Adama

Sărbători creştine în perioada 20-26 mai 2013. Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena

Publicat: 19 mai 2013 - 22:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

20     L         Sfântul Mucenic Talaleu
21     M     † Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
22     M        Sfântul Mucenic Vasilisc     Dezlegare la peste
23     J         Sfântul Cuvios Mihail Mărturisitorul, episcopul Sinadei
24     V         Sfântul Cuvios Simeon     Dezlegare la peste
25     S     †  A treia aflare a Capului Sfântului Ioan Botezătorul
26     D         Sfântul Apostol Carp, unul din cei 70 de apostoli - Ap. Fapte IX, 32-42Ev. Ioan V, 1-15glas 3, voscr. 4
Predica la Duminica Slăbănogului - Ap. Fapte IX, 32-42Ev. Ioan V, 1-15glas 3, voscr. 4

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena
Sfântul Constantin a fost fiul împăratului Constantius Chlorus şi al Elenei. S-a născut la 27 februarie 272, în cetatea Naissus (astăzi, Nis, în Serbia). După moartea tatălui său din 304, a fost proclamat împărat. Intră în conflict cu Maxenţiu, fiul împăratului Maximian, pentru că acesta dorea să ocupe funcţia pe care el o deţinea.

În ziua premergătoare luptei cu Maxenţiu, în anul 312, Constantin a văzut pe cer o cruce luminoasă şi o inscripţie: În hoc signum vinces (prin acest semn vei birui). Noaptea, în vis, i se descoperă Hristos şi-l îndeamnă să pună semnul sfintei cruci pe toate steagurile armatei sale. Constantin va ieşi biruitor din luptă. În anul 313 va da un decret prin care va opri prigonirea creştinilor şi astfel, creştinismul devine religie permisă în imperiu. Religia creştină va deveni religie de stat, în vremea împăratului Teodosie cel Mare (379-395).

În vremea împăratului Constantin s-a ţinut primul Sinod Ecumenic, la Niceea în anul 325, unde a fost înlăturată erezia lui Arie şi s-au alcătuit primele articole din Crez.

Împăratul Constantin a murit în anul 337, la zece ani de la trecerea la cele veşnice a mamei sale.
Împărăteasa Elena, mama sfântului Constantin, este cea care a descoperit pe dealul Golgotei, crucea pe care a fost răstignit Hristos. A zidit Biserica Sfântului Mormânt, Biserica din Bethleem, pe cea din Nazaret şi multe alte sfinte locaşuri.
Sursă: CrestinOrtodox.ro

Ferma Media Grup urează La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Constantin, Elena sau derivate ale acestora!

Vizualizat: 1237 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Sf. Ioan Botezătorul - tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 7 ianuarie să fii ferit de boli tot anul

Sf. Ioan Botezătorul - tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să faci pe 7 ianuarie să fii ferit de boli tot anul

06 ianuarie 2025 - 20:53

Pe 7 ianuarie este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, considerat cel mai important proroc şi cel care face legătura dintre Vechiul şi Noul Testament, cel care l-a botezat pe Iisus Hristos în Iordan. Potrivit tradiţiilor, în ziua Sfântului Ioan se încheie perioada sărbătorilor de iarnă, începute de ziua Sfântului Nicolae, pe 6 decembrie. Cu prilejul acestei sărbători, în funcție de regiunea în care trăiesc, românii respectă mai multe tradiții și obiceiuri.

Boboteaza: Tradiții, obiceiuri, superstiții!

Boboteaza: Tradiții, obiceiuri, superstiții!

05 ianuarie 2025 - 09:33

În fiecare an, pe 6 ianuarie, preoţii sfinţesc apele, iar cei care se stropesc sau se îmbăiază în apa sfinţită sunt feriţi de rele şi de boli. Totuşi, dacă stropirea cu agheasmă este permisă, nu este bine să te speli pe cap sau să speli haine, pentru că „se spurcă apele”, potrivit superstiţiilor din popor.

Tradiții și obiceiuri din 2 ianuarie până la Bobotează!

Tradiții și obiceiuri din 2 ianuarie până la Bobotează!

01 ianuarie 2025 - 17:20

Din 2 ianuarie și până pe 5 ianuarie începe perioada umblatului cu crucea. Preotul poartă cu el o găletușă cu apă sfințită, cu care umblă pe la casele oamenilor cu Iordanul.

Echipa AGROINFO vă dorește un an cât mai bun! La mulți ani!

Echipa AGROINFO vă dorește un an cât mai bun! La mulți ani!

31 decembrie 2024 - 16:12

MEREU ALĂTURI DE FERMIERI! Au mai rămas puține ore până la anul 2025. Pentru noi, care vă aducem informația atât de necesară în societatea în care trăim, pregătirile de sărbătoare se fac printre știri. Așa cum v-am demonstrat deja, noi, echipa Agroinfo, suntem mereu cu sufletul alături de voi. Ne străduim să vă informăm cât mai corect și cât mai repede cu putință.

Crăciun în 2024: Tradiții și obiceiuri

Crăciun în 2024: Tradiții și obiceiuri

25 decembrie 2024 - 06:55

Creștinii prăznuiesc astăzi, 25 decembrie, Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Este una dintre cele mai așteptate și semnificative sărbători creștine ale anului și, în fiecare zonă a țării, se respectă o serie de obiceiuri și tradiții. Sărbătoarea de Crăciun face parte din cele 12 praznice împărătești ale bisericii (sărbători închinate lui Dumnezeu) și are un rol central în calendarul bisericesc.

Ce să faci în AJUN de Crăciun pentru noroc și sănătate. Tradiții și obiceiuri pentru bunăstare

Ce să faci în AJUN de Crăciun pentru noroc și sănătate. Tradiții și obiceiuri pentru bunăstare

24 decembrie 2024 - 04:12

Ajunul Crăciunului este celebrat pe 24 decembrie, fiind una dintre cele mai importante zile din calendarul creștin. Ajunul marchează ultimele pregătiri pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Ziua aceasta este însoțită de multe tradiții și obiceiuri, păstrate din generație în generație, incluzând deopotrivă superstiții care, conform credințelor populare, aduc noroc și bunăstare în anul care urmează.

Târg de Crăciun la MADR

Târg de Crăciun la MADR

17 decembrie 2024 - 17:04

În pragul sărbătorilor de iarnă, între 19-21 decembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui „Târgul de Crăciun”, organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia.

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

Șeful ANSVSA: Noi piețe de export Maroc, Algeria, Kenya!

21 noiembrie 2024 - 19:55

Dezvoltarea României în plan extern este condiţionată de capacitatea de a exporta produse conforme cu cerinţele internaţionale, iar deschiderea de noi pieţe de desfacere şi creşterea competitivităţii companiilor româneşti sunt printre obiectivele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Alexandru Bociu.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători animale!

31 octombrie 2024 - 12:25

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermieri, crescători de animale. APIA participă la Târgului Internațional INDAGRA - ediția 2024, reprezentanții agenției pot discuta cu fermierii, crescătorii de animale interesați de informații despre subvenții.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

OROS susține inovația în agricultură!

OROS susține inovația în agricultură!

Headerele Oros pentru orice cultură, densitate şi genetică! Compania Soytek, reprezentant exclusiv în România al companiei americane Stine promovează un concept nou în cultura porumbului: un porumb de talie mică, semănat la o densitate mai mare şi în rânduri mai dese. Pentru a evidenţia beneficiile semănatului la densităţi mari cu genetică Stine, Soytek a înfiinţat mai multe platformele de dezvoltare în 2023 şi a achiziţionat un header Oros pentru porumb cu distanţa de 50cm între rânduri.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere