Adama
AGRICOVER

Sărbători creştine în perioada 31 decembrie 2012 – 6 ianuarie 2013. Sfântul Vasile cel Mare (Anul Nou)

Publicat: 30 decembrie 2012 - 16:35
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

31 L Sfânta Cuvioasa Melania Romana
1 M † Tăierea Împrejur cea după trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare (Anul Nou)
2 M Sfântul Serafim de Sarov; Sfântul Silvestru, episcopul Romei Hărţi
3 J Sfântul Proroc Maleahi; Sfântul Mucenic Gordie
4 V Soborul Sfinţilor 70 de Apostoli; Cuviosul Teoctist (Zi aliturgica) Dezlegare la ouă, lapte, brânza
5 S Ajunul Bobotezei; Sfântul Mucenic Teotempt şi Sfânta Muceniţa Teona; Cuvioasa Sinclitichia Post
6 D † Boboteaza - Botezul Domnului - Ap. Tit II, 11-14III, 4-7Ev. Matei III, 13-17glas 6, voscr. 9
Predica la Botezul Domnului - Ap. Tit II, 11-14III, 4-7Ev. Matei III, 13-17glas 6, voscr. 9

Tăierea Împrejur cea după trup a Domnului; Sfântul Vasile cel Mare (Anul Nou)
Tăierea împrejur cea după trup a Domnului nostru Iisus Hristos se prăznuieşte până astăzi pentru a arăta ca Domnul întru toate a luat trup asemenea nouă şi S-a supus rânduielilor Legii şi că nimic nu a stricat din cele vechi, ci doar a împlinit toate. Mântuitorul Hristos a primit această pentru a împlini şi desăvârşi rânduiala Legii Vechi, astfel încât să să pună în loc tăierea împrejur cea după Duh, a inimii.
Ca să astupe gurile ereticilor, care îndrăznesc a zice ca Domnul n-a luat trup, ci că S-a născut ca o nălucire, El a îndeplinit şi această rânduiala la Templu. Căci, de n-ar fi luat trup, cum S-ar fi tăiat împrejur? Ba mai mult, El a închis şi gurile iudeilor celor rău credincioşi, care îl acuzau că strică Legea.
Astfel, după opt zile de la Naşterea Lui din Fecioară Maria, a binevoit să fie adus în locul unde, după obicei, iudeii se tăiau împrejur. Aşa a fost tăiat împrejur şi I s-a dat numele Iisus, precum Arhanghelul Gavriil a vestit Fecioarei Maria la Buna Vestire.

Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei
Sfântul Vasile cel Mare a trăit pe vremea împăratului Valens, când Biserica era tare prigonita de necredinţa lui Arie. Sfântul ierarh Vasile a aparat cu toată puterea dreapta credinţă şi a îndrăznit să mustre chiar în faţă pe împăratul Valens, căzut şi el în erezia lui Arie.
Tatăl lui Vasile era din Pont şi se numea tot Vasile, iar mama sa era din Capadocia şi se numea Emilia. Sfântul Vasile a întrecut în ştiinţa pe cei din timpul sau şi pe cei din vechime, căci învăţase toată filozofia şi toate ştiinţele din vremea aceea. Apoi, a fost sfinţit arhiereu al Arhiepiscopiei din Cezareea Capadociei.
Sfântul Vasile a fost "un om foarte înalt la stat şi drept ca o făclie, uscăţiv şi slăbit de ajunare şi de veghere, oacheş la faţă, dar obrazul îngălbenit, nasul lunguieţ, sprâncenele cercuite şi plecate, asemenea omului gânditor, fruntea încreţită, umerii obrajilor ieşiţi, tâmplele adâncite, cam pleşuv la par, cu barba destul de lungă, căruntă pe jumătate".
Sfântul Vasile a dus lupte grele pentru credinţa ortodoxă. Prin cuvântările sale, sfântul a lovit în credinţele ereticilor, apoi a dat învăţături şi îndemnuri pentru buna întocmire a vieţii de zi cu zi, a luminat tainele cele adânci ale făpturii, a păstorit turma lui Hristos, învăţând pe toţi şi ajutând pe săraci, pe bolnavi şi pe bătrâni, în aşezământul sau vestit, numit Vasiliada.
Sfântul Vasile cel Mare a trecut către Domnul în anul 379, când nu împlinise încă 50 de ani.

 sursa: crestinortodox.ro

Ferma Media Grup urează La Mulţi Ani tuturor celor ce poartă numele Vasile şi derivate ale acestuia!

Vizualizat: 1420 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Sărbătorile de iarnă în tradiţia populară. Colindatul

Sărbătorile de iarnă în tradiţia populară. Colindatul

Colindatul sau uratul pe la case constituie un obicei străvechi, desigur precreştin, dar care, în timp, a ajuns să facă, s-ar zice, casă bună cu creştinismul. 

Sărbători creştine - Sfântul Arhidiacon Ştefan

Sărbători creştine - Sfântul Arhidiacon Ştefan

Sfântul Ştefan era iudeu de neam, din seminţia lui Avraam. Mărindu-se numărul creştinilor după întemeierea Bisericii şi crescând numărul cererilor pentru diverse slujiri ale Apostolilor, au fost aleşi din cadrul comunităţii, şapte bărbaţi "plini de Duh Sfânt şi de înţelepciune". 

Tradiţii de Crăciun în comunitatea slovacă din Nădlac

Tradiţii de Crăciun în comunitatea slovacă din Nădlac

Slovacii din jud. Arad mănâncă de Crăciun doar carne de porc sau de vită, mânjesc pomii fructiferi din gospodărie cu aluat de prăjituri, pentru ca aceştia să rodească şi aşează sub masă un coşuleţ cu boabe de grâu şi de porumb, dar şi cu firimiturile de pâine de la masa de sărbătoare, pentru ca recolta să fie bogată în anul următor.

Alte articole in aceasta categorie

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

Proiect finanțat de GAL: Film în sat!

19 octombrie 2024 - 08:27

Murighiol este capitala cinematografiei din România în perioada 19-20 octombrie 2024, când stadionul localității  găzduiește Festivalul de Film de artă Murighiol – Film în sat.

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

Târg 100% românesc! Micii și marii crescători de păsări în curtea MADR!

16 octombrie 2024 - 19:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează, în premieră, în perioada 18-20 octombrie 2024, în intervalul 09.00-19.00, un târg dedicat promovării și încurajării consumului de carne de pasăre, provenită din fermele românești.

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

Premiile pentru inovare VINITECH SIFEL. Lista premiilor 2024

14 octombrie 2024 - 16:40

Cu doar câteva săptămâni înainte de Târgul internațional de vinuri, fructe și legume (26-28 noiembrie), juriul de experți de la Vinitech-Sifel Innovation Awards a anunțat noile premii 2024. 79 de dosare au fost evaluate în acest an.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

Un manifest al fermierilor pentru strategii naționale privind managementul riscurilor în agricultură

17 septembrie 2024 - 06:16

Evenimentul emblematic al Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România, ZIUA PORUMBULUI OREZU a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024, la ferma domnului Nicolae SITARU, unul dintre fondatorii Forumului APPR.

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

Coborâtul oilor ținut astăzi fără oi!

08 septembrie 2024 - 19:02

Festivalul Folcloric Pastoral "Coborâtul oilor" de la Loman s-a desfăşurat duminică în absenţa ovinelor, în contextul apariţiei Pestei Micilor Rumegătoare (PMR) în România.

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

Primul Festival European al Bivolului se ține în Maramureș!

05 septembrie 2024 - 19:29

Pe 15 septembrie 2024, se desfășoară prima ediție a Festivalului European al Bivolului în Țara Lăpușului, satul Suciu de Jos.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Batrana Doamna 6+2
|
12. 31, 2012. Monday 18:18

Daca luam pe rand cele scrise mai sus și le cautam în Biblie, pentru ca vorbim de D-zeu și fiul Sau Isus Cristos, multi ar fi surprinși sa constate ca în Biblie = Cuvântul Lui D-zeu (IOAN 17 : 17), unele nu apar deloc, iar altele sunt scrise altfel fata de ce scrie mai sus. (1 Cor. 1 : 26 ; 1 Cor. 3 : 19 ; 2 Cor. 3 : 4,5)
Sa le luam pe rand :
1 - Dintre sărbătorile prezentate mai sus nici una nu apare în Biblie, ba mai mult primii creștini din secolul I n-au sărbătorit nici într-un fel ceea ce se sărbătorește astăzi. Toate sunt preluate ulterior de la popoarele păgâne, în sec. II - III .
2 - Isus Cristos a fost circumcis (sau tăiat împrejur) LUCA 2 : 21-24, pentru ca s-a născut într-o familie de evrei care respectau legea mozaica, nu pentru ca trebuia sa demonstreze cuiva ceva. El a propovăduit evanghelia (vestea buna) abia după ce s-a botezat nu când era un copil de 8 zile (LUCA 3 : 21 - 23). Iar după aceea nimeni n-a mai sărbătorit aceasta circumcizie, adică Biblia nu oferă nicăieri aceasta sărbătorire.
3 - Cel care i-a vestit Mariei ca va naște pe Fiul lui Dumnezeu, era Îngerul Gabriel (Gavril) nu era un Arhanghel (LUCA 1 : 26), de fapt în Biblie doar un singur înger apare cu titlul de Arhanghel, Mihael (Iuda 9 ; Daniel 12 : 1).
Iar limbajul folosit cred ca ar trebui sa fie conform cu vorbirea din zilele noastre, pentru ca Dumnezeu înțelege orice limba si nu cred ca ar trebui sa ne cramponam de niște cuvinte si expresii care nu se mai folosesc astăzi. ( Faptele Apostolilor 10 : 34,35)

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

În vacanţă...

În vacanţă...
De trei ori am fost în vacanţă şi de trei ori soţia mea a rămas însărcinată Detalii