Cea de-a patra ediţie a „Târgului cu bunătăţi” are loc, de vineri până duminică, în centrul staţiunii prahovene Sinaia, unde producătorii vor expune produse autohtone, de la brânzeturi până la dulciuri.
Potrivit informaţiilor primite de la organizatori, printre surprizele acestei ediţii se numără dulceaţa, oţetul şi siropul de trandafiri de la Ucea De Sus - Braşov, iar pentru prima data în cadrul acestui eveniment va fi expusă şi plăcinta de Turnu umplută cu dovleac, varză, brânză sărată, dulce sau cu mere.
De asemenea, turiştii vor putea cumpăra şi gusta brânzeturi de la Bran şi Fundata, preparate din carne din Rupea - Braşov, miere din stupinele de la Cârţişoara - Sibiu şi Cozla - Zalău, must, vin roşu fiert, struguri proaspeţi de la Valea Călugărească, palincă de la Zalău, zacuscă de la Valea - Popii, Argeş, dar şi bunătăţi dulci din toată ţara: prăjituri şi plăcinte maramureşene, bragă ialomiţeană, vestita turtă dulce din Bascov - Argeş sau ciocolată de casă din Lipova.
Produsele tradiţionale româneşti vor fi expuse şi la Viena
„Succesul ediţiilor anterioare ne determină să continuăm, aşa cum ne-am propus, tradiţia Târgului cu bunătăţi. Vreau să-i felicit pe producătorii care expun produsele tradiţionale româneşti în acest weekend în Viena, la invitaţia autorităţilor vieneze şi care vor fi prezente şi la Sinaia. Vă invit să le degustaţi'”, a declarat primarul de la Sinaia, Vlad Oprea.
La plecare, vizitatorii târgului vor putea să se fotografieze în costume populare la panoul special amenajat în zonă.