O nouă Ediţie a Târgului Naţional de Agricultură, Apicultură, Produse ecologice şi tradiţionale, ECOAGRIS îşi va deschide porţile în Parcul Bisericii Toma Cozma, în perioada 20-22 ianuarie.
O dată la două săptămânii, ieşenii şi toţi cei interesaţi pot vizita Târgul Naţional de Agricultură, Apicultură, Produse ecologice şi tradiţionale, ECOAGRIS, organizat în Parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi (Str. Toma Cozma, nr. 41, în apropierea Liceului „C. Negruzzi”).
Publicul larg îşi poate achiziţiona, între orele 10.00-16.00, de la ECOAGRIS nenumărate produse de calitate din diferite judeţe ale ţării. Nelipsite vor fi preparatele tradiţionale din carne din Maramureş, brânzeturi şi produse lactate din Suceava şi Iaşi, diverse soiuri de fructe din Maramureş (mere proaspte şi uscate, prune uscate cu miez de nucă în interior în loc de sâmbure etc.), miere de albine şi alte produse apicole din zona Dobrogei, o zonă foarte bogată în florescenţă.
De asemenea, în cadrul târgului ECOAGRIS vizitatorii se vor putea îndulci cu renumitele prăjituri de casă din Maramureş sau Iaşi, tradiţionalul cozonac secuiesc (kurtos kalacs) din Harghita, dulceţuri moldoveneşti şi multe alte produse tradiţionale.
Nici capitolul băuturi nu este mai prejos, vedetele acestei ediţii fiind horinca naturală de Prislop (Maramureş), pălinca naturală din Prisacani (Iaşi), dar şi berea de ghimbir (din Braşov).
Întrucât sezonul agricol se apropie cu paşi repezi, ECOAGRIS-Târgul pentru sănătatea ta adaugă încă o notă specifică prin prezentarea de produse, tehnici și inputuri autorizate pentru agricultură ecologică (fertilizatori şi amelioratori ecologici, fertilizatori având caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protecţia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologică a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentară (vinificaţie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directă pentru cei care implementează proiecte în agricultură, protecţia mediului, zootehnie sau industria alimentară.