei ediţii a Indagra şi a numărului mare de vizitatori prezenţi la târg, chiar dacă nu toţi s-au lăudat cu vânzări record pentru că bucureştenii au avut din ce să aleagă.
Concurs naţional de taurine, ovine, caprine şi cabaline
Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) a organizat în ultima zi a târgului, duminică, a 5-a ediţie a Concursului naţional de taurine, ovine, caprine şi cabaline, unde în jur de 200 de animale au concurat pentru titlul de cel mai valoros exemplar din speciile menţionate.
Animalele aduse la Indagra sunt proprietatea crescătorilor de animale din România din asociaţiile de profil. Cabalinele aduse la târg aparţin Hergheliilor de stat aflate în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, dar şi crescătorilor particulari.